Nagyot szólt a magyar dizájn Londonban

Nagyot szólt a magyar dizájn Londonban
Forrás: HFDA

Sztárok

Magyar tervezők ruháiba bújtak a filmcsillagok! Mutatjuk a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gála legjobb szettjeit

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Facebook
Twitter
Pinterest

London a világ egyik dizájnfővárosa, nem véletlenül szerveznek minden évben több csúcstalálkozót, konferenciát, kiállítást és vásárt is ott. Ezek közül az egyik legrangosabb a London Design Fair, amelyen idén 11 alkotó tette fel a dizájntérképre Magyarországot.

Szeptember 19. és 22. között igazi város a városban hangulat uralkodott London egyik trendi részén, a Brick Lane környékén. A The Oldman Brewery hatalmas, egykor sörgyárként működő épületegyüttese átalakult a dizájnmániások mekkájává: 40 ország több mint 550 kiállítója építette fel standját, hogy reprezentálja a formatervezésről alkotott vízióját. az építészek, belsőépítészek, formatervezők és egyéb hozzáértő közönség számára.

A kb. 30.000 látogatót vonzó esemény szinte befogadhatatlan volt, mind méretei, mind sokszínűsége miatt, de a kreatív káoszban volt egy 50 nm-es stand, amely nemcsak letisztultsága, de kiállítóinak izgalmas világa miatt is egy üdítő sziget volt.

A Viaplant izgalmas bútorait gyakorlatilag mindenki megérintette.
forrás: HFDA
A Viaplant izgalmas bútorait gyakorlatilag mindenki megérintette.

Helló magyar dizájn!

Ez volt a Magyar Divat & Design Ügynökség koordinálásával létrehozott installáció, ahol 11 hazai tehetség mutatta meg, hogy nemcsak, hogy helye van a hazai tervezőknek a nemzetközi piacon, de sok szempontból annak élmezőnyébe tartoznak. A Budapest Select ernyőmárka alatt futó tervezők a kiállítás egyik legkedveltebb látványosságai voltak.

Kép
forrás: HFDA

Környezettudatos és magyar

A tárgyak kiválasztása során fontos szempont volt a fenntarthatóság és felelősségteljes tervezői gondolkodás, míg az installáció koncepciójának alapja a környezettudatosság és a praktikum voltak. A tárgyak között a hagyományos, mégis kreatív lámpák, textil termékek és kerámiák is megtalálhatók voltak, illetve a növényeket egyedi módon felhasználó bútorok, ahogyan a technológiát és innovációt magas szinten alkalmazó tervezők munkái. A szervezők szerint ez a harmonikus ötvözet hűen tükrözi Budapest és a kortárs magyar dizájn pezsgő atmoszféráját, és ezt láthatólag a közönség is így gondolta, hiszen nagyon szerették a standot. "Volt olyan nemzetközi médium, ami kifejezetten a magyar standot ajánlotta, hogy érdemes megnézni - mesélte az esemény után Bata-Jakab zsófia, az MDDÜ vezetője. - A tervezők is nagyon elégedettek voltak, rengeteg kontaktot gyűjtöttek, de az utómunka a salesszel még csak most kezdődik!"

A kiállítók: Anna Regős, Ábel Lakatos, BEWEQ, KOMONKA, Lumoconcept, Nietolight, Planbureau, Plydesign, POSITION Collective, SOCOWOO, VIAPLANT

Kertész Attila, a Position Collective tervezője beszélt az újságíróknak a márkáról.
forrás: HFDA
Kertész Attila, a Position Collective tervezője beszélt az újságíróknak a márkáról.

Kiterjesztett valóság

A helyszíni kommunikációt illetően egy figyelemfelkeltő, kreatív megoldással erősített a magyar csapat: AR (augmented reality, vagyis kiterjesztett valóság) technológia segítségével hozták közelebb a buyereket a márkákhoz. A gyakorlatban egy letölthető alkalmazás segítségével az érdeklődők be tudták olvasni a tárgyakat vagy a feliratokat, melynek köszönhetően további tartalmakhoz férhettek hozzá, mint például az adott márka weboldala és egy rövid interjú a tervezővel.

Kép
forrás: HFDA

Nézz bele a londoni forgatagba!

Érdekel, milyen volt a London Design Fair? Kattints a galériába, és érezd magad kicsit az esemény részesének!

Galéria / 9 kép

A magyar stand a London Design Fairen

Megnézem a galériát
Tovább olvasok

Videók

Sztárok

Magyar tervezők ruháiba bújtak a filmcsillagok! Mutatjuk a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gála legjobb szettjeit

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Kép
Stílus

Ebben rejlik Ázsia divatjának varázslatossága: ezeket a titkokat őrzik kedvenc desztinációink tradicionális öltözetei

Ázsia varázslatos világa egyrészről a hagyományos viseletekben rejlik! Most megmutatjuk mi áll a divat középpontjában kedvenc országainkban!

Kép
Szépség

4 középhosszú frizura, amit 40 felett érdemes kipróbálni idén nyáron - 10 évvel fiatalabbnak tűnsz tőle!

Ezek a hajtrendek tarolnak 2024 nyarán a 40 év feletti nők körében! Ezek a középhosszú frizurák megérnek egy próbát, már csak azért is, mert legalább 10 évet fiatalítanak.

Kép
Életmód

Észre sem veszed milyen pszichológiai trükköt alkalmaznak a Bridgerton készítői: ezzel a zenei csellel láncolnak magukhoz!

Gondolkoztál már azon, miért szereted olyannyira A Bridgerton családot? Mi megmondjuk! Nem csupán a csodás jelmezek, a meseszép helyszínek, a forró szerelmi szálak és Lady Whistledown élces társadalmi meglátásai miatt, hanem a sorozatban játszott zenékért is. Hiszen rengeteg modern számot hallhatsz klasszikus köntösbe bújtatva.

Kép
Életmód

Kinek van igaza? Ki nem állhatta Colin és Penelope intim jelenetét a Bridgerton-rajongótábor egyik fele! - Így érvelnek

Alig vártuk a Bridgerton 3. évadának második felét, hogy kiderüljön, miként alakul a kémia Colin és Penelope között. Ilyen intim jelenetre azonban nem számítottunk!

Kép
Életmód

Erre a 4+1 dologra figyelj, ha all-inclusive nyaralást tervezel a családnak

Az all-inclusive nyaralás sokak számára vonzó lehet, azonban, ha gyermekekkel mennél, ezeket a tanácsokat érdemes megfogadnod!

Kép
Életmód

10 hazai kisváros, ahová érdemes ellátogatni a nyáron

Mindegyiknek egyedi a hangulata, amibe érdemes belekóstolni egy hétvégi kirándulás alkalmával!