Legyen Divat a Női Vezető! - Bujdosó Andrea Anna: „A karrier számomra már nem a státusz szerinti előmenetelt, hanem a küldetésem harmonikusabb megélését és beteljesítését jelenti”

Legyen Divat a Női Vezető! - Bujdosó Andrea Anna: „A karrier számomra már nem a státusz szerinti előmenetelt, hanem a küldetésem harmonikusabb megélését és beteljesítését jelenti”
Facebook
Twitter
Pinterest

A Menedzserszövetség és az InStyle is kiemelt feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők fontos szerepére. 2022 tavaszán, második alkalommal kerül a magazin oldalaira a „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány, ezúttal a Menedzserszövetség 43 női vezetőjének főszereplésével, akiknek gondolatairól többet megtudhatsz az online megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből.

Most Bujdosó Andrea Anna, az andition.eu vezető tanácsadója és coach osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről!

Kép

Mi a mottód?

A fejlődés által lesz jobb a világunk. Mások fejlesztése által leszünk mi magunk is többek.

Mit gondolsz, te minek, melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál?

Jobbító, fejlesztő szándék, küldetéstudat, optimizmus, céltudatosság, önbizalom, kudarcokból tanulás, önreflexió és egyéni fejlődés.

Ha egyetlen szóval kellene jellemezned vezetői stílusodat, mi lenne az?

Fejlesztő.

Volt olyan vezető életedben, aki sokat segített a karriered építésében? Volt köztük női vezető?

Pályám kezdetén két hölgyet is a mentoromnak és példaképemnek tekintettem, ők a feletteseim voltak. Ezt követően két férfi vezetőmet tekintettem a mentoromnak, szakmailag, emberileg és vezetői kvalitásaikkal is támogatták fejlődésemet. Később, a Shellnél töltött éveim két senior vezetői pozícióban lévő hölgy mentorált, a velük való rendszeres és bizalmon alapuló beszélgetések alakították karriercéljaimat, döntéseimet, fejlesztési és cselekvési terveimet. Eltérő szemléletünk volt, és az ő nézőpontjuk sokat változtatott azon, ahogyan a karrierlépésekre tekintettem. A karrier számomra már nem a státusz szerinti előmenetelt, hanem a küldetésem harmonikusabb megélését és beteljesítését jelenti.

Van olyan társadalmilag fontos tevékenység, ami a munka és a család mellett kiemelt szerepet játszik az életedben?

Küldetésem a fenntartható jövő iránti tudatosság, a sokszínűség és elfogadás erősítése a társadalomban, a női vezetők esélyegyenlősége. Fontosnak tartom, hogy hozzájáruljak és felszólaljak olyan ügyekben, mint az ország versenyképessége, az oktatás, a koraszülöttmentés. Felelősségemnek tekintem fiatalok, elsősorban – de nem kizárólag – a hölgyek támogatását és fejlesztését a munkahelyen és azon kívül is. A HBLF Romaster programjában 2011-2012-ben támogattam két középiskolás hölgyet, a BCSDH Jövő vezetői programjában is mentorként vettem részt mintegy három éven keresztül. A Women in Energy (WONY) szervezetben évente több egyetemi vagy doktori diploma előtt álló hölgyet mentorálok. Egyénileg is támogatok fiatal, ambiciózus hölgyeket, illetve pályaválasztás előtt álló fiatalokat a karrierdöntéseikben. A számomra kiemelten fontos társadalmi ügyek előmozdításáért tevékenykedem a Holland-Magyar Kereskedelmi Kamara igazgatósági tagjaként, illetve az Egyenlítő Alapítvány fenntarthatósági munkacsoportjában. Szerepet vállaltam a Magyar Európai Üzleti Tanács (HEBC) munkájában, éves jelentéseinek társszerzőjeként elsősorban az oktatási tematikában.

Mit üzennél a fiatal lányoknak/nőknek, akik vezetői ambíciókat dédelgetnek, mit erősítsenek magukban?

A teljes és harmonikus élet, így a vezetői eredményesség alapja is az öntudatosság. Ezt minden fiatal számára elsődleges célként jelölöm meg. Amikor valaki tisztában van saját belső vágyaival, értékeivel és mozgatórugóival, akkor tudja jól megválasztani szenvedélyét, hivatását, akkor tud hiteles és érdemes életet élni. Az öntudatos, optimista személyiség pedig olyan vezetővé tud válni, aki mások fejlesztése és sikere által folyamatosan fejlődik, és eredményesebb, teljesebb lesz.

A „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány keretében, az InStyle magazin divatfotó-sorozatában résztvevő mind a 43 női vezető gondolatairól többet megtudhatnak az instyle.hu karrier rovatában március 8-tól megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből. Reméljük, hogy a Menedzserszövetség női vezetőinek tanácsai és tapasztalatai motivációt adnak a feltörekvő fiatal női generáció számára. A Menedzserszövetség vezetői elkötelezettek a társadalmi felelősségvállalás terén. A divatanyag minden oldalán egy női vezető az ARTYPICAL Nude by Nubu kollekció egyik különleges darabját viseli, segítve a márka céljait: a társadalom figyelmét ráirányítani a művészet támogatására és a másság elfogadására. A Menedzserszövetség sokszínűségi kampányának főtámogatója a FIAT500, támogatói a LeasePlan Hungária Zrt., az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt., együttműködő partnerei a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., az Authentic Beauty Concept, a M·A·C Cosmetics és a Garmin.

Fotó: Pejkó Gergő Ruha: NUBU, Nude by Nubu, ARTYPICAL Nude by Nubu, Haj: Authentic Beauty Concept (Color Frame Salon), Smink: M·A·C Cosmetics, Óra: GARMIN

Videók

Kép
Életmód

5 dolog, amit sose mondj az egyedülálló barátaidnak

Ahogyan Beyoncé is mondaná (azaz énekelné), „szingli, csajok, fel a kezekkel”, ha titeket is a most következő megjegyzések valamelyikével próbáltak megvigasztalni szakítás után!

Kép
Sztárok

Félelmetes! Így rohamozták meg Angelina Jolie-t az emberek Párizsban - FOTÓK

Angelina Jolie minden bizonnyal nem számított arra, hogy a francia fővárosban ilyen lelkes tömeg fogadja majd.

Kép
Sztárok
Kép
Horoszkóp

4 csillagjegy-pár, akik egymás ellentétjei, mégis örökre együtt maradnak

Nem véletlenül mondják, hogy az ellentétek vonzzák egymást, igaz?

Kép
Sztárok