Legyen Divat a Női Vezető! - Hegedüs Éva: „Ne a siker elérésére törekedj, hanem arra, hogy az életednek legyen értelme”

Legyen Divat a Női Vezető! - Hegedüs Éva: „Ne a siker elérésére törekedj, hanem arra, hogy az életednek legyen értelme”

Promóciók

Nemzetközi díjjal ismerték el az UNION társadalmi szerepvállalását

Életmód

5 varázslatos esti program Budapesten a hosszú hétvégére, ami felejthetetlen élménnyel gazdagít

Életmód

Nyaralás 2023: 5 dolog, amit tudnod kell, ha Horvátországba utazol

Promóciók

A streetstyle az ikonikus Converse cipővel - rakd össze a megismételhetetlen lookot

Promóciók

JOY SOCIAL MEDIA AWARD 2023 - Szavazz te is a kedvencedre!

Facebook
Twitter
Pinterest

A Menedzserszövetség és az InStyle is kiemelt feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők fontos szerepére. 2022 tavaszán, második alkalommal kerül a magazin oldalaira a „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány, ezúttal a Menedzserszövetség 43 női vezetőjének főszereplésével, akiknek gondolatairól többet megtudhatsz az online megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből.

Most Hegedüs Éva, a Gránit-Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója a osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről!

Kép

Mi a mottód?

„Ne a siker elérésére törekedj, hanem arra, hogy az életednek legyen értelme”. Albert Einsteintől származó idézet, amelyet vezetői pályám során mindig szem előtt tartottam.

Mit gondolsz, te minek, melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál?

Szeretem a kihívásokat, az újdonságokat, mindig kész vagyok megtanulni valami újat, emellett nagyon kitartó vagyok, és nem alkuszom. Mindig a megoldások keresésére és az egyszerűsítésre törekszem.

Ha egyetlen szóval kellene jellemezned vezetői stílusodat, mi lenne az?

Értékteremtés. Ha két szót is mondhatok, akkor fontosnak gondolom, hogy egy vezető inspiráljon és példát mutasson.

Volt olyan vezető életedben, aki sokat segített a karriered építésében? Volt köztük női vezető?

Több is volt, egyikük Fehér Erzsébet, a Hungária Műanyag feldolgozó Vállalat vezérigazgatója. Pályakezdő koromban egy tanácsadó cég munkatársaként vittem egy projektet a vállalatnál, amikor egy prezentációm után rám bízta a legfontosabb, a stratégiai projekt vezetését is. Szárnyakat adott, inspirált, hogy a teljesítményem alapján ezt felajánlotta –egy férfiak uralta világban. Rengeteget tanultam később az Ipari Minisztériumban akkori főnökömtől, Deák Andreától is. Többek között azt, hogy soha ne döntsek olyan kérdésben, amihez nem rendelkezem elegendő információval. Ezt a hozzáállást, az egyszerű világos kommunikációra való törekvést azóta is igyekszem alkalmazni.

Mire vagy büszke? Mi a legnagyobb eredmény, amit elértél?

Nagyon jó érzés volt, amikor a 90-es években a Pénzügyminisztériumban számtalan tárgyalás után elértem, hogy 66 pénzintézet aláírja a Hitelgarancia Rt. létrehozásáról szóló megállapodást. Külön öröm volt számomra, hogy a Földhitel-és Jelzálogbank vezérigazgató-helyetteseként elindíthattam az első jelzáloglevél-kibocsátásokat. A Gazdasági Minisztérium helyettes államtitkáraként pedig az energetikai piacnyitást lehetővé tevő jogszabály kidolgozásakor egy sokszereplős, jelentős külföldi háttérrel rendelkező szektorban az egyeztetésekkel egy minden szereplő számára előnyös megoldást tudtam kialakítani. Az OTP Bankban több új terméket vezettünk be az irányításommal, amely jelentősen hozzájárult a Bank profittermeléséhez.Természetesen a legbüszkébb a Gránit Bank élén elért eredményekre vagyok, arra, hogy szakmai érveimmel meg tudtam győzni a bankot alapító Demján Sándort, hogy a bankot –az akkor a magyar piacon teljesen ismeretlen –digitális banki üzleti modellel, fiókhálózat nélkül indítsuk el. A Gránit Bank ma Magyarország leggyorsabban növekvő hitelintézete, amely az alapítását követő negyedik. évtől egyre növekvő mértékben termel nyereséget, hitelportfóliója kifogástalan és több világ-illetve európai viszonylatban is elsőséget jelentő digitális innovációt vezetett be.

Mit üzennél a fiatal lányoknak / nőknek, akik vezetői ambíciókat dédelgetnek, mit erősítsenek magukban?

Nem kell minden nőnek vezetői ambíciókat dédelgetni. Ez egy lehetőség. Ha úgy érzi valaki, hogy megvan ehhez a megfelelő képessége és készsége, annak tennie kell azért, hogy mások is ezt gondolják róla, hiszen vezetővé bárki csak mások bizalma révén válhat.

A „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány keretében, az InStyle magazin divatfotó-sorozatában résztvevő mind a 43 női vezető gondolatairól többet megtudhatnak az instyle.hu karrier rovatában március 8-tól megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből. Reméljük, hogy a Menedzserszövetség női vezetőinek tanácsai és tapasztalatai motivációt adnak a feltörekvő fiatal női generáció számára. A Menedzserszövetség vezetői elkötelezettek a társadalmi felelősségvállalás terén. A divatanyag minden oldalán egy női vezető az ARTYPICAL Nude by Nubu kollekció egyik különleges darabját viseli, segítve a márka céljait: a társadalom figyelmét ráirányítani a művészet támogatására és a másság elfogadására. A Menedzserszövetség sokszínűségi kampányának főtámogatója a FIAT500, támogatói a LeasePlan Hungária Zrt., az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt., együttműködő partnerei a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., az Authentic Beauty Concept, a M·A·C Cosmetics és a Garmin.

Fotó: Pejkó Gergő Ruha: NUBU, Nude by Nubu, ARTYPICAL Nude by Nubu, Haj: Authentic Beauty Concept (Color Frame Salon), Smink: M·A·C Cosmetics, Óra: GARMIN

Videók

Promóciók

Nemzetközi díjjal ismerték el az UNION társadalmi szerepvállalását

Életmód

5 varázslatos esti program Budapesten a hosszú hétvégére, ami felejthetetlen élménnyel gazdagít

Életmód

Nyaralás 2023: 5 dolog, amit tudnod kell, ha Horvátországba utazol

Promóciók

A streetstyle az ikonikus Converse cipővel - rakd össze a megismételhetetlen lookot

Promóciók

JOY SOCIAL MEDIA AWARD 2023 - Szavazz te is a kedvencedre!

Kép
Sztárok

7 híres férfi, akik egyedülálló apaként is tökéletes szülő lett

Az egyedülálló szülőkről jellemzően mindig az anyák jutnak az eszünkbe, de a világ több, mint 2 millió háztartásában egyedülálló apák vannak.

Kép
Stílus

4 ruhadarab, amitől szó szerint megőrülnek a férfiak

Bizonyos ruhadarabokban, megvan az a plusz, amitől egész egyszerűen szexibbnek érezzük magunkat - és ez bizony így is van!

Kép
Sztárok

Akkor és most: Egykor a világ legszexibb férfijának mondták őket, így néznek ki most

Minden idők legszexibb sztárpasijainak listája még mai szemmel nézve is igencsak erősre sikeredett minden évben.

Kép
Sztárok

A duplázás nagymestere! 11 alkalom, amikor Katalin hercegné ugyanabban a ruhában jelent meg a vörös szőnyegen

Úgy tűnik, Katalin hercegné sem szívesen mond le a neki kedves darabokról. És miért is tenné, ha ennyire jól állnak neki?!

Kép
Sztárok

A sok szex és drog tette tönkre az egykor imádott színésznő életét

A nézők rajongtak érte, a szakma pedig két Emmy-díjjal és egy Golden Globe-díjjal ismerte el tehetségét, miközben alkohol-és drogfüggőségével harcolt.

Kép
Életmód

Keress és találj új barátokat a csillagjegyed alapján: az asztrológia ebben is segít

Elmúltál 30-40 éves és szükséged lenne néhány új barátra, mert magányosnak érzed magad? Az asztrológia segít!