A szakértők figyelmeztetnek: Ilyen súlyos betegséget okozhat, ha nem tisztítod rendszeresen a mobiltelefonod kijelzőjét

A szakértők figyelmeztetnek: Ilyen súlyos betegséget okozhat, ha nem tisztítod rendszeresen a mobiltelefonod kijelzőjét
Forrás: Neon

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Facebook
Twitter
Pinterest

Bizony a mobiltelefonodon is lehetnek olyan baktériumok, amiket nem szabad félvállról venni!

Manapság a mobiltelefonunk annyira a mindennapjaink alapkellékévé vált, hogy el se tudjuk képzelni nélküle az életünket, ehhez mérten pedig szinte mindig nálunk is van. Nyomkodjuk a buszon, evés közben, bevásárlás során, és közben bele sem gondolunk abba, hogy az ujjainkról milyen baktériumok kerülhetnek rá.

Ez történik, ha nem tisztítod meg a mobiltelefonod!

Azon kívül, hogy egy bizonyos ponton túl már kicsit sem nyújt esztétikus látványt, bizony egészségügyi szempontból nézve sem egy főnyeremény, ha nem tisztítod rendszeresen, ugyanis egy mobiltelefonok számos kórokozó melegágya lehet. Vizsgálatok kimutatták, hogy a kólibaktérium mellett az influenzavírus is megtalálható a nem megfelelően ápolt készülékeken. Bár ezek léte persze nem jelenti feltétlen azt, hogy meg is betegszünk tőlük, de azért nem árt vigyázni: „A több vírusnak és baktériumnak való kitettség potenciálisan hat ránk, ha immunrendszerünk egy kicsit rosszabb állapotban van”. Tehát influenzaszezon idején érdemes egy pár percet szánni arra, hogy tényleg alaposan megtisztítsd a telefonodat, ez különösképpen fontos akkor, ha esetleg olyan kollégáddal voltál együtt, aki beteg vagy mondjuk a mosdóban is használtad a készüléket, utóbbi helyiségben ugyanis számos láthatatlanul baktérium lappanghat.

Tudom, és magam is hallom, hogy az emberek a nyilvános illemhelyeken is pötyögnek a telefonjukon. Ha kijönnek és kezet mosnak, ám nem törlik le a telefonjukat, akkor a baktériumok abban a pillanatban visszakerülhetnek a kezükre, amint újra felveszik a készüléket

- teszi hozzá a szakember.

Egy koszos telefon nemcsak az immunrendszerünket tudja megbolygatni, de a bőrünkre is hatással van. Egy bőrgyógyász szerint a kijelzőn található olajok, sminkmaradványok és elhalt hámsejtek ismét a bőrünkre kerülhetnek, amikor újra és újra elővesszük és használjuk a mobilunkat. „Az idő előrehaladtával a bőr folyamatosan ki van téve ezeknek az anyagoknak, amik eltömődött pórusokat és pattanásokat okoznak. Ezen túlmenően, ha a telefont a bőrünkhöz tartjuk, az olajmirigyek gyulladását okozhatjuk, ami pattanásokhoz vezethet. Egyes tanulmányok olyan veszélyes baktériumokat mutattak ki a telefonokon, mint például staphylococcus, amely például olyan súlyosabb fertőzésekhez vezethet, mint az ótvar, ami egy rendkívül fertőző betegség, és sebeket okozhat az arcon” - mondja Dr. Jason Miller bőrgyógyász.

Kép
forrás: Mac Care/Unsplash

Mi a megoldás?

Az első és legfontosabb a rendszeres tisztítás, de azzal is sokat tehetsz az egészségedért, ha beszerzel egy bluetooth fülhallgatót, hiszen ezzel is csökkented a képernyő és az arcbőr közötti többszöri érintkezést. A szakemberek szerint ideális esetben a készüléket naponta egyszer vagy kétszer meg kell tisztítani, és az a legjobb, ha van nálad egy kis mikroszálas kendő, amivel ha időd engedi, akkor át is törölheted a képernyőt, ezzel is eltávolítva a smink- és olaj maradványokat. Továbbá az alkoholba mártott vattakorong is hasznos opció lehet, de lehet kapni sok helyen speciálisan erre a célra készített törlőkendőket. Szóval a lehetőségek tárháza mondhatni igencsak széles, így tényleg csak rajtad múlik az, hogy mennyire figyelsz oda arra, hogy életed talán egyik legtöbbet használt kütyüje olyan állapotban legyen, ami nem tesz kicsit sem kárt az egészségedben.

Most pedig íme 8 étel, amiket senki sem a hűtőben tart, pedig ott kellene!

Galéria / 4 kép

8 étel, amiket senki sem a hűtőben tart, pedig ott kellene

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Kép
Életmód

Nem fogyasztod eleget, pedig jót tesz egészségednek: a spárga jótékony hatásai!

Külföldön megőrülnek a spárgáért, ez persze nem csoda, hiszen számos jótékony hatása van, melyek miatt abszolút érhető, hogy ilyen nagy népszerűségnek örvend. Azonban annak ellenére, hogy Magyarországon hatalmas területen termelik, mégis meglepően kevesen fogyasztják. Nos, mi most megpróbálunk meggyőzni arról, hogy miért építsd be az étrendedbe ezt az igazán szuper zöldséget.

Kép
Életmód

A banánnál is hatásosabbak! Káliumban gazdag ételek, amikkel szíved egészségét támogatod

A banán talán a legismertebb káliumban gazdag étel, de számos más egészséges élelmiszer jó káliumforrás. És, hogy miért van szükségünk káliumra? Többek között szabályozza a vérnyomást, a szívritmust, a sav-bázis egyensúlyt és szerepet játszik az idegrendszeri jelek továbbításában.

Kép
Sztárok

Néhányan sokkal sikeresebbek lettek: 10 eredményes sportoló, aki színészi pályafutásba kezdett

Van, aki jól döntött, hogy váltott: íme azok a sportolók, akik színészi pályafutásba kezdtek.

Kép
Életmód

Hollywoodon túl! 10 nem amerikai film, amit egyszer látnod kell

Íme azon európai filmek listája, melyben mindenki megtalálja a szívéhez és ízléséhez legközelebb álló darabokat!

Kép
Életmód

8 dolog, amit gyakrabban kellene takarítanod az otthonodban, mint gondolnád - naponta lenne az ideális!

Lehet, hogy eddig nem tudtad, de bizony vannak az otthonunkban olyan fontos dolgok, melyeket minden nap érdemes letörölni, letakarítani, ezzel is megakadályozva a baktériumok és kórokozók felhalmozódását.

Kép
Szépség

Cindy Crawford 33 éve csak erre a testápolóra esküszik - ez a száraz bőrűek megmentője!

Cindy Crowford már 25 éves kora óta használja ezt a testolajat, amit kifejezetten a száraz bőrűeknek ajánlunk!