Egy laza kis főzés? #3 - Levesek kánikulára

Egy laza kis főzés? #3 - Levesek kánikulára

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Facebook
Twitter
Pinterest

Azoknak, akik nemcsak főzni meg enni szeretnek, de élvezik azt a minőségi időt, ami ezzel a tevékenységgel együtt jár, és tudják, minden elkészített étel/ital/desszert olyan finom lesz, amennyire szeretjük azt, akinek készítjük. Rózsa Szonja rovata.


Nyári kánikulában kétféle levest jó enni: nagyon forrót és jéghideget. Íme egy-egy könnyen elkészíthető finomság közülük.

Kertleves


Kép


Hozzávalók (4 személyre):

  • 1 fej lila- vagy vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 nagyobb sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 paszternák (opcionális), 2 nagy marék zöldborsó, 1 fej karalábé, 1 kisebb gumó zeller (ha friss, a szára is), 1 nagy csokor petrezselyem, 2 bio zöldségleveskocka (opcionális), só, bors
  • Nokedli: 1 tojás, 3-4 evőkanák rétesliszt, só

Elkészítés:

A hagymát vágd fel apró kockára, és kevés olívaolajon pirítsd meg. Add hozzá a felkarikázott répákat, a paszternákot, a kockára vágott zellert és a szintén kockára vágott karalábét, majd sózd meg ízlés szerint. Ezután önts hozzá kevés vizet és párold fedő alatt kb. 10 percig, közepes lángon. Azután jöhet a megpucolt vagy fagyasztott zöldborsó, 2-3 gerezd összenyomott fokhagyma. Most öntsd fel kb. 1 liter vízzel, és add hozzá a leveskockákat is. Ízlésed szerint mehet bele még só és bors, aztán érdemes némi gyöngyöző rotyogás után megkóstolni, hogy milyen a leves íze. Tíz perc után, amikor már minden puhára főtt, nokedliszaggatóval szaggasd a tésztát a levesbe. Főzd még 10 percig, húzd le a "tűzről", és add hozzá az apróra vágott petrezselymet. Tedd vissza a fedőt, várj 10 percet, aztán már ehettek is!
Nokedlikészítés: Egy kis tálkában keverj össze egy egész tojást 3 evőkanál rétesliszttel és 2 csipet sóval, adhatsz hozzá 2-3 csipet apróra vágott petrezselymet is.

Joghurtos uborkaleves mozzarellagolyókkal és füstölt lazaccal


Kép


Hozzávalók (4 személyre):

  • 2 nagyobb kígyóuborka, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 nagy pohár natúr joghurt, 4 dl tej, 1 nagy csokor kapor, só, bors, 2 zacskó mozzarella golyó, kb. 10 dkg füstölt lazac

Elkészítés (főzés nélkül készíthető):

Pucold meg az uborkákat és reszeld le nagy lyukú reszelőn, aztán az összes levével együtt öntsd bele egy levesestálba. Add hozzá a joghurtot és a tejet, majd az összetört fokhagymát is. Ízesítsd sóval, borssal és alaposan keverd össze. Ezután jöhetnek a mozzarellagolyók, érdemes őket félbevágni, aztán az apróra vágott kapor. Most ismét keverd össze a levest, majd rakd be a hűtőbe legalább egy órára, hogy összeérjenek az ízek. Tálald kis tálakba, díszítsd apró csíkokra vágott lazaccal!

Videók

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Kép
Életmód

Különleges ajánlatok: Akciós belföldi wellness csomagok májusban, amiket nem fogsz tudni visszautasítani

Íme május legjobb akciós wellness ajánlatai! Ha egy kis kikapcsolódásra vágysz, akkor most itt az idő!

Kép
Sztárok

El se hisszük! Sztárok, akik idén ünneplik 60. születésnapjukat - sokuk közülük úgy ragyog, mint 20 évvel ezelőtt!

Sokukon nem is látszik az öregedés! Íme azok a sztárok, akik 2024-ben ünneplik 60. születésnapjukat.

Kép
Sztárok

Harry herceg elárulta: ez volt az a pillanat, amikor tudta, örökre elveszítette Vilmos herceget

Harry herceg és Vilmos herceg 2020 óta nem beszélnek egymással. Mit szólna ehhez Diana hercegné?

Kép
Életmód
Kép
Sztárok

Amikor a pénz beszél: sztárok, akik csak a gázsiért vállalták a szerepet

Pénzből élünk, így hát fontos, mennyit kapunk a munkánkért. Van, amikor a sztárok is csak ez alapján döntenek egy szerepről.

Kép
Életmód

Külföldön vadásszák, itthon könnyen elérhető: 8 jótékony hatása, ami miatt fogyaszd bőséggel ebből a zöldségből

Sokan nem is gondolnák, de valósággal megőrülnek külföldön a magyar termesztésű tormáért. Ezzel szemben itthon nem gyakran fogyasztjuk, jellemzően csak húsvétkor, esetleg karácsonykor kerül az asztalra az ízletes zöldség. Azonban eláruljuk, nem csak az ünnepek alatt érdemes fogyasztani ezt a népszerű ételt, ugyanis számos jótékony hatása van, ami miatt érdemes beépíteni az étrendedbe.