Magyar installáció a Milánói Design Héten

Magyar installáció a Milánói Design Héten

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

Az installáció új perspektívákba helyezi a hétköznapi tárgyakat.

Milánói Design Hét

Áprilisban évről évre a milánói Design Hét a szakma két legjelentősebb eseményének ad otthont, a Salone Internazionale del Mobile nemzetközi bútorkiállításnak, valamint a Fuorisalone („saloni-n kívüli”) eseménysorozatnak. Az 1961 óta létező Salone del Mobile nemzetközi referenciaponttá vált a design és bútorgyártás területén, a több mint 370 000 érdeklődő közül főleg kereskedők, buyerek, gyártók és szakemberek látogatják a szakvásárt, ahol az iparág kiemelkedő kreativitása és innovációja mutatkozik meg a kiállítók termékein keresztül. A 80-as évek óta működő Fuorisalone a szakkiállítással párhuzamosan, spontán szerveződő művészeti és kulturális programsorozatot foglal magában. Az alulról kezdeményezett, formatervezők összefogásának eredményeként született kezdeményezés megalakulása óta erős designközösséget épít, valamint rendhagyó módon kísérletezik a design reprezentációs technikáival. Az eseménysorozatok összehozzák és közvetlen kapcsolatot építenek ki tervezők, gyártók, vásárlók között. A Fuorisalone alatt a design a város szövetébe ivódva válik megkerülhetetlen szereplőjévé a mindennapoknak, az észak-olaszországi város óvárosa és bizonyos részei pedig designkerületekké változnak.

Kép

Magyar installáció a Brera Design Districten

A Magyar Divat & Design Ügynökség az egyik ilyen kerületben, a Brera Design Districten állít ki magyar formatervezőket egy ötletes installáció keretein belül Milánó szívében.

A kiállítás létrehozásánál a cél olyan designmunkák kiválasztása volt, melyek elsődleges funkciójukat betöltve a design és művészet sokrétű összefonódását is kifejezik. Az installáció új perspektívákba helyezi a hétköznapi tárgyakat, melyek nagyvonalú és kreatív elemhasználatukkal, ötletes kialakításukkal méltón járulnak hozzá a magyar design erős és pozitív imázsának kialakításához. A kiállításon megjelenő márkák és designerek: ADAMLAMP (Juhász Ádám), Andrási Edina, Brinkus Design (Brinkus Kata), Bokor Gyöngyi, CODO (Kodolányi Gábor), Marta Edocs Glass (Edőcs Márta), Hannabi Sofa (Rácz Anikó), Biela Collection (Kerékgyártó András), Knetik Dóra, KOMONKA Textile (Kovács Móni), Polyunomi (Lakatos Ábel), POSITION Collective (Kertész Attila, Simonfalvi Bence), STUDIO NOMAD (Pásztor Bence, Tarcali Dávid, Pongor Soma).

Az ügynökség design divíziójának célja a magyar designipart szakmailag támogatni és a fejlesztendő területeken segíteni. Ennek egyik módja az állandó nemzetközi jelenlét biztosítása a magyar designereknek, hogy méltó helyét elfoglalhassa a hazai iparág a nemzetközi szakmai szcénában.

A külföldi rendezvényeken való részvételünk célja, hogy a nemzetközi vérkeringésbe bekapcsoljuk a magyar designipart, lehetőséget teremtve a magyar designereknek megmutatni tehetségüket. A Milánói Design Hét a legjelentősebb rendezvény a design területén, a világ minden pontjáról vonzza a szakma képviselőit és az érdeklődőket, akiknek így módjuk lesz installációnkon keresztül megismerni Magyarország kreatív oldalát.- fejti ki Bata-Jakab Zsófia, a Magyar Divat & Design Ügynökség vezérigazgatója.

Kép

A KIÁLLÍTÁS RÉSZLETEI

Nyitvatartás: 2019. április 9-14. 10.00 – 20.00

Helyszín: Via Solferino 11, 3. emelet, 20121 Milánó, Olaszország

Facebook Esemény

Videók

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Sztárok

Eva Longoria szűk ruhája nem sokat hagyott a képzeletre: 49 évesen megmutatta, mitől döglik a légy!

Ismét megmutatta Eva Longoria gyönyörű alakját: ebben a piros ruhában valami elképesztően szexi!

Kép
Életmód

7 tiltólistás étel reflux és gyomorégés esetén: ezek csak rontanak a helyzeten!

Neked is megvan az a kellemetlen érzés, amikor keserű vagy savanyú ízt érzel a torkodban, és mintha marná a sav az egész nyelőcsövedet? Nem vagy egyedül, hiszen a gyomorégés és a reflux sokak életét megkeseríti, és talán nincs is olyan ember a Földön, aki ne találkozott volna már velük valamilyen formában.

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 9 izgalmas hazai vállalkozó, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív tehetségei közül ismerhetsz meg néhány vállalkozót!

Kép
Életmód

10 étel, ami 40 év felett fontos a dietetikusok szerint

Noha fiatalabb éveikben kevesebben gondolnak a rák és a szívbetegségek kialakulásának kockázatára, a 40-es évek elérése során mindkettő kockázata fennáll. Ez ellen pedig leginkább egészséges életmóddal tehetünk, melynek központi tényezője az étkezés.

Kép
Életmód

Különleges ajánlatok: Akciós belföldi wellness csomagok májusban, amiket nem fogsz tudni visszautasítani

Íme május legjobb akciós wellness ajánlatai! Ha egy kis kikapcsolódásra vágysz, akkor most itt az idő!

Kép
Sztárok

El se hisszük! Sztárok, akik idén ünneplik 60. születésnapjukat - sokuk közülük úgy ragyog, mint 20 évvel ezelőtt!

Sokukon nem is látszik az öregedés! Íme azok a sztárok, akik 2024-ben ünneplik 60. születésnapjukat.