Ez passzol a koktél mellé! Stílusos party snackek

Forrás: Getty
2019. február 8.
Szerző: Hédi

„Rendeljünk sushit vagy pizzát!„ Vagy inkább ne! Ha szeretnél kicsit extrább partifalaottak előállni, akkor felejtsd el a rendelt kaját. A következő mutatós kajákkal biztos lesz a siker.

Bár kényelmes megoldásnak tűnik, nem biztos, hogy a pizzarendelés a legjobb megoldás, ha bulizás előtt, full sminkben nálad vagy valamelyik barátnődnél vacsoráztok. Ráadásul a héten Nutella-nap is volt, úgyhogy light receptekkel készütünk. Az igazán profi party snackeknek rengeteg mindennek (és mindenkinek) kell megfelelnie:

  • gyorsan és kényelmesen elfogyasztható
  • nem csöpög és maszatol, hogy a legmenőbb cuccodat leedd vele
  • mindenki igényeinek megfeleljen (vegák, ételérzékenyek stb.)
  • könnyen, akár egy boltból beszerezhetőek az alapanyagok
  • nem lesztek 5 perc múlva újra éhesek, hanem a hajnalig tartó bulizás végéig energiát ad
  • és mivel partifalat, tényleg legyen pici
Olvasd el ezt is!
5 tuti pezsgős koktélötlet, ha bulit tartasz a barátnőiddel

Uborkás tekercs (gluténmentes)

Hozzávalók:

  • 1 db kígyóuborka
  • 1 doboz sajtkrém (natúr vagy zöldfűszeres)
  • 1 üveg lazackaviár

Egy hámozóval készíts hártyavékony uborkaszeleteket, kend meg sajtkrémmel, tekerd fel, majd végül tegyél a tekercsek tetejére egy kiskanál kaviárt.

forrás: Getty
Kaviáros uborkatekercs

Édesburgyonya avokádóval és baconnel (gluténmentes, tejmentes, paleo)

Hozzávalók:

  • 1 nagy édesburgonya
  • 1 db érett avokádó
  • 1 cs. bacon
  • 1 cs. petrezselyem
  • só, bors
  • citromlé

Az édesburgonyát szeleteld fel fél centis karikákra, süsd 25 percig 200 fokos sütőben. Az avokádód villával nyomkodd össze, sózd, borsozd, csepegtess rá pár csepp citromlevet és porciózd a már kihűlt édesburgonyakarikákra. A serpenyőben előzőleg megpirított baconkockákat és a felaprított petrezselymet szórd a tetejére.


Paradicsom kecskesajttal töltve (gluténmentes, vega)

Hozzávalók:

  • 1 doboz datolyaparadicsom
  • 1 doboz krémes kecskesajt
  • 1 cs. snidling
  • só, bors
  • fapálcikák

A kecskesajtot keverd össze egy csipet sóval és borssal, a snidlinget aprítsd fel, a paradicsom belsejét kapargasd ki. A kis paradicsomokat töltsd meg a sajtkrémmel és utána szúrd fel a pálcikára, majd nyomd bele a sajtos felével a snidlingbe, hogy rátapadjon. Utána tedd pohárba a paradicsomnyalókákat!

Deli nyárs (gluténmentes)

Hozzávalók:

  • 10 dkg szalámi
  • 10 dkg szeletelt sajt (edami, gouda, trapista, ementáli)
  • 10 dkg tömbsajt (edami, gouda, trapista, ementáli)
  • 1 cs. mini mozzarella
  • 1 üveg olajbogyó
  • 1 doboz koktélparadicsom
  • fapálcika
  • bazsalikomlevelek

A hozzávalókat tetszőlegesen szúrd fel a pálcikára és már kész is!

Tofu pesztóval (vegán, gluténmentes, tejmentes)

Hozzávalók:

  • 1 cs. tofu
  • 1 üveg pesztó (persze finomabb, ha te készíted, így viszont gyorsabb)
  • fanyárs

A tofut vágd kockákra és serpenyőben pirítsd meg minden oldalán. Amikor kihűlt szúrd fel egyenként a kockákat a nyársra, rendezd el a nyársakat egymás mellé szépen a tányéron és tegyél egy kevés pesztót minden falatka tetejére.

Zenével is készültünk, hogy meglegyen a kellemes alaphangulat a partifalatok elkészítéséhez!