Ne maradj le a JOY-napokról,
keresd a kuponokat az Instyle magazinban!
0 nap
0 óra
0 perc
múlva kezdődik a JOY-napok!múlva vége a JOY-napoknak!

Legyen Divat a Női Vezető! - Garam Judit: "Mindig is vezető egyéniség voltam."

Legyen Divat a Női Vezető! - Garam Judit: "Mindig is vezető egyéniség voltam."
Forrás: Pejkó Gergő

Szépség

A 8 legnagyobb tévhit a fényvédelemről, avagy ragyogj egész nyáron pigmentfoltok nélkül

Promóciók

Igazi különlegességgel nyitott a White Raven Skybar & Lounge Budapest felett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Facebook
Twitter
Pinterest

Garam Judit, a NUBU tulajdonosa és vezető tervezője osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről.

A Menedzserszövetség kiemelten fontos feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők szerepére, ezért az InStyle-al közösen kampányt indít “Legyen Divat a Női Vezető!” címmel. 37 főszereplő női vezető osztja meg tapasztalatait, akik a szakmájukban elért sikereiknek köszönhetően példaképek lehetnek, pozitív, követendő utat mutathatnak a fiatalabb generáció tagjai számára, akik most tervezik, építik karrierútjukat.

Te tudsz a munkahelyeden a fiatal nőknek hatékonyan segíteni? Miért fontos számodra a tudásmegosztás?

Nagyon korán kezdtem építeni az életemet, emiatt sokáig szinte velem egyidősekkel dolgoztam, vagy nálam idősebbekkel, a fiatalítás az a NUBU márka elindításával jött be az életembe, amikor egyetemisták jelentkeztek be gyakornokként, hogy szeretnének jobban belelátni egy új típusú márka életébe. Több gyakornokunk az egyetem elvégzése után teljes állást kapott nálunk, évekig dolgoztak mellettem tervezőként és tervező asszisztensként. Az új kollégáimmal, akikkel a korkülönbség ellenére ugyanazon a nyelven beszéltünk, jól megértettük egymást, viszont én nagyon sok tapasztalatot, tudást tudtam nekik átadni.

Mit gondolsz, Te minek, melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál?

A kitartásomnak, a felelősségtudatomnak, az elszántságomnak, az optimizmusomnak és a szorgalmamnak köszönhetem. Mindig nagyon felelősségteljesen éltem az életemet, a sok nehézség ellenére, ami Magyarországon ezt a szakmát érinti, komoly elszántsággal néztem optimistán a jövőbe és mindig jött valami jel, hogy nem szabad feladnom. Azonkívül nagyon határozott személyiség vagyok, gyerekkoromban korán kialakult az egyéniségem és az nem sokban változott felnőtt koromban sem, mindig is vezető egyéniség voltam.

Van olyan terület / tevékenység, ami a munka és a család mellett kiemelt szerepet játszik az életedben?

Sok éves nemzetközi divatcégekkel való együttműködésem után, úgy döntöttem, hogy nem külföldi cégeket szeretnék képviselni, hanem saját márkát fogok felépíteni, hogy az itthon élő szakembereknek tudjak munkát biztosítani. A könnyűipar haldoklott, amikor a NUBU márkát elindítottam, sokkal egyszerűbb lett volna külföldön legyártatni mindent, sokkal több ismeretséggel rendelkeztem a nemzetközi cégeknél, mégis én itthon szerettem volna mindent megvalósítani. Ennek a tanuló útnak nagyon sok költségével próbáltam reményt adni, hogy ez az iparág újból elkezdjen felvirágozni. Nagyon hosszú út vezetett el idáig, mert jó szakemberből nem sok van Magyarországon, mivel a minőségi terméket kevés gyártó tudja előállítani. Az életem most egy fontos mérföldkőhöz ért, az olimpiai formaruha tender elnyerésével egy álmom vált valóra. Nagyon nagy megtiszteltetésként élem meg, hogy a NUBU - ami a saját márkám - készítheti az olimpikonjainknak és paralimpikonjainknak a ruházatát a tokiói olimpiára! Ha másért nem, ezért megérte olyan sok áldozatot tennem az elmúlt 25 évben.

Mit üzennél a fiatal lányoknak, nőknek, akik vezetői ambíciókat dédelgetnek, mit erősítsenek magukban?

Kitartás, optimizmus, elszántság! Nagyon elszántnak kell lenni az életben, ha valamit szeretnének elérni, mert valószínűleg sok év telik el, mire a kitűzött célhoz érkeznek. Nagyon fontos, hogy a vezetői ambíciókkal született lányokat támogassa és segítse a környezetük, mert egy nő élete sokkal összetettebb, mint egy férfié a jelen korban.

Legyél Te az életed tervezője!

További inspiráló interjúk napról napra az instyle.hu/karrier oldalon!

Videók

Szépség

A 8 legnagyobb tévhit a fényvédelemről, avagy ragyogj egész nyáron pigmentfoltok nélkül

Promóciók

Igazi különlegességgel nyitott a White Raven Skybar & Lounge Budapest felett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Kép
Szépség

Ez az apró sminktrükk áll Penelope Featherington elképesztő átalakulásának mögött�A Bridgerton család 3. évadában

Nem férhet kétség ahhoz, hogy a Bridgerton család szereplői hatalmas átalakuláson mennek keresztül minden évadban. Ezúttal Penelope Featheringtonon volt a sor, sminkese pedig elárulta a titkát!

Kép
Sztárok

Tudjuk, hogy csinálja! 8 időtálló stílustrükk, amire Blake Lively hosszú évek óta esküszik

Blake Lively hosszú évek óta bizonyítja, hogy a öltözködésnek messze nem kell szigorú szabályok közt zajlania. Íme az ő stílustrükkjei!

Kép
Sztárok

Az új reménységek! Ők most a legígéretesebb fiatal tehetségek hollywoodban

Őrségváltás jön az Álomgyárban, a jelek szerint ezek az ifjú színészek és színésznők alkotják majd az új A-listát.

Kép
Életmód

6 trükk, hogy az otthonodban mindig finom illat legyen: búcsúzz el a rossz szagoktól örökre!

Hiába takarítasz rendszeresen, mégis előjönnek a kellemetlen szagok? Segítünk!

Kép
Életmód

A Paloma koktél világnapján nyit a Don Julio 1942 x W Budapest exkluzív terasz

Exkluzív terasznyitó eseménnyel ünnepelte a Paloma koktél világnapját a Don Julio és a W Budapest. A világ első luxus tequila márkája és a főváros lélegzetelállító helyszíne május 22-től egész nyáron át várja vendégeit, akik a Don Julio 1942 x W Budapest terasz stílusos környezetében Mexikó ikonikus italát is prémium minőségben fogyaszthatják.

Kép
Sztárok

Kóros soványsággal vádolták Kate Beckinsale-t: elárulta, hogy komoly testi és lelki betegség áll a hátterében

Kate Beckinsale számos szörnyűséget élt át az elmúlt egy éveben mind lelkileg, mind testileg. Elege lett a bírálókból, és most saját történetén keresztül szerette volna megmutatni, hogy nincs helye a rosszindulatú kommenteknek!