Egy laza kis főzés? #2 - Ízletes krémek

Egy laza kis főzés? #2 - Ízletes krémek

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Facebook
Twitter
Pinterest

Azoknak, akik nemcsak főzni meg enni szeretnek, de élvezik azt a minőségi időt, ami ezzel a tevékenységgel együtt jár, és tudják, minden elkészített étel/ital/desszert olyan finom lesz, amennyire szeretjük azt, akinek készítjük. Rózsa Szonja rovata.


Miért szeretjük őket? Mert gyorsan elkészíthetők és pirítóson, kalácson, rozskenyéren vagy zabkrékeren isteni eledelek, ráadásul még akkor sem kell lemondanod róluk, ha épp diétázol, hiszen a kenyeret helyettesítheted akár paprikaszelettel, de egy kupac rukkolával is.

OLÍVAKRÉM


Kép


Hozzávalók:

  • 30 dkg magozott, zöld olívabogyó (amit egy szitában jól öblíts ki, majd alaposan csöpögtess le!), egy fél citrom leve, 3-4 evőkanál olívaolaj, egy csomag apróra vágott petrezselyem, egy közepes lilahagyma, apró kockára vágva, 2-3 gerezd fokhagyma, 5 dkg darált dió, só, bors

Elkészítés:

Az összes alkotóelemet rakd magasabb falú edénybe és botmixerrel jó alaposan törd/keverd össze. Ha túl lágynak ítéled a krémet, rakj bele több diót vagy egy kis zsemlemorzsát, ha viszont túl sűrűnek/száraznak érzed, lágyítsd olívaolajjal.

PADLIZSÁNKRÉM


Kép


Hozzávalók:

  • 3 közepes padlizsán (kb. 1 kg), 3 púpos evőkanál biomajonéz, 2-3 gerezd fokhagyma, egy közepes, apró kockára vágott lilahagyma, 1 púpos evőkanál magos mustár (ha szereted lehet csípős is), 1-2 evőkanál olívaolaj, 5 dkg vaj, 1 csomag apróra vágott petrezselyem, só, bors

Elkészítés:

A padlizsánokat hosszában vágd félbe és sütőrácson vagy sütőpapírral kibélelt tepsiben süsd meg őket 180-200 fokon, kb. 40 percig, amíg szépen meg nem barnul a tetejük. Hagyd kihűlni, majd kanállal vájd ki a padlizsánok húsát. Az összes alkotóelemet rakd egy magasabb falú edénybe és botmixerrel jó alaposan törd/keverd össze. Kóstold meg és ha szükséges még alakíthatod sóval, borssal, mustárral.

TONHALKRÉM


Kép


Hozzávalók:

  • 2 kis dobozos tonhal (ami lehet olajos vagy sós lében elrakott is, de szürőn mindenképpen csöpögtesd át!), 2 főtt tojás, 10 dkg vaj, 1 fej apróra vágott lilahagyma, 3 evőkanál majonéz, 1 evőkanál magos mustár, 1 citrom leve, fél citrom héja reszelve (figyelj a citrom minőségére, olyat vegyél aminek a héja is jó minőségű, vagyis fogyasztható), só, bors

Elkészítés:

Az összes alkotóelemet helyezd egy magasabb falú edénybe és botmixerrel jó alaposan törd/keverd össze. Kóstold meg majd szájízed szerint sóval, borssal, mustárral, majonézzel ízesítsd.

Videók

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Kép
Életmód

Különleges ajánlatok: Akciós belföldi wellness csomagok májusban, amiket nem fogsz tudni visszautasítani

Íme május legjobb akciós wellness ajánlatai! Ha egy kis kikapcsolódásra vágysz, akkor most itt az idő!

Kép
Sztárok

El se hisszük! Sztárok, akik idén ünneplik 60. születésnapjukat - sokuk közülük úgy ragyog, mint 20 évvel ezelőtt!

Sokukon nem is látszik az öregedés! Íme azok a sztárok, akik 2024-ben ünneplik 60. születésnapjukat.

Kép
Sztárok

Harry herceg elárulta: ez volt az a pillanat, amikor tudta, örökre elveszítette Vilmos herceget

Harry herceg és Vilmos herceg 2020 óta nem beszélnek egymással. Mit szólna ehhez Diana hercegné?

Kép
Életmód
Kép
Sztárok

Amikor a pénz beszél: sztárok, akik csak a gázsiért vállalták a szerepet

Pénzből élünk, így hát fontos, mennyit kapunk a munkánkért. Van, amikor a sztárok is csak ez alapján döntenek egy szerepről.

Kép
Életmód

Külföldön vadásszák, itthon könnyen elérhető: 8 jótékony hatása, ami miatt fogyaszd bőséggel ebből a zöldségből

Sokan nem is gondolnák, de valósággal megőrülnek külföldön a magyar termesztésű tormáért. Ezzel szemben itthon nem gyakran fogyasztjuk, jellemzően csak húsvétkor, esetleg karácsonykor kerül az asztalra az ízletes zöldség. Azonban eláruljuk, nem csak az ünnepek alatt érdemes fogyasztani ezt a népszerű ételt, ugyanis számos jótékony hatása van, ami miatt érdemes beépíteni az étrendedbe.