Legyen Divat a Női Vezető! - Hegedüs Éva: „Ne a siker elérésére törekedj, hanem arra, hogy az életednek legyen értelme”

Legyen Divat a Női Vezető! - Hegedüs Éva: „Ne a siker elérésére törekedj, hanem arra, hogy az életednek legyen értelme”

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

A Menedzserszövetség és az InStyle is kiemelt feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők fontos szerepére. 2022 tavaszán, második alkalommal kerül a magazin oldalaira a „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány, ezúttal a Menedzserszövetség 43 női vezetőjének főszereplésével, akiknek gondolatairól többet megtudhatsz az online megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből.

Most Hegedüs Éva, a Gránit-Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója a osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről!

Kép

Mi a mottód?

„Ne a siker elérésére törekedj, hanem arra, hogy az életednek legyen értelme”. Albert Einsteintől származó idézet, amelyet vezetői pályám során mindig szem előtt tartottam.

Mit gondolsz, te minek, melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál?

Szeretem a kihívásokat, az újdonságokat, mindig kész vagyok megtanulni valami újat, emellett nagyon kitartó vagyok, és nem alkuszom. Mindig a megoldások keresésére és az egyszerűsítésre törekszem.

Ha egyetlen szóval kellene jellemezned vezetői stílusodat, mi lenne az?

Értékteremtés. Ha két szót is mondhatok, akkor fontosnak gondolom, hogy egy vezető inspiráljon és példát mutasson.

Volt olyan vezető életedben, aki sokat segített a karriered építésében? Volt köztük női vezető?

Több is volt, egyikük Fehér Erzsébet, a Hungária Műanyag feldolgozó Vállalat vezérigazgatója. Pályakezdő koromban egy tanácsadó cég munkatársaként vittem egy projektet a vállalatnál, amikor egy prezentációm után rám bízta a legfontosabb, a stratégiai projekt vezetését is. Szárnyakat adott, inspirált, hogy a teljesítményem alapján ezt felajánlotta –egy férfiak uralta világban. Rengeteget tanultam később az Ipari Minisztériumban akkori főnökömtől, Deák Andreától is. Többek között azt, hogy soha ne döntsek olyan kérdésben, amihez nem rendelkezem elegendő információval. Ezt a hozzáállást, az egyszerű világos kommunikációra való törekvést azóta is igyekszem alkalmazni.

Mire vagy büszke? Mi a legnagyobb eredmény, amit elértél?

Nagyon jó érzés volt, amikor a 90-es években a Pénzügyminisztériumban számtalan tárgyalás után elértem, hogy 66 pénzintézet aláírja a Hitelgarancia Rt. létrehozásáról szóló megállapodást. Külön öröm volt számomra, hogy a Földhitel-és Jelzálogbank vezérigazgató-helyetteseként elindíthattam az első jelzáloglevél-kibocsátásokat. A Gazdasági Minisztérium helyettes államtitkáraként pedig az energetikai piacnyitást lehetővé tevő jogszabály kidolgozásakor egy sokszereplős, jelentős külföldi háttérrel rendelkező szektorban az egyeztetésekkel egy minden szereplő számára előnyös megoldást tudtam kialakítani. Az OTP Bankban több új terméket vezettünk be az irányításommal, amely jelentősen hozzájárult a Bank profittermeléséhez.Természetesen a legbüszkébb a Gránit Bank élén elért eredményekre vagyok, arra, hogy szakmai érveimmel meg tudtam győzni a bankot alapító Demján Sándort, hogy a bankot –az akkor a magyar piacon teljesen ismeretlen –digitális banki üzleti modellel, fiókhálózat nélkül indítsuk el. A Gránit Bank ma Magyarország leggyorsabban növekvő hitelintézete, amely az alapítását követő negyedik. évtől egyre növekvő mértékben termel nyereséget, hitelportfóliója kifogástalan és több világ-illetve európai viszonylatban is elsőséget jelentő digitális innovációt vezetett be.

Mit üzennél a fiatal lányoknak / nőknek, akik vezetői ambíciókat dédelgetnek, mit erősítsenek magukban?

Nem kell minden nőnek vezetői ambíciókat dédelgetni. Ez egy lehetőség. Ha úgy érzi valaki, hogy megvan ehhez a megfelelő képessége és készsége, annak tennie kell azért, hogy mások is ezt gondolják róla, hiszen vezetővé bárki csak mások bizalma révén válhat.

A „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány keretében, az InStyle magazin divatfotó-sorozatában résztvevő mind a 43 női vezető gondolatairól többet megtudhatnak az instyle.hu karrier rovatában március 8-tól megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből. Reméljük, hogy a Menedzserszövetség női vezetőinek tanácsai és tapasztalatai motivációt adnak a feltörekvő fiatal női generáció számára. A Menedzserszövetség vezetői elkötelezettek a társadalmi felelősségvállalás terén. A divatanyag minden oldalán egy női vezető az ARTYPICAL Nude by Nubu kollekció egyik különleges darabját viseli, segítve a márka céljait: a társadalom figyelmét ráirányítani a művészet támogatására és a másság elfogadására. A Menedzserszövetség sokszínűségi kampányának főtámogatója a FIAT500, támogatói a LeasePlan Hungária Zrt., az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt., együttműködő partnerei a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., az Authentic Beauty Concept, a M·A·C Cosmetics és a Garmin.

Fotó: Pejkó Gergő Ruha: NUBU, Nude by Nubu, ARTYPICAL Nude by Nubu, Haj: Authentic Beauty Concept (Color Frame Salon), Smink: M·A·C Cosmetics, Óra: GARMIN

Videók

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Sztárok

Közel 400 millió forintos gyűrűt kapott Victoria Beckham, és nem ez az első: íme a Spice Girl 13 legszebb eljegyzési gyűrűje

Victoria Beckham szinte minden évben új eljegyzési gyűrűt kap David Beckhamtől szerelmük zálogaként. Összegyűjtöttük a 13 legszebbet!

Kép
Sztárok

Eva Longoria szűk ruhája nem sokat hagyott a képzeletre: 49 évesen megmutatta, mitől döglik a légy!

Ismét megmutatta Eva Longoria gyönyörű alakját: ebben a piros ruhában valami elképesztően szexi!

Kép
Életmód

7 tiltólistás étel reflux és gyomorégés esetén: ezek csak rontanak a helyzeten!

Neked is megvan az a kellemetlen érzés, amikor keserű vagy savanyú ízt érzel a torkodban, és mintha marná a sav az egész nyelőcsövedet? Nem vagy egyedül, hiszen a gyomorégés és a reflux sokak életét megkeseríti, és talán nincs is olyan ember a Földön, aki ne találkozott volna már velük valamilyen formában.

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 9 izgalmas hazai vállalkozó, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív tehetségei közül ismerhetsz meg néhány vállalkozót!

Kép
Életmód

10 étel, ami 40 év felett fontos a dietetikusok szerint

Noha fiatalabb éveikben kevesebben gondolnak a rák és a szívbetegségek kialakulásának kockázatára, a 40-es évek elérése során mindkettő kockázata fennáll. Ez ellen pedig leginkább egészséges életmóddal tehetünk, melynek központi tényezője az étkezés.

Kép
Életmód

Különleges ajánlatok: Akciós belföldi wellness csomagok májusban, amiket nem fogsz tudni visszautasítani

Íme május legjobb akciós wellness ajánlatai! Ha egy kis kikapcsolódásra vágysz, akkor most itt az idő!