Szobrászból táskatervező: nálunk debütál Abonyi Alma első kampánya

Szobrászból táskatervező: nálunk debütál Abonyi Alma első kampánya

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Facebook
Twitter
Pinterest

Frák Peti stylist, az Attractive modellügynökség bookere igazi bennfentesként avat be titeket a hazai divatvilág kulisszatitkaiba.


Abonyi Alma nevét valószínűleg sokat fogjuk még hallani. A szobrászként végzett képzőművész kiegészítői új távlatokat nyitnak mind forma, mind pedig anyaghasználat terén a magyar divattervezésben. Nemrég az a megtiszteltetés ért, hogy stylistként közreműködhettem Alma első kampányának elkészítésében. A csodaszép kampányfotók az instyle.hu-n debütálnak először, és egy izgalmas kis interjút is készítettem hozzá. Nézzétek-olvassátok!

Eredetileg szobrászként diplomáztál. Hogyan avanzsáltál képzőművészből táskatervezővé?
A Magyar Képzőművészeti Egyetemen szobrász szakán diplomáztam két évvel ezelőtt. Ennek ellenére nem érzem, hogy pályát módosítottam volna. Sosem érdekeltek a címkék: szobrász, képzőművész, street art művész, iparművész. Mindig is többféle dologgal foglalkoztam. Azt csinálom, amit szeretek, és amihez a legjobban értek. A táskáimat ugyanolyan alkotásoknak tekintem, mint a szobraimat.
Honnan kapta a Phoenix nevet az első kollekciód?
A főnix az egyiptomi mitológia egyik teremtménye. Egy szent tűzmadár, mely élete végén porrá ég, majd a hamvaiból újjászületik. A Phoenixet is egy állandó, de folyamatosan megújuló, mindig elérhető kollekciónak képzeltem el. Úgy érzem, hogy sikerült olyan darabokat terveznem, amelyek túlmutatnak egy-egy szezonon. Alapdarabok, melyeket bármikor be tudunk illeszteni a mindennapi öltözködésünkbe. Ezt egészítik majd ki a szezonálisan megjelenő kapszulakollekciók. Na jó, bevallom, hogy azért is lett Phoenix, mert a kollekció születése közben nap mint nap meghallgattam a Fall Out Boy The Phoenix című számát.
Kizárólag táskákat tervezel majd, vagy más kiegészítőket is készítenél?
Nem csak táskákban gondolkozom, apróbb kiegészítőket is tervezek. A Phoenix-hez készülnek éppen a karkötők és a nyakláncok. Ezek a táskákhoz hasonlóan, merev, karakteres darabok lesznek. Illetve a visszajelzések alapján mindenképpen fogok pénztárcát is készíteni.
Miben lesz más a már készülőfélben lévő tavasz-nyári kollekciód?
Sok dologban. Az alapvető anyaghasználat és a formatervezés marad, ám a fekete, arany, ezüst színhasználat helyett egy sokkal vidámabb, a szezonnak megfelelő hangulatot árasztó kollekció készül.
Azon kevés tervezők egyike vagy, aki a férfiakra is gondol, mire számíthatunk még tőled a csodás táskákon kívül?
Az elején úgy gondoltam, hogy lesznek külön női és férfi táskák. Ám az első bemutatkozó eseményen kiderült, hogy teljesen felesleges szétválasztani a dolgot. Marad az uniszex elnevezés, és mindenki azt választja, ami passzol a személyiségéhez. Nekem például az egyik kedvencem lett az a modell, amit eredetileg férfiaknak terveztem. Kisebb kiegészítőkre számíthattok még, de igazából mindenre nyitott vagyok.
Hol lehet megvásárolni a kreációidat?
Jelen pillanatban előrendelni lehet, nemsokára készül el a webshopunk, és persze szeretnék itthoni tervezői boltokban is megjelenni. Ami biztos, hogy a Design Terminál karácsonyi vásárán (december 7-23.) is megvásárolhatják majd az érdeklődők a táskákat, kiegészítőket.

Galéria / 6 kép

InStyle - Szobrászból táskatervező: nálunk debütál Abonyi Alma első kampánya

Megnézem a galériát


Kattints a galériáért!

Videók

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Kép
Életmód

Különleges ajánlatok: Akciós belföldi wellness csomagok májusban, amiket nem fogsz tudni visszautasítani

Íme május legjobb akciós wellness ajánlatai! Ha egy kis kikapcsolódásra vágysz, akkor most itt az idő!

Kép
Sztárok

El se hisszük! Sztárok, akik idén ünneplik 60. születésnapjukat - sokuk közülük úgy ragyog, mint 20 évvel ezelőtt!

Sokukon nem is látszik az öregedés! Íme azok a sztárok, akik 2024-ben ünneplik 60. születésnapjukat.

Kép
Sztárok

Harry herceg elárulta: ez volt az a pillanat, amikor tudta, örökre elveszítette Vilmos herceget

Harry herceg és Vilmos herceg 2020 óta nem beszélnek egymással. Mit szólna ehhez Diana hercegné?

Kép
Életmód
Kép
Sztárok

Amikor a pénz beszél: sztárok, akik csak a gázsiért vállalták a szerepet

Pénzből élünk, így hát fontos, mennyit kapunk a munkánkért. Van, amikor a sztárok is csak ez alapján döntenek egy szerepről.

Kép
Életmód

Külföldön vadásszák, itthon könnyen elérhető: 8 jótékony hatása, ami miatt fogyaszd bőséggel ebből a zöldségből

Sokan nem is gondolnák, de valósággal megőrülnek külföldön a magyar termesztésű tormáért. Ezzel szemben itthon nem gyakran fogyasztjuk, jellemzően csak húsvétkor, esetleg karácsonykor kerül az asztalra az ízletes zöldség. Azonban eláruljuk, nem csak az ünnepek alatt érdemes fogyasztani ezt a népszerű ételt, ugyanis számos jótékony hatása van, ami miatt érdemes beépíteni az étrendedbe.