Feltűnt már? Ezért nem hordanak a hírességek már drága nyakláncokat a vörös szőnyegen

Feltűnt már? Ezért nem hordanak a hírességek már drága nyakláncokat a vörös szőnyegen
Forrás: Getty Images

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Facebook
Twitter
Pinterest

A vörös szőnyeget érintő trendek is időről időre változnak. Talán fel sem tűnt eddig, de a sztárok kezdik elhagyni a méregdrága nyakékeket.

A díjátadó szezon után minden évben jó visszanézni a vörös szőnyegen felvonult ruhakölteményeket és olykor kicsit elmerülni a sztárok estélyi darabjainak részleteiben, amik idén sem nélkülözték azt a bizonyos csillogást, amit egy-egy ilyen rendezvény kimondatlanul is megkíván.

A fotókat látva azonban nem tudtuk figyelmen kívül hagyni azt az apróságot, hogy a hírességek az elmúlt időszakban elkezdték kicsit mellőzni a nyakláncokat az összeállításaikból. Pedig egykoron ezekről az ékszerekről esett a legtöbb szó egy-egy vörös szőnyeges esemény kapcsán.

Na de kezdjük is az elején!

Soha nem volt titok az, hogy a sztárok ezen alkalmakra általában csak bérbe kapják az általuk viselt kincseket. Az 1930-as évek óta létező ékszerkölcsönzés pedig az elmúlt évtizedek során egy olyan jelenséggé nőtte ki magát, melynek a hollywoodi divattörténet legikonikusabb pillanatait is köszönhetjük.

Az 1999-es Oscar-gálán Gwyneth Paltrow például egy 165 ezer dollárt érő nyakéket viselt, amit édesapja vásárolt neki jelölése örömére. De 20 évvel később ugyanazon az eseményen Lady Gaga sem aprózta el a dolgot és állítólag pontosan azt a 30 millió dollárt érő Tiffany Diamondot viselte a gálán – amely utoljára Audrey Hepburn nyakában volt látható az Álom luxuskivitelben sajtókörútján.

És bár Marilyn Monroe is megénekelte a Szőkék előnyben című musicalben, hogy a „gyémántok a nők legjobb barátai”, úgy tűnik, hogy a sztárok az utóbbi időben nem annyira igénylik a csillogás ezen fajtáját, sőt az elmúlt hónapok ceremóniás pillanatait elnézve egyáltalán nem igényelnek semmilyen látványos ékszert! És inkább csupasz dekoltázsra szavaznak!

Például a Golden Globe-gálán...

És az Oscar-gálán is többen így döntöttek!

Egy szakember szerint teljesen érthető a jelenség, ugyanis ezek a méregdrága nyakláncok képesek jó néhány, kicsit sem igényelt plusz évet rápakolni a viselőjére. Illetve az ilyen nagy értékű ékszerek olykor olyan mértékű gazdagságot és jólétet közvetítenek, ami egy ilyen világjárvány utáni, különféle válságokkal és háborúval borzolt időszakban, ahogy ő fogalmaz:

Ez az ész nélküli pazarlás annyira érzéketlennek és elavultnak tűnik.

Nos úgy tűnik, hogy a tudatosság egyre nagyobb mértéket ölt a vörös szőnyegen is, és amíg egyesek képesek többször is ugyanabban az estélyiben megjelenni egy-egy hivatalos eseményen, addig mások inkább az ékszerek jelenlétéből vesznek vissza. Az elmúlt időszakot elnézve könnyen előfordulhat az, hogy ezek az új szokások szépen lassan hagyománnyá formálódnak majd a sztárvilágban.

És ezt láttad már?

Galéria / 11 kép

Green girls: ők Hollywood legzöldebb sztárjai

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Kép
Életmód

Nem fogyasztod eleget, pedig jót tesz egészségednek: a spárga jótékony hatásai!

Külföldön megőrülnek a spárgáért, ez persze nem csoda, hiszen számos jótékony hatása van, melyek miatt abszolút érhető, hogy ilyen nagy népszerűségnek örvend. Azonban annak ellenére, hogy Magyarországon hatalmas területen termelik, mégis meglepően kevesen fogyasztják. Nos, mi most megpróbálunk meggyőzni arról, hogy miért építsd be az étrendedbe ezt az igazán szuper zöldséget.

Kép
Életmód

A banánnál is hatásosabbak! Káliumban gazdag ételek, amikkel szíved egészségét támogatod

A banán talán a legismertebb káliumban gazdag étel, de számos más egészséges élelmiszer jó káliumforrás. És, hogy miért van szükségünk káliumra? Többek között szabályozza a vérnyomást, a szívritmust, a sav-bázis egyensúlyt és szerepet játszik az idegrendszeri jelek továbbításában.

Kép
Sztárok

Néhányan sokkal sikeresebbek lettek: 10 eredményes sportoló, aki színészi pályafutásba kezdett

Van, aki jól döntött, hogy váltott: íme azok a sportolók, akik színészi pályafutásba kezdtek.

Kép
Életmód

Hollywoodon túl! 10 nem amerikai film, amit egyszer látnod kell

Íme azon európai filmek listája, melyben mindenki megtalálja a szívéhez és ízléséhez legközelebb álló darabokat!

Kép
Életmód

8 dolog, amit gyakrabban kellene takarítanod az otthonodban, mint gondolnád - naponta lenne az ideális!

Lehet, hogy eddig nem tudtad, de bizony vannak az otthonunkban olyan fontos dolgok, melyeket minden nap érdemes letörölni, letakarítani, ezzel is megakadályozva a baktériumok és kórokozók felhalmozódását.

Kép
Szépség

Cindy Crawford 33 éve csak erre a testápolóra esküszik - ez a száraz bőrűek megmentője!

Cindy Crowford már 25 éves kora óta használja ezt a testolajat, amit kifejezetten a száraz bőrűeknek ajánlunk!