Vaníliás spárgakrémleves, ahogy Lakatos Márk készíti

2015. július 21.
Szerző:

Az új InStyle-ban (amely kapható az újságárusoknál) Lakatos Márk saját otthonában mutatja meg, hogyan készíthetsz pazar menüt alig két óra alatt! Most a sztárstylist vaníliás spárgakrémleves receptjét osztjuk meg veletek. Ha kipróbáltátok, küldjetek képet róla az Instagramon #enesazinstyle hashtaggel!


Hozzávalók



1 csomag fehér spárga, 1 vaníliarúd, 3 evőkanál vaj, 1 dl főzőtejszín, só, bors, 2 dkg panko morzsa (elhagyható)





Elkészítés


1. A spárgát hámozd meg, a héjakat tedd fel 1,5 l vízben főni.


2. Adj hozzá kevés sót és borsot, valamint kapard bele a vanília magjait is, és főzd 15 percig.



3. Add hozzá nyugodtan a vaníliarudat, így intenzívebb lesz a leves íze, csak a főzés végén ne felejtsd el eltávolítani!


4. A 15 perc eltelte után a héjakat emeld ki, a léhez pedig add hozzá a feldarabolt spárgákat.



5. Újabb 12-15 percig kell főznöd, míg megpuhulnak.


6. Ha villával megszurkálod őket, érezni fogod, hogy mikor puha – ekkor vedd le a tűzről, hagyd egy kicsit hűlni, majd add hozzá a vajat és a tejszínt, és jól turmixold össze.



Szöveg: Osvárt Judit, Fotók: Erdőháti Áron


7. Dekorációként én egy-egy csipet panko morzsát szórtam rá, de ez el is maradhat. Jó étvágyat!





FŐZZ STÍLUSOSAN! – 10+1 TIPP LAKATOS MÁRKTÓL. KATTINTS!