Hogyan takarékoskodjunk koronavírus idején? 10+1 okos tipp, amivel csökkentheted a költségeidet

takarékosság,koronavírus
Forrás: Getty Images

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Facebook
Twitter
Pinterest

Kétszer is meggondolod, hogy boltba menj, mert tartasz attól, hogy a nyakadba tüsszentenek, vagy hogy a műanyag felületeken megtapadt a koronavírus? Maradj otthon, és csak akkor menj boltba, amikor szükséges! Íme 10+1 tipp, amivel tovább maradhatsz otthon, és még a pénztárcádat is kíméled.

1. Cseréld le a villanykörtéket takarékos led izzókra! – Bár már alapvetően energiatakarékos izzók kaphatók, azért érdemes szétnézni a lakás minden szegletében, hogy kicserélted-e az összeset. A WC-ben biztos, hogy 60 wattos körtére van szükséged? itt a tavasz, a nappaliban sem kell hogy hat izzó világítson kora este.

2. Ha gyógyszertárba mész, ne félj megkérdezni, hogy ugyanazokkal a hatóanyagokkal melyik készítmény olcsóbb. Eddig bosszankodtál, amiértt a nénik lassították a sort ezekkel a kérdésekkel, de nem baj, ha tudod: több száz forint eltérés lehet az azonos hatóanyagú készítmények között.

3. Több, sorozatokat sugárzó csatornára is előfizetsz? Tudtad, hogy egy előfizetést több eszközön is használható? Fogsz össze a rokonokkal, barátokkal, osszátok fel a népszerű csatornák előfizetését egymás között!

4. Csomagtartót szereltél a kocsi tetejére még a tavalyi nyaralás előtt? Ha nem használod rendszeresen, akkor inkább vedd le! Nemcsak jobban néz így a kocsid, de csökken az ellenállás, amivel üzemanyagot spórolhatsz meg.

5. Kiver a víz, amikor „nyomul” egy-egy telekommunikációs szolgáltató, hogy mindent náluk fizess elő? Igazuk van, tényleg lényegesen olcsóbb, ha a TV, a mobil, az internet szolgáltatásokat egyetlen cégtől veszed.

6. Amikor autóval közlekedsz, bizonyára vannak jól bejáratott útvonalaid, és a megszokásaid rabja lettél. Felmerült benned, hogy lehetnek rövidebb útvonalak is? Az útvonalkeresőkben összehasonlíthatod a távolságokat, vagy használd a telefonos gps-ed. Meg fogsz lepődni! Lesznek útvonalak, amelyek lényegen rövidebbek annál, amit megszoktál.

7. Igyál csapvizet a drága prémium gyümölcslevek helyett! Te is tudod: a méregdrága 100%-os gyümölcslevek is tele vannak cukorral, tehát nem oltják a szomjat! Felejtsd el az ásványvizeket, a csapvíz is pont olyan egészséges!

8. Vannak bizonyos élelmiszerek, amiket rutinból megveszel, mert egy időben nagyon szerettél, de éppen rájuk untál, és már egy ideje a kukában landolnak. Egy ideig ne vásárold ezeket, csak ha már tényleg hiányoznak, és igazán vágysz rájuk!

9. Amit lehet, moss 30 fokon! Nézd meg a ruhákon lévő címkéket, hogy milyen mosási hőmérsékletet javasolnak. Felejtsd el a rutint, és válogasd külön a szennyes ruhákat újabb szempontok szerint!

10. Sok embernek legalább két mobiltelefonja van, privát és céges – mindkettőn korlátlan wifivel. A privát telefonról érdemes lemondani az internet előfizetést, ezzel havonta több ezer forintot takaríthatsz meg havonta ezzel.

10+1. Magadban leszóltad azokat az ismerőseidet, akik hígították a folyékony szappant? Miért? Takarékoskodtak. Ezzel is óvták környezetüket és a pénztárcájukat. Minden flakon alján még marad annyi, hogy érdemes egy kis vízzel „előcsalni”.

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Kép
Életmód

Nem fogyasztod eleget, pedig jót tesz egészségednek: a spárga jótékony hatásai!

Külföldön megőrülnek a spárgáért, ez persze nem csoda, hiszen számos jótékony hatása van, melyek miatt abszolút érhető, hogy ilyen nagy népszerűségnek örvend. Azonban annak ellenére, hogy Magyarországon hatalmas területen termelik, mégis meglepően kevesen fogyasztják. Nos, mi most megpróbálunk meggyőzni arról, hogy miért építsd be az étrendedbe ezt az igazán szuper zöldséget.

Kép
Életmód

A banánnál is hatásosabbak! Káliumban gazdag ételek, amikkel szíved egészségét támogatod

A banán talán a legismertebb káliumban gazdag étel, de számos más egészséges élelmiszer jó káliumforrás. És, hogy miért van szükségünk káliumra? Többek között szabályozza a vérnyomást, a szívritmust, a sav-bázis egyensúlyt és szerepet játszik az idegrendszeri jelek továbbításában.

Kép
Sztárok

Néhányan sokkal sikeresebbek lettek: 10 eredményes sportoló, aki színészi pályafutásba kezdett

Van, aki jól döntött, hogy váltott: íme azok a sportolók, akik színészi pályafutásba kezdtek.

Kép
Életmód

Hollywoodon túl! 10 nem amerikai film, amit egyszer látnod kell

Íme azon európai filmek listája, melyben mindenki megtalálja a szívéhez és ízléséhez legközelebb álló darabokat!

Kép
Életmód

8 dolog, amit gyakrabban kellene takarítanod az otthonodban, mint gondolnád - naponta lenne az ideális!

Lehet, hogy eddig nem tudtad, de bizony vannak az otthonunkban olyan fontos dolgok, melyeket minden nap érdemes letörölni, letakarítani, ezzel is megakadályozva a baktériumok és kórokozók felhalmozódását.

Kép
Szépség

Cindy Crawford 33 éve csak erre a testápolóra esküszik - ez a száraz bőrűek megmentője!

Cindy Crowford már 25 éves kora óta használja ezt a testolajat, amit kifejezetten a száraz bőrűeknek ajánlunk!