Mihalik Enikő gluténmentes, cukormentes sajttorta receptje

2014. augusztus 21.
Szerző: Alberti Petra

Nem csak szép, de sütni is tud! Magyar modellünk, Mihalik Enikő elárulta kedvenc sajttortájának titkát! Ráadásul egészséges, gluténmentes és cukormentes is!


Mihalik Enikő a példa rá, hogy a modellek a feltételezéssel szemben szeretnek enni, sőt még sütni is tudnak! Legalábbis Enikő biztosan, aki szuper glutén- és cukormentes sajttorta receptjét árulta el, a mi nagy örömünkre! Istenien hangzik, és egészséges is!

Hozzávalók:


A süti aljához:


250 g gluténmentes keksz, egyenletesen morzsolva - lehet sós, édes, natúr, ízléstől függően
34 g agavé szirup
175 g kókuszolaj
Dolgozd össze a hozzávalókat egyenletesen, majd tedd hűtőbe a masszát, amíg a krémet készíted.

A krémhez:


800 g zsírszegény Philadelphia krémsajt, szobahőmérsékleten
134 g agavé szirup
3 evőkanál (35 g) mandulaliszt - ha túl folyós a massza, adj hozzá kicsit többet
4 tojás
1/3 bögre (80 ml) tejszín
1 evőkanál reszelt citromhéj
fél citrom leve
2 teáskanál vanília aroma
Egy keverőedényben dolgozd el egyenletesen a krémsajtot, a lisztet, és az agavé szirupot. Add hozzá egyesével a tojásokat, majd a tejszínt, a citromot, és a vaníliát, és keverd egyenletesre.

Díszítéshez (opcionális):


1 bögre (240 ml) tejföl
10 g agavé szirup
1/2 teáskanál vanília aroma

Sütési instrukciók:


Kókusz olajjal kend be egy 23 cm-es kerek, magas falú sütőforma alját. Melegítsd elő a sütőt 180 C-ra. A kekszes keveréket oszlasd el egyenletesen a sütőforma alján. A tetején oszlasd el a krémet.
Süsd a süteményt 15 percig 180 C-on, majd vedd vissza a hőfokot 120 C-ra. Süsd tovább 60-90 percig, akkor jó, ha aranybarnára sült, csak a közepe puha még kicsit.
Vedd ki a meleg süteményt, kend rá a tejfölös krémet, és tedd vissza 15 percre a sütőbe.
Vedd ki a ütőből, és egy késsel óvatosan húzz körbe a sütemény szélén, hogy elváljon a formától.
Hagyd teljesen kihűlni, és tedd pár órára hűtőbe, akár egész éjszakára.
Tálald gyümölccsel vagy gyümölcs szósszal a tetején.
Fogyaszd egészséggel!

Ugye milyen jól hangzik! Te kipróbálod?


Forrás: harpersbazaar.com