Mérföldkőhöz érkezett Szabó Zsófi élete: "Szeretnék bátrabb lenni"

Mérföldkőhöz érkezett Szabó Zsófi élete: "Szeretnék bátrabb lenni"
Forrás: Bognár Bogi

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Facebook
Twitter
Pinterest

Őszinte interjúban osztotta meg gondolatait Zsófi, az RTL Klub Reggeli műsorvezetője Lakatos Márkkal, aki a vele készült izgalmas fotósorozatot is stylingolta.

Szabó Zsófiról nemcsak kimagasló karrierje, de eszméletlen átalakulása miatt is sokat hallhatunk mostanában. Rajongók százai kíváncsiak arra, hogy miként éli a műsorvezető a mindennapokat, hogyan vélekedik a divatról, mit gondol a testéről és hogyan küzd meg az elé gördülő akadályokkal. Ezekre a kérdésekre ad választ a gyönyörű édesanya a Lakatos Márkkal készült interjújában!

Lakatos Márk: Emlékszel, hogy mi volt a kedvenc ruhád gyerekkorodban, amikor kislány voltál?

Szabó Zsófi: Az apukám mindig idősebbnek öltöztetett. Még 10 éves koromban elmentünk egy bevásárlóközpontba, ahonnan egy zsáknyi ruhával tértünk haza, amiben minden darab földszínű volt, barna cipő, barna harisnya, barna egyberuha. Anyukám a fejéhez kapott és csak annyit mondott: „Úristen Gyula, hát ez egy 10 éves kislány.” Engem ez sosem bántott, hiszen neki voltak elképzelései, amikhez én jó partner voltam. Bár nem mindig, hiszen idővel a Converse tornacipőm, a farmerom és a kis trikóm került bele a hétköznapi ruhatáramba.

Volt olyan, amikor azért azt mondta, hogy „Zsófikám, azért ezt ne vedd fel!”?

Apukám már elég korán kritikus volt velem szemben. Emlékszem arra a kamasz időszakra, amikor elkezdtem hízni. Tulajdonképpen ilyenkor nőiesedik egy lány, és akkor mondta, hogy „Kislányom, kerekedik a feneked, tessék odafigyelni!”. Ugyanakkor ehhez sosem volt él a hangjában, csak hát azért színészi világban mozgott, így tisztában volt azzal, hogy egy nőnek milyen szinten kell megfelelnie. Egyrészt szerintem társadalmi elvárás, másrészt pedig azért, hogy könnyebb legyen az élete. Most mondom ezt sok évvel később, de valóban könnyebb az életed, ha nincs rajtad – nem is túlsúly, mert túlsúlyos szerintem soha nem voltam – de annál több súly, mint amit természetes módon magadon hordoznál. Ezek a plusz kilók nekem évekig nyomták a vállamat.

Ruha: Max Mara Weekend
forrás: Bognár Bogi
Ruha: Max Mara Weekend

Az, hogy a munkád során hogyan készül el a sminked és a hajad, az mindig egy ilyen feszültségi állapot, tehát addig, amíg nem tökéletes addig nem nyugszol, vagy el tudod engedni ezt a dolgot?

Igazából smink nélkül is levezetném a Reggelit. Ebből a szempontból eléggé fiús lány vagyok, de ha már kisminkelnek, az legyen jó! Ebben is, mint minden másban, van bennem egyfajta maximalizmus. A lányok, akik sminkelnek, nagyon profik és pontosan jól tudják a rigolyáim, szeretem, ha természetesebb hatású az alapozó és nem maszk hatású. 13 éve vagyok a médiában, tudom, hogy mi áll jól, mi az, ami a legjobban mutat rajtam, és mi az, ami kevésbé.

Azt mondod, hogy megtanultad már, hogy mi az, ami igazán jól áll. Ebből ki tudsz mozdulni?

Nehezen lépem át ezt a határt. Ugyanakkor amikor veled készültünk a fotózásra és egy spontán helyzetben valami mást találtál ki, egy olyan koncepciót, amiben az elején nem voltam biztos, hogy jó lesz nekem, aztán teljesen átadtam magam a helyzetnek és neked, hagytam sodródni magam az árral és nyitott voltam az új dolgokra is. Teljesen más volt ez korábban, mert anno azzal a plusz súllyal ezt a stílust én már nem viseltem volna kényelmesen. Akkor viszont sokkal inkább a berögzült, megszokott dolgaimhoz ragaszkodtam volna.

Az, hogy fogytam, az egy olyan szabadságot ad nekem, minthogy a modellek többsége bármit felvehet, mert jól áll rajtuk. Ez pedig nem véletlen!

Ruha: H&M
forrás: Bognár Bogi
Ruha: H&M

Plusz súllyal nem tudnád elképzelni, hogy akkor is kísérletezzél és bármit felvehess?

Évek óta kamera előtt dolgozom. Sok ideig nem hordtam ujjatlan felsőt kamerában, egyrészt azért, mert plusz öt kilót rád pakol a képernyőn, másrészt zavart, hogy vastagnak éreztem a karomat. Szerintem ez nem egy egyedi eset, nagyon sok lány szenved ugyanezzel.

Van arra lehetőséged, hogy ezeket a komplexusokat picit lebontsd a nőkben?

Ha arányosan nézzük a médiában eltöltött időmet, ahogy kiderültek az egészségügyi problémáim, hogy mi miatt van rajtam plusz súly, onnantól kezdve egy csinos alkatot képviseltem, de nem tartoztam a dundibb csajok közé. Nem voltam én a nagykövete a husisabb lányoknak. Viszont a pályám kezdetén értek ilyen kritikák. Egy ismert ember egy kövér férfi színészhez hasonlított, amikor egy televíziós műsorban szerepeltem. Éppen azért hihetetlen ez, mert engem mindig úgy bántottak a súlyommal, hogy igazából sosem voltam kövér. Bele sem gondolok, min mehet át valaki, aki rosszul érzi magát a bőrében és kap ilyen beszólásokat.

Ha kövér lettél volna, akkor még inkább fájt volna?

Egész életemben versenyszerűen sportoltam és most is, mégsem tudtam megszabadulni attól a pár kilótól akkoriban. Persze nem biztos, hogy mindenki le is szeretne adni a súlyából. Ahogy az sem, hogy őt is bántják és támadják emiatt. Lehet, hogy direkt neki ez a feladata, hogy ezt elviselje és képviselje azt, hogy lehet ezt így is csinálni, így is egészségesen és boldogan élni. Én tudom, hogy úgy nem voltam egészséges. Nem véletlenül nem fogant meg a kisfiam, az életmódváltásom után sikerült teherbe esnem.

Ruha: Kiss Márk
forrás: Bognár Bogi
Ruha: Kiss Márk

Említetted, hogy mennyire rosszul esett neked az, amikor korábban valaki, számára vicces módon, de belegyalogolt az az önérzetedbe. Mit gondolsz arról, hogy most mennyire lehet beszólni, gúnyolni, belelépni mások lelkébe a testük miatt?

Egyáltalán nem lehet és nem csak a testük miatt. Nem gondolom, hogy joga van bárkinek bárkibe beleállni. Iszonyatos ellenszenvet vált ki belőlem az, ha valaki a közösségi médiát a negatív dolgokra használja. Nekem is megvan a véleményem, lehet, hogy én is kövérnek tartok valakit, lehet, hogy én is butának tartok valakit, de egyszerűen soha nem írnám le. Soha nem mondanám azt nyilvánosan, kommentek formájában, hogy valakit megalázzak és bántsak. Nemcsak azért, mert én is kaptam bántást, hanem mert ez a normális gondolkodás szerintem.

Ha látod, hogy valaki valakit bánt, arra hogyan reagálsz?

Én nem szállok bele abba, ellenben, ha vele találkozom, vagy mindegy, hogy melyik féllel, akkor megmondom a véleményem. Bár alapvetően konfliktuskerülő embernek tartom magam, ha olyan helyzetbe kerülök, akkor viszont beleállok a vitába.

Ruha: Max Mara Weekend
forrás: Bognár Bogi
Ruha: Max Mara Weekend

Most érzem azt, hogy kezdek valaki lenni.

Mi a következő cél, amit kitűzöl magad elé?

Szeretnék bátrabb lenni! Akár öltözködésben, akár abban, hogy bevalljam, hogy ez nem egy önsanyargatás eredménye. Hanem nekem teljesítmény van az alakom mögött, amire nagyon büszke vagyok és nagyon sokat teszek érte. Nagyon nem mindegy, hogy hogyan vagy jól a bőrödben, önsanyargatással, társadalmi megfelelés miatt vagy beszólogatások miatt, vagy szimplán azért, mert baromi gyorsan futsz.

Magyarul a következő nagy célod az az, hogy bátrabb legyél az életedben?

Ha lesznek olyan felkérések, ami akár modellkedéssel kapcsolatos – amit amúgy korábban álmomban nem gondoltam volna –, akkor nem fogok hezitálni. Vagy, ha felkérnek egy filmre, ahol szép nőt kell alakítani, akkor büszkén fogom elvállalni.

Eddig azt gondoltam, hogy a szépség hátrány, de most szeretnék büszke lenni rá.

Bomba formában van! Nézd meg a fotósorozaton, hogyan fest a csinos édesanya!

Styling: Lakatos Márk

Fotó: Bognár Bogi

Smink: Pálmai Adrienn

Haj: Tóth Melinda

Styling asszisztens: Ambrus Cintia

A ruhákat a Nanushka, Kissmark a Max Mara Weekend, és a H&M biztosította.

Galéria / 10 kép

Szabó Zsófi mesésen fest! Fotósorozatot készített Lakatos Márkkal, sokoldalú szépségét és csodás alakját megmutatva

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Kép
Sztárok

El se hisszük! Sztárok, akik idén ünneplik 60. születésnapjukat - sokuk közülük úgy ragyog, mint 20 évvel ezelőtt!

Sokukon nem is látszik az öregedés! Íme azok a sztárok, akik 2024-ben ünneplik 60. születésnapjukat.

Kép
Sztárok

Harry herceg elárulta: ez volt az a pillanat, amikor tudta, örökre elveszítette Vilmos herceget

Harry herceg és Vilmos herceg 2020 óta nem beszélnek egymással. Mit szólna ehhez Diana hercegné?

Kép
Életmód
Kép
Sztárok

Amikor a pénz beszél: sztárok, akik csak a gázsiért vállalták a szerepet

Pénzből élünk, így hát fontos, mennyit kapunk a munkánkért. Van, amikor a sztárok is csak ez alapján döntenek egy szerepről.

Kép
Életmód

Külföldön vadásszák, itthon könnyen elérhető: 8 jótékony hatása, ami miatt fogyaszd bőséggel ebből a zöldségből

Sokan nem is gondolnák, de valósággal megőrülnek külföldön a magyar termesztésű tormáért. Ezzel szemben itthon nem gyakran fogyasztjuk, jellemzően csak húsvétkor, esetleg karácsonykor kerül az asztalra az ízletes zöldség. Azonban eláruljuk, nem csak az ünnepek alatt érdemes fogyasztani ezt a népszerű ételt, ugyanis számos jótékony hatása van, ami miatt érdemes beépíteni az étrendedbe.

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 13 izgalmas gasztroarc, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív tehetségei közül ismerhetsz meg néhány gasztroarcot!