Hozzávalók
1 csomag fehér spárga, 1 vaníliarúd, 3 evőkanál vaj, 1 dl főzőtejszín, só, bors, 2 dkg panko morzsa (elhagyható)
Elkészítés
1. A spárgát hámozd meg, a héjakat tedd fel 1,5 l vízben főni.
2. Adj hozzá kevés sót és borsot, valamint kapard bele a vanília magjait is, és főzd 15 percig.
3. Add hozzá nyugodtan a vaníliarudat, így intenzívebb lesz a leves íze, csak a főzés végén ne felejtsd el eltávolítani!
4. A 15 perc eltelte után a héjakat emeld ki, a léhez pedig add hozzá a feldarabolt spárgákat.
5. Újabb 12-15 percig kell főznöd, míg megpuhulnak.
6. Ha villával megszurkálod őket, érezni fogod, hogy mikor puha – ekkor vedd le a tűzről, hagyd egy kicsit hűlni, majd add hozzá a vajat és a tejszínt, és jól turmixold össze.
7. Dekorációként én egy-egy csipet panko morzsát szórtam rá, de ez el is maradhat. Jó étvágyat!