Programajánló: WonderLAB fotókiállítás

Programajánló: WonderLAB fotókiállítás

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

Hogy lehet egy fotósorozatba foglalni több mint 30 magyar tervező munkáját? Kattanj meg kicsit, engedd el a fantáziád! A wonderLAB erre tett kísérletet, melynek eredménye a Design Terminálban július 25-ig, majd ezt követően a Veres Pálné utca 3. szám alatt található üzletben tekinthető meg.


Játszunk el a gondolattal, hogyan lehet együtt, kreatív csapatként gondolkozni, dolgozni, érvényesülni. Ezen játék mentén született meg a wonderLAB koncepciója, mely mára több mint 30 magyar dizájnert fog össze. A csodalabor alkotóinak célja azonos, az eszközeik eltérőek. Mindannyian különböző területeket, különbözőképpen közelítenek meg, de a végső vágy megegyezik mindenkinél, hogy alkothassanak és ismertebbé váljanak mind itthon, mind pedig külföldön.

Magyar dizájn a legjobb áron


Kép

Elsőre azt gondolnánk, hogy ennyi márka, tervező és alkotás nem férnek meg egymás mellett. A wonderLAB 2013-as nyári fotósorozatával is erre igyekszik rácáfolni. “Mindig törekszünk olyan megoldásokra, mely az 'együtt könnyebb' elvét támasztja alá. Ha egy tervező ma Magyarországon egymagában szeretne érvényesülni, nagyon nehéz a dolga, szinte lehetetlen. Ezt igen korán felismertük és koncepciónkat is eszerint alakítottuk ki, mellyel Magyarországon elsőként megvalósítottunk egy olyan közös dizájnüzletet, ahol minden direktben, a tervezőktől vásárolható meg”- vallják az alapítók, Marillai Évi és Ildi.
Hogy ez mit jelen pontosan? Ez a dizájnüzlet nem dolgozik árréssel, hanem pontosan azon az áron értékesíti az egyedi darabokat, amilyen árat a tervezők megálmodnak, nincs rajta extra haszon. A LABor célja, hogy a magyar dizájn termékek elérhető áron legyenek kaphatók, s ezáltal nagyobb réteget érjenek el.

Szürreális fotósorozat


Kép

A wonderLAB úgy vélte, hogy ezt a gondolatot egy olyan fotósorozat tükrözi legjobban, ahol a kreativitás együtt bulizik az őrülettel. “Szeretnénk, ha a nyitottság tovább nőne az emberekben a magyar dizájn felé. Ha kedvezőbb áron biztosítjuk az egyedi kiegészítőket, ruhákat és időről időre megmutatjuk hogyan lehet őket összekombinálni, felgyorsíthatjuk ezt a folyamatot” – mondja Marillai Ildi.
A bemutatásra került 12 fotón több mint 30 tervező munkája szerepel. Első lépésben Dóra Tündét kérték fel a lányok, hogy készítsen egy studió fotózást. Már ez sem sikerült mindennapira, hiszen minden képnek további életet terveztek. “A modelleket alaposan megmozgattuk. Idétlen sztorikat képzeltünk a térbe, mint a törpök támadása balról, pónicsorda érkezése jobbról. Olyan volt mintha egy színi oktatáson lennénk, ahol a tervezői darabok adják az akciók alapihletét. Óriási nevetés kísérte a fotózást” – meséli Marillai Évi.
Újra éledező analóg technikához nyúlva a lányok ezt követően kinyomtatták a képeket és nekivágtak – szó szerint – a következő fotózásnak, mely már inkább tárgyfotózás volt. Weber Áront kérték fel, hogy a kivágott bábokat szituációba helyezve készítse el a végső fotókat. “A második fotózást se nevezném unalmasnak. Összegyűjtöttünk rengeteg régi játékot, zöldséget, gyümölcsöt, homokot, textilt, irodaszereket és képről képre varázsoltunk új környezetet, melyet a modellek mozdulatai és a ruhák, kiegészítők befolyásoltak. Sok munka volt vele, de megérte” – tette hozzá Évi.
Érdemes ellátogatni a wonderLAB concept store-ba, ahol nem csak a képeket találjátok, hanem fiatal magyar tervezők munkáit és délutánonként magukat a tervezőket is.

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Szépség

3 zseniális ránctalanító arckrém, amit az 50 év feletti nők imádni fognak

Nem olyan könnyű rátalálni egy jó ránctalanító arckrémre, ugyanis nagyon nagy a piac, rengeteg a termék és elveszünk a sok információban. Most összegyűjtöttük a három legjobbat az 50 feletti nőknek, hogy egyszerűbb legyen!

Kép
Stílus

Fehér póló helyett: 2024 tavaszán erre a darabra esküsznek a stílusos nők

A fehér pólók régóta biztos alapdarabjai a gardróbunknak, de idén tavasszal érdemes ezt a vintage trendet is felvenned a megfontolandó ötletek listájára.

Kép
Életmód

14 idézet híres emberektől, amik által képes leszel észrevenni a kínálkozó lehetőségeket az életben

Elakadtál? Szomorúnak és motiválatlannak érzed magad? Ezek a bölcsességek segíteni fognak!

Kép
Életmód

A természet csodája: Ilyen elképesztő a lenmag hatása a testre és az életünkre

A lenmag valóban csodaszer a természetből. Rendkívül tápláló és előnyös a szervezetünk számára. Rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a szív- és érrendszeri egészséghez, az emésztési problémák megelőzéséhez, a bőr egészségéhez és a fogyáshoz. A lenmag könnyen beilleszthető az étrendünkbe, és számos módon felhasználható az ételkészítésben. Próbáld ki a lenmagot, és élvezd az egész testre kifejtett jótékony hatásait!

Kép
Életmód

6 étel, amiben a legnagyobb eséllyel bukkan fel ez a rendkívül káros anyag: próbáld minimalizálni a fogyasztásukat

Sokan nem tudják, de bizony a csomagolt élelmiszerekben is igencsak jelentős kockázat van. Ugyanis nemrégiben kutatás készült arról, hogy a csomagolt élelmiszerekben található mikroműanyag jelentősen növeli a szívroham és az agyvérzés kockázatát. Nézzük is, mely ételekben van a legtöbb ilyen jellegű káros anyag, melyeket érdemes lenne kerülni.

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 10 fiatal hazai képzőművész, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív tehetségei közül ismerhetsz meg néhány képzőművészt!