Legyen Divat a Női Vezető! - Dintsér Andrea: „Mindig előre nézek, és azt keresem, hogy mi a megoldás, hogyan tudok továbblépni”

Legyen Divat a Női Vezető! - Dintsér Andrea: „Mindig előre nézek, és azt keresem, hogy mi a megoldás, hogyan tudok továbblépni”
Facebook
Twitter
Pinterest

A Menedzserszövetség és az InStyle is kiemelt feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők fontos szerepére. 2022 tavaszán, második alkalommal kerül a magazin oldalaira a „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány, ezúttal a Menedzserszövetség 43 női vezetőjének főszereplésével, akiknek gondolatairól többet megtudhatsz az online megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből.

Most Dintsér Andrea, a MVÜK Női Vezető Klubjának vezetője és a Yourstory.hu alapítója osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről!

Kép

Mi a mottód?

Egy Maya Angelou idézet: "Az életet nem az határozza meg, hányszor vettél levegőt, hanem hány lélegzetelállító pillanatod volt!"– és még hozzátenném, hogy: …és hány ilyen pillanatot hoztál mások életébe.

Mit gondolsz, te minek, melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál?

Hittel és szívvel dolgozom, szorgalom, empátia, „run the extra mile”, „can do” attitűd, „híd” szerepre születtem: ösztönösen összekötöm, ami összevaló.

Ha egyetlen szóval kellene jellemezned vezetői stílusodat, mi lenne az?

Bevonó

Volt olyan vezető életedben, aki sokat segített a karriered építésében? Volt köztük női vezető?

Igen, egy svájci hölgy, Kathrin Schaeppi, aki a magyar és a regionális marketing igazgatói pozíciót töltötte be előttem. Kiválasztott az utódjának, és következetesen támogatott a vezetői készségeim, képességeim, karrierem építésében azért, hogy először át tudjam venni tőle a magyar iroda marketing igazgatói szerepét, majd az EMA praxisban dolgozhassam két évet 32 országgal, hogy nemzetközi tapasztalatot szerezzek és a regionális igazgatói pozíciót is átvegyem tőle, amikor nyugdíjba vonult. Ez utóbbi akkor történt, amikor várandós voltam a fiammal.

Van olyan társadalmilag fontos tevékenység, ami a munka és a család mellett kiemelt szerepet játszik az életedben?

Kiemelt fókuszom a hölgyvezetők pozíciójának erősítése, a női vállalkozók, startupperek támogatása. A HBLF cross-sector Y-mentoring programjának mentoraként is dolgozom, a United Way Magyarország kuratóriumának is tagja vagyok. Az iFempower nemzetközi programjában is támogattam fiatal hölgyvezetőket. Startupokat mentorálok, a Design Terminál, a Tőkeportál és a Startup Campus mentorcsapatában is aktív szerepet vállalok. Az Őrzők majd a Bátor Tábor jótékonysági futójaként beteg gyermekek gyógyulását is támogatom.

Ha voltak nehézségek, hullámvölgyek, mi segített átlendülni ezeken? Milyen tanácsot adnál ezen a téren a jövő női felsővezetőinek?

Mindig előre nézek, és azt keresem, hogy mi a megoldás, hogyan tudok továbblépni. Kitűzöm a célt, megtervezem a lépéseket és elindulok felé, hallgatok a megérzéseimre és figyelem, hogy az élet kiket és mit hoz mellém út közben. Hiszem, hogy mindenkinek és mindennek célja van az életünkben. Vegyük észre és értsük meg őket! Segített még, hogy sose hagytam abba a szakmai tanulást és az önismereti utamat. Nyitottan a világra, kíváncsian minden újra fejlődni akartam és akarok, amíg csak élek. A szeretteim, a barátaim, a csapatom, a coachom, és a mentorom is sok segítséget nyújtottak. Olyan emberek, akik másban erősek vagy jobbak, mint én, és akik tanácsaikkal, meglátásaikkal, vagy akár csak puszta létükkel támogattak. Vegyük jó emberekkel körül magunkat! A sport pedig örök orvosság. Futok a kutyáimmal, kajakozom, jógázom és golfozom. A naptárunkba véssük be a sport időpontjainkat, a hobbinkra szánt időt, fontos, hogy tiszteljük az énidőinket, és köré építsük az életünket.

A „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány keretében, az InStyle magazin divatfotó-sorozatában résztvevő mind a 43 női vezető gondolatairól többet megtudhatnak az instyle.hu karrier rovatában március 8-tól megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből. Reméljük, hogy a Menedzserszövetség női vezetőinek tanácsai és tapasztalatai motivációt adnak a feltörekvő fiatal női generáció számára. A Menedzserszövetség vezetői elkötelezettek a társadalmi felelősségvállalás terén. A divatanyag minden oldalán egy női vezető az ARTYPICAL Nude by Nubu kollekció egyik különleges darabját viseli, segítve a márka céljait: a társadalom figyelmét ráirányítani a művészet támogatására és a másság elfogadására. A Menedzserszövetség sokszínűségi kampányának főtámogatója a FIAT500, támogatói a LeasePlan Hungária Zrt., az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt., együttműködő partnerei a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., az Authentic Beauty Concept, a M·A·C Cosmetics és a Garmin.

Fotó: Pejkó Gergő Ruha: NUBU, Nude by Nubu, ARTYPICAL Nude by Nubu, Haj: Authentic Beauty Concept (Color Frame Salon), Smink: M·A·C Cosmetics, Óra: GARMIN

Videók

Kép
Stílus

Kopizd le a stílusát: Jennifer Lopez erre a kiegészítőre esküszik már több mint 20 éve

Teljesen érthető, ha már egyszer ráakadt az igazira, miért is cserélne le pár múlandó trend kedvéért?!

Kép
Szépség

Amire már évtizedek óta várunk: Madonna meghökkentő szépségtrükkjeitől leesik az állad

Madonna 2023 nyarán lesz 65 éves, most megmutatjuk, mivel tartja fiatalon magát.

Kép
Stílus

Nyáry Luca: 4 makacs tévhit a modellek életével kapcsolatban

Azt gondoltad, a modellek rengeteg pénzt keresnek, fényűző szállodákban laknak és közben csak szépen kell mosolyogniuk? Nyáry Luca jó ideje mozog ebben a világban és most eloszlat minden tévhitet.

Kép
Stílus

Klasszikus és kihagyhatatlan! A minta, ami uralni fogja az elkövetkezendő hónapokat

Ezért a könnyen kombinálható mintáért szinte biztos, hogy te is odaleszel majd!

Kép
Sztárok

Láttad már? Ő Lisa Marie Presley legidősebb lánya, akit már Hollywood is kiszemelt magának

Lisa Marie Presley lányának minden esélye megvan arra, hogy rövidesen Hollywood legnagyobb csillagjai közé kerüljön.

Kép
Sztárok

Ez aztán a szerelem! A 48 éves Sarah Paulson és 80 éves barátnője a párizsi divathéten romantikáztak

Sarah Paulson és Holland Taylor le se tagadhatnák, hogy mennyire odavannak még mindig egymásért!