Promóciók
Egy laza kis főzés? #2 - Ízletes krémek
Azoknak, akik nemcsak főzni meg enni szeretnek, de élvezik azt a minőségi időt, ami ezzel a tevékenységgel együtt jár, és tudják, minden elkészített étel/ital/desszert olyan finom lesz, amennyire szeretjük azt, akinek készítjük. Rózsa Szonja rovata.
Miért szeretjük őket? Mert gyorsan elkészíthetők és pirítóson, kalácson, rozskenyéren vagy zabkrékeren isteni eledelek, ráadásul még akkor sem kell lemondanod róluk, ha épp diétázol, hiszen a kenyeret helyettesítheted akár paprikaszelettel, de egy kupac rukkolával is.
OLÍVAKRÉM
Hozzávalók:
- 30 dkg magozott, zöld olívabogyó (amit egy szitában jól öblíts ki, majd alaposan csöpögtess le!), egy fél citrom leve, 3-4 evőkanál olívaolaj, egy csomag apróra vágott petrezselyem, egy közepes lilahagyma, apró kockára vágva, 2-3 gerezd fokhagyma, 5 dkg darált dió, só, bors
Elkészítés:
Az összes alkotóelemet rakd magasabb falú edénybe és botmixerrel jó alaposan törd/keverd össze. Ha túl lágynak ítéled a krémet, rakj bele több diót vagy egy kis zsemlemorzsát, ha viszont túl sűrűnek/száraznak érzed, lágyítsd olívaolajjal.
PADLIZSÁNKRÉM
Hozzávalók:
- 3 közepes padlizsán (kb. 1 kg), 3 púpos evőkanál biomajonéz, 2-3 gerezd fokhagyma, egy közepes, apró kockára vágott lilahagyma, 1 púpos evőkanál magos mustár (ha szereted lehet csípős is), 1-2 evőkanál olívaolaj, 5 dkg vaj, 1 csomag apróra vágott petrezselyem, só, bors
Elkészítés:
A padlizsánokat hosszában vágd félbe és sütőrácson vagy sütőpapírral kibélelt tepsiben süsd meg őket 180-200 fokon, kb. 40 percig, amíg szépen meg nem barnul a tetejük. Hagyd kihűlni, majd kanállal vájd ki a padlizsánok húsát. Az összes alkotóelemet rakd egy magasabb falú edénybe és botmixerrel jó alaposan törd/keverd össze. Kóstold meg és ha szükséges még alakíthatod sóval, borssal, mustárral.
TONHALKRÉM
Hozzávalók:
- 2 kis dobozos tonhal (ami lehet olajos vagy sós lében elrakott is, de szürőn mindenképpen csöpögtesd át!), 2 főtt tojás, 10 dkg vaj, 1 fej apróra vágott lilahagyma, 3 evőkanál majonéz, 1 evőkanál magos mustár, 1 citrom leve, fél citrom héja reszelve (figyelj a citrom minőségére, olyat vegyél aminek a héja is jó minőségű, vagyis fogyasztható), só, bors
Elkészítés:
Az összes alkotóelemet helyezd egy magasabb falú edénybe és botmixerrel jó alaposan törd/keverd össze. Kóstold meg majd szájízed szerint sóval, borssal, mustárral, majonézzel ízesítsd.
Promóciók
Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!
Különleges ajánlatok: Akciós belföldi wellness csomagok májusban, amiket nem fogsz tudni visszautasítani
Íme május legjobb akciós wellness ajánlatai! Ha egy kis kikapcsolódásra vágysz, akkor most itt az idő!
El se hisszük! Sztárok, akik idén ünneplik 60. születésnapjukat - sokuk közülük úgy ragyog, mint 20 évvel ezelőtt!
Sokukon nem is látszik az öregedés! Íme azok a sztárok, akik 2024-ben ünneplik 60. születésnapjukat.
Harry herceg elárulta: ez volt az a pillanat, amikor tudta, örökre elveszítette Vilmos herceget
Harry herceg és Vilmos herceg 2020 óta nem beszélnek egymással. Mit szólna ehhez Diana hercegné?
10 film, ami egészen ijesztő módon megjósolta, hogy mi vár ránk a jövőben - technológiai áttöréseket és megtörtént eseményeket is előre vizionáltak!
Mintha ezek a filmek egy varázsgömbből keltek volna életre, olyan tökéletesen látták a jövőt!
Amikor a pénz beszél: sztárok, akik csak a gázsiért vállalták a szerepet
Pénzből élünk, így hát fontos, mennyit kapunk a munkánkért. Van, amikor a sztárok is csak ez alapján döntenek egy szerepről.
Külföldön vadásszák, itthon könnyen elérhető: 8 jótékony hatása, ami miatt fogyaszd bőséggel ebből a zöldségből
Sokan nem is gondolnák, de valósággal megőrülnek külföldön a magyar termesztésű tormáért. Ezzel szemben itthon nem gyakran fogyasztjuk, jellemzően csak húsvétkor, esetleg karácsonykor kerül az asztalra az ízletes zöldség. Azonban eláruljuk, nem csak az ünnepek alatt érdemes fogyasztani ezt a népszerű ételt, ugyanis számos jótékony hatása van, ami miatt érdemes beépíteni az étrendedbe.