Legyen Divat a Női Vezető! - Garam Judit: "Mindig is vezető egyéniség voltam."

Legyen Divat a Női Vezető! - Garam Judit: "Mindig is vezető egyéniség voltam."
Forrás: Pejkó Gergő
Facebook
Twitter
Pinterest

Garam Judit, a NUBU tulajdonosa és vezető tervezője osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről.

A Menedzserszövetség kiemelten fontos feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők szerepére, ezért az InStyle-al közösen kampányt indít “Legyen Divat a Női Vezető!” címmel. 37 főszereplő női vezető osztja meg tapasztalatait, akik a szakmájukban elért sikereiknek köszönhetően példaképek lehetnek, pozitív, követendő utat mutathatnak a fiatalabb generáció tagjai számára, akik most tervezik, építik karrierútjukat.

Te tudsz a munkahelyeden a fiatal nőknek hatékonyan segíteni? Miért fontos számodra a tudásmegosztás?

Nagyon korán kezdtem építeni az életemet, emiatt sokáig szinte velem egyidősekkel dolgoztam, vagy nálam idősebbekkel, a fiatalítás az a NUBU márka elindításával jött be az életembe, amikor egyetemisták jelentkeztek be gyakornokként, hogy szeretnének jobban belelátni egy új típusú márka életébe. Több gyakornokunk az egyetem elvégzése után teljes állást kapott nálunk, évekig dolgoztak mellettem tervezőként és tervező asszisztensként. Az új kollégáimmal, akikkel a korkülönbség ellenére ugyanazon a nyelven beszéltünk, jól megértettük egymást, viszont én nagyon sok tapasztalatot, tudást tudtam nekik átadni.

Mit gondolsz, Te minek, melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál?

A kitartásomnak, a felelősségtudatomnak, az elszántságomnak, az optimizmusomnak és a szorgalmamnak köszönhetem. Mindig nagyon felelősségteljesen éltem az életemet, a sok nehézség ellenére, ami Magyarországon ezt a szakmát érinti, komoly elszántsággal néztem optimistán a jövőbe és mindig jött valami jel, hogy nem szabad feladnom. Azonkívül nagyon határozott személyiség vagyok, gyerekkoromban korán kialakult az egyéniségem és az nem sokban változott felnőtt koromban sem, mindig is vezető egyéniség voltam.

Van olyan terület / tevékenység, ami a munka és a család mellett kiemelt szerepet játszik az életedben?

Sok éves nemzetközi divatcégekkel való együttműködésem után, úgy döntöttem, hogy nem külföldi cégeket szeretnék képviselni, hanem saját márkát fogok felépíteni, hogy az itthon élő szakembereknek tudjak munkát biztosítani. A könnyűipar haldoklott, amikor a NUBU márkát elindítottam, sokkal egyszerűbb lett volna külföldön legyártatni mindent, sokkal több ismeretséggel rendelkeztem a nemzetközi cégeknél, mégis én itthon szerettem volna mindent megvalósítani. Ennek a tanuló útnak nagyon sok költségével próbáltam reményt adni, hogy ez az iparág újból elkezdjen felvirágozni. Nagyon hosszú út vezetett el idáig, mert jó szakemberből nem sok van Magyarországon, mivel a minőségi terméket kevés gyártó tudja előállítani. Az életem most egy fontos mérföldkőhöz ért, az olimpiai formaruha tender elnyerésével egy álmom vált valóra. Nagyon nagy megtiszteltetésként élem meg, hogy a NUBU - ami a saját márkám - készítheti az olimpikonjainknak és paralimpikonjainknak a ruházatát a tokiói olimpiára! Ha másért nem, ezért megérte olyan sok áldozatot tennem az elmúlt 25 évben.

Mit üzennél a fiatal lányoknak, nőknek, akik vezetői ambíciókat dédelgetnek, mit erősítsenek magukban?

Kitartás, optimizmus, elszántság! Nagyon elszántnak kell lenni az életben, ha valamit szeretnének elérni, mert valószínűleg sok év telik el, mire a kitűzött célhoz érkeznek. Nagyon fontos, hogy a vezetői ambíciókkal született lányokat támogassa és segítse a környezetük, mert egy nő élete sokkal összetettebb, mint egy férfié a jelen korban.

Legyél Te az életed tervezője!

További inspiráló interjúk napról napra az instyle.hu/karrier oldalon!

Videók

Kép
Sztárok

Molesztálás és bántalmazás! Pamela Anderson szomorú gyerekkorának döbbenetes titkairól mesélt

Pamela Anderson meglepő őszinteséggel vallott életének egy eddig kevésbé ismert részleteiről is.

Kép
Sztárok

Végre fény derült rá, melyik a legkedveltebb és a legutáltabb Harry Potter karakter: netezők szavazták meg

Listába szedtük a netes szavazás eredményét, szerintünk sok érdekesség kiderül belőle.

Kép
Sztárok

Akkor és most: Így változott meg Madonna arca 25 év alatt

Madonna hihetetlen átalakulását már a legnagyobb rajongói sem tudják szívből jövő lelkesedéssel fogadni.

Kép
Sztárok

Fény derült rá, mikor mutatja meg Borbély Alexandra az ikerlányait: Elzát és Francit

Bár több fotón is szerepeltek már a kicsik, az arcukat eddig még nem láthattuk.

Kép
Szépség
Kép
Sztárok

Bámulatos átalakulás: Mutatjuk, hogyan fogyott el Adele 10 év alatt

Adele már több mint 45 kiló mínusznál jár!