Törőcsik Franciska: "A tánc felszabadít"

Törőcsik Franciska: "A tánc felszabadít"

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

December 4-én jön a Swing! A rendező-forgatókönyvíró a 34. Filmszemle legjobb elsőfilmes (Boldog születésnapot!) rendezője és számtalan reklámfilm készítője, Fazekas Csaba. A főszerepeket kiváló színésznők: Törőcsik Mari, Csákányi Eszter, Ónodi Eszter, Törőcsik Franciska alakítják. Franciskával interú is készült a szerep kapcsán. Olvassátok!


Hogyan kerültél a filmbe?
Elmentem a castingra, és megkaptam a szerepet. Mint később kiderült, Csaba már gondolkozott bennem, de elmondása szerint a castingon sikerült végleg meggyőznöm. Én is jól éreztem magam a válogatáson, azt éreztem, hogy jól tudnánk Csabával együtt dolgozni, ami így is lett.
Karaktered egy fiatal óvónő, aki kiszabadulna szülei és a kispolgári lét miliőjéből és belevetné magát az életbe. Mit gondolsz róla, hogyan viszonyulsz saját karakteredhez?
Szerintem sok fiatal küzd azzal, hogy tudja, mit szeretne csinálni, de nincs hozzá bátorsága. Ha még a szülök is megnehezítik a kibontakozást, sokkal nehezebb a helyzet, mint Angéla esetében is. Könnyű volt azonosulni a szerepemmel, szerintem egy színész valahogy nem kerülheti el, hogy nap mint nap megküzdjön magával, a kétségeivel, vagy akár a lustaságával.
A három főszereplő különböző szociokulturális háttérből érkezik, mégis egy húron pendülnek.
Az elején nekik is vannak nehézségeik, nehezen értik meg egymást, de a film végére elkezdik értékelni egymást. Nem amiatt nem jönnek ki egymással, mert máshonnan jönnek, hanem mert mind a hárman életük egy nehéz szakaszához érkeztek, és tapasztalatom szerint ilyenkor az ember nem tud olyan toleráns lenni, mint amikor kiegyensúlyozottabb az élete.

Milyen volt a közös munka Csákányi Eszterrel és Ónodi Eszterrel?
Nagy dolognak tartom, hogy ilyen színésznőkkel dolgozhattam, hogy elleshettem tőlük egy csomó mindent. Csákányi Eszter úgy tudja ötvözni a humort a tragikummal, mint kevesen. Ónódi Eszter meg egy igazi díva, akinek fantasztikus kisugárzása van.
Milyen volt a közös munka Törőcsik Marival és Kulka Jánossal?
Törőcsik Marival nem csak a munka, hanem a két felvétel között eltöltött idő is felejthetetlen élmény volt. Az ő élete egy regény. És hogy ebből megosztott velem részleteket, azért nagyon hálás vagyok. Kulka Jánost is nagyon megkedveltem, amellett, hogy csak ámultam hogy milyen pontosan és szellemesen alakítja a szerepét, amiben az arányokat talán még ilyen nagy színésznek is mint ő, nehéz lehetett megtalálni.
Mit szóltál a melegbárban játszódó jelenetekhez?
Sosem felejtem el azt a hangulatot azokon a forgatási napokon. Olyan volt, mintha valóban egy buliba cseppentünk volna. Visszanéztem egy-két felvételt, és szerintem látványban a film legkülönlegesebb pillanatai között lesznek majd a vásznon.

Milyen volt a közös munka Fazekas Csabával és a stábbal?
Lehet, hogy eddig szerencsém volt, de még sosem dolgoztam olyan stábbal, ahol nagy lett volna a feszültség. A Swing alatt is nyitottságot, kiváncsiságot és alázatos munkát tapasztalatam egytől-egyig mindenkin. Szerintem Csaba derűs természetének, felkészültségének és határozottságának is köszönhető ez.
A forgatás mely jelenete-jelenetei voltak a legemlékezetesebbek a számodra?
A táncos jeleneteket nagyon élveztem, mert a tánc nagyon felszabadít és örömet okoz. Az is emlékezetes volt, amikor egyszer Csákányi Eszternek le kellett rántani egy poharakkal telipakolt asztalról az abroszt. Bár nem én csináltam, mégis nagyon jól szórakoztunk. Nagyon élvezem a színészetben, hogy olyan dolgokat élhetek meg, amit az életben talán soha.
A swing zene is főszereplő a filmben. Mesélnél saját viszonyodról a sanzonokhoz, slágerekhez, énekléshez?
A színműn zenés osztályba jártam, ahol az osztályfőnökeinktől elsősorban a zene szeretetét tanultuk meg, így aztán fontos helyen van a zenélés, az éneklés az életemben.

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Életmód

8 film, melyben a szerelmi háromszög teljesen megosztotta a rajongókat - te kinek az oldalára álltál?

Ezek a filmes szerelmi háromszögek két táborra szakítják a rajongókat! Te kinek az oldalán állsz?

Kép
Sztárok

Megvan az álomotthon! Ebben a meseszép villában él Palvin Barbi és Dylan Sprouse - FOTÓK

Palvin Barbi és Dylan Sprouse sajátkezűleg végzik a felújítást, hogy beköltözhessenek mesebeli otthonukba! Az alapok tökéletesek, de van min dolgozni.

Kép
Életmód

Ez a nő 2 hét alatt 8 kg-ot fogyott ezzel a módszerrel - mutatjuk, hogyan csinálhatod utána!

Mondjuk is, hogy melyik az a 7 gyakorlat, amit ha beépítesz az edzésrutinjaid közé, bizony te is gyorsan észreveszed majd a változást.

Kép
Életmód

10 meglepő NASA-találmány, ami a mindennapi életünk részévé vált

Morzsaporszívó, babatápszer, láthatatlan fogszabályzó - a NASA nagyobb hatással van mindennapi éltünkre, mint gondolnánk.

Kép
Életmód

5 módszer, amivel a kisebbrendűségi komplexussal élők manipulálják a környezetüket

A kisebbrendűségi komplexust nem feltétlen lehet azonnal felismerni, mert az, aki önértékelési zavarokkal küzd, jellemzően olyan álarc mögé bújuk, ami épp az ellenkezőjét sugallhatja. Elmondjuk, milyen jelekre érdemes figyelned!

Kép
Életmód

3 csillagjegy, akinek káoszba fordulnak a napjai április végén

Ezeknek a csillagegyeknek nem lesz szerencséje mostanság.