Új séffel és kiállítással várja a tavaszt a FELIX Kitchen&Bar

Új séffel és kiállítással várja a tavaszt a FELIX Kitchen&Bar
Forrás: Photo by Jay Wennington on Unsplash

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Facebook
Twitter
Pinterest

A FELIX Kitchen&Bar termeiben már elkezdődött a tavaszi megújulás: Katona Dániel személyében új executive séf vezeti a konyhát, az épület egyedi terében pedig megtekinthető az AQVA Art Collection második képzőművészeti válogatása ‘I, Without a Face’ címmel az arctalanság, az arc elfedésének misztériumát járja körül.

A tavaszra készülve egy fontos változás történt a FELIX Kitchen&Bar életében: mostantól Katona Dániel igazgatja a konyhát, aki hosszú idő után tért vissza Magyarországra a feladat kedvéért.

Dánielben már 12 évesen megfogalmazódott, hogy séf szeretne lenni. Álma megvalósítása érdekében itthon és Franciaországban tanult, rengeteget utazott, hogy minél több tapasztalatot gyűjthessen. Az elmúlt 6 évben Spanyolországban dolgozott, ebből hármat az egyik legjobb helyi séf, a 6 Michelin-csillagos Jordi Cruz mellett. Nem meglepő tehát, ha a magyar és francia alapok mellett Dániel konyhájára nagy hatást gyakorolt a mediterrán ízvilág - így egészen különleges ételekre számíthatnak tőle a vendégek.

Kép

A séf középpontba helyezi a szezonalitást, ennek megfelelően válogatja meg az alapanyagokat is, a terve pedig az, hogy minden hónapban ki is emeljen közülük egyet és a köré tervezzen extra fogásokat. Már most a nyári menü alapjain gondolkozik, hogy mire odaérünk a szezonban, a FELIX csapatával mindenkit elkápráztassanak majd a menüvel.

A pénteken debütáló menün többek között olyan ételek szerepelnek, mint a:

● Vöröslazac tatár, édeskömény, pisztráng kaviár

● Kacsás BAO, szilvamártás

● Fekete Acquerello rizottó, tintahal

● FELIX Pina Colada

Az eseményen lehetőség nyílt megkóstolni Katona Dániel különleges marha carpaccio-ját is, mely még nem szerepel az étlapon, de betekintést ad a chef víziójába.

Kép

Új kiállítással vár az AQVA

2021 végén nyílt meg a különleges AQVA terem a FELIX Kitchen&Bar-ban, aminek nevét az épület Vízház múltja ihlette. A kiállítóteret az a cél hívta életre, hogy olyan helyszínné váljon, ami összeköti a gasztronómiát és a kortárs művészetet. A teremben izgalmas kiállítások közt vacsorázhatnak a vendégek, akik akár a látványkonyha mellett az ételek készítését is figyelemmel kísérhetik.

Kép

Az AQVA Art Collection időszakosan megújuló művészeti kiállításának célja a szélesebb - nem csak a műértő és műkedvelő - közönség elérése és megszólítása, a különféle művészekkel, galeristákkal, műgyűjtőkkel történő kollaborációkon keresztül. A helyszín második képzőművészeti válogatása I, Without a Face címen a karnevál és a közelgő tavasz előtt tiszteleg, azzal a reményteli vízióval, hogy hamarosan már csak emlékként gondolunk vissza a pandémia időszakára és a megújuló tavaszi napsütésben ismét maszkok nélkül tekinthetünk majd egymás arcára. A kiállítás négy fiatal alkotó, Anna Hulačová, Keresztes Zsófia, Keresztesi Botond és Szinyova Gergő alkotásaiból mutat be néhány kortárs parafrázist a maszkviselés történeteihez és jelenéhez kapcsolódóan. Művészeti koordinációért Molnár Dóra és Zsikla Mónika, a Q Contemporary főkurátora felel.

Vess egy pillantást az új kiállításra és az ínycsiklandó ételekre!

Galéria / 8 kép

FELIX Kitchen&Bar

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Kép
Életmód

Nem fogyasztod eleget, pedig jót tesz egészségednek: a spárga jótékony hatásai!

Külföldön megőrülnek a spárgáért, ez persze nem csoda, hiszen számos jótékony hatása van, melyek miatt abszolút érhető, hogy ilyen nagy népszerűségnek örvend. Azonban annak ellenére, hogy Magyarországon hatalmas területen termelik, mégis meglepően kevesen fogyasztják. Nos, mi most megpróbálunk meggyőzni arról, hogy miért építsd be az étrendedbe ezt az igazán szuper zöldséget.

Kép
Életmód

A banánnál is hatásosabbak! Káliumban gazdag ételek, amikkel szíved egészségét támogatod

A banán talán a legismertebb káliumban gazdag étel, de számos más egészséges élelmiszer jó káliumforrás. És, hogy miért van szükségünk káliumra? Többek között szabályozza a vérnyomást, a szívritmust, a sav-bázis egyensúlyt és szerepet játszik az idegrendszeri jelek továbbításában.

Kép
Sztárok

Néhányan sokkal sikeresebbek lettek: 10 eredményes sportoló, aki színészi pályafutásba kezdett

Van, aki jól döntött, hogy váltott: íme azok a sportolók, akik színészi pályafutásba kezdtek.

Kép
Életmód

Hollywoodon túl! 10 nem amerikai film, amit egyszer látnod kell

Íme azon európai filmek listája, melyben mindenki megtalálja a szívéhez és ízléséhez legközelebb álló darabokat!

Kép
Életmód

8 dolog, amit gyakrabban kellene takarítanod az otthonodban, mint gondolnád - naponta lenne az ideális!

Lehet, hogy eddig nem tudtad, de bizony vannak az otthonunkban olyan fontos dolgok, melyeket minden nap érdemes letörölni, letakarítani, ezzel is megakadályozva a baktériumok és kórokozók felhalmozódását.

Kép
Szépség

Cindy Crawford 33 éve csak erre a testápolóra esküszik - ez a száraz bőrűek megmentője!

Cindy Crowford már 25 éves kora óta használja ezt a testolajat, amit kifejezetten a száraz bőrűeknek ajánlunk!