Legyen Divat a Női Vezető! - Bujdosó Andrea Anna: „A karrier számomra már nem a státusz szerinti előmenetelt, hanem a küldetésem harmonikusabb megélését és beteljesítését jelenti”

Legyen Divat a Női Vezető! - Bujdosó Andrea Anna: „A karrier számomra már nem a státusz szerinti előmenetelt, hanem a küldetésem harmonikusabb megélését és beteljesítését jelenti”

Promóciók

Life is a Celebration - Ünnepeld a hétköznapi pillanatokat is!

Promóciók

Engedd szabadjára a benned élő istennőt!

Stílus

Az olasz nők stílusának 7 titka, aminek utánozhatatlan megjelenésüket köszönhetik

Promóciók

Stílusosan az őszi utakon

Promóciók

budmil Kabátok - Színekben gazdagon a szürke őszi-téli napokon!

Promóciók

Ünnepeld velünk a szépséget! - Prix de Beauté - A szépség nagydíja 2023

Facebook
Twitter
Pinterest

A Menedzserszövetség és az InStyle is kiemelt feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők fontos szerepére. 2022 tavaszán, második alkalommal kerül a magazin oldalaira a „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány, ezúttal a Menedzserszövetség 43 női vezetőjének főszereplésével, akiknek gondolatairól többet megtudhatsz az online megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből.

Most Bujdosó Andrea Anna, az andition.eu vezető tanácsadója és coach osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről!

Kép

Mi a mottód?

A fejlődés által lesz jobb a világunk. Mások fejlesztése által leszünk mi magunk is többek.

Mit gondolsz, te minek, melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál?

Jobbító, fejlesztő szándék, küldetéstudat, optimizmus, céltudatosság, önbizalom, kudarcokból tanulás, önreflexió és egyéni fejlődés.

Ha egyetlen szóval kellene jellemezned vezetői stílusodat, mi lenne az?

Fejlesztő.

Volt olyan vezető életedben, aki sokat segített a karriered építésében? Volt köztük női vezető?

Pályám kezdetén két hölgyet is a mentoromnak és példaképemnek tekintettem, ők a feletteseim voltak. Ezt követően két férfi vezetőmet tekintettem a mentoromnak, szakmailag, emberileg és vezetői kvalitásaikkal is támogatták fejlődésemet. Később, a Shellnél töltött éveim két senior vezetői pozícióban lévő hölgy mentorált, a velük való rendszeres és bizalmon alapuló beszélgetések alakították karriercéljaimat, döntéseimet, fejlesztési és cselekvési terveimet. Eltérő szemléletünk volt, és az ő nézőpontjuk sokat változtatott azon, ahogyan a karrierlépésekre tekintettem. A karrier számomra már nem a státusz szerinti előmenetelt, hanem a küldetésem harmonikusabb megélését és beteljesítését jelenti.

Van olyan társadalmilag fontos tevékenység, ami a munka és a család mellett kiemelt szerepet játszik az életedben?

Küldetésem a fenntartható jövő iránti tudatosság, a sokszínűség és elfogadás erősítése a társadalomban, a női vezetők esélyegyenlősége. Fontosnak tartom, hogy hozzájáruljak és felszólaljak olyan ügyekben, mint az ország versenyképessége, az oktatás, a koraszülöttmentés. Felelősségemnek tekintem fiatalok, elsősorban – de nem kizárólag – a hölgyek támogatását és fejlesztését a munkahelyen és azon kívül is. A HBLF Romaster programjában 2011-2012-ben támogattam két középiskolás hölgyet, a BCSDH Jövő vezetői programjában is mentorként vettem részt mintegy három éven keresztül. A Women in Energy (WONY) szervezetben évente több egyetemi vagy doktori diploma előtt álló hölgyet mentorálok. Egyénileg is támogatok fiatal, ambiciózus hölgyeket, illetve pályaválasztás előtt álló fiatalokat a karrierdöntéseikben. A számomra kiemelten fontos társadalmi ügyek előmozdításáért tevékenykedem a Holland-Magyar Kereskedelmi Kamara igazgatósági tagjaként, illetve az Egyenlítő Alapítvány fenntarthatósági munkacsoportjában. Szerepet vállaltam a Magyar Európai Üzleti Tanács (HEBC) munkájában, éves jelentéseinek társszerzőjeként elsősorban az oktatási tematikában.

Mit üzennél a fiatal lányoknak/nőknek, akik vezetői ambíciókat dédelgetnek, mit erősítsenek magukban?

A teljes és harmonikus élet, így a vezetői eredményesség alapja is az öntudatosság. Ezt minden fiatal számára elsődleges célként jelölöm meg. Amikor valaki tisztában van saját belső vágyaival, értékeivel és mozgatórugóival, akkor tudja jól megválasztani szenvedélyét, hivatását, akkor tud hiteles és érdemes életet élni. Az öntudatos, optimista személyiség pedig olyan vezetővé tud válni, aki mások fejlesztése és sikere által folyamatosan fejlődik, és eredményesebb, teljesebb lesz.

A „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány keretében, az InStyle magazin divatfotó-sorozatában résztvevő mind a 43 női vezető gondolatairól többet megtudhatnak az instyle.hu karrier rovatában március 8-tól megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből. Reméljük, hogy a Menedzserszövetség női vezetőinek tanácsai és tapasztalatai motivációt adnak a feltörekvő fiatal női generáció számára. A Menedzserszövetség vezetői elkötelezettek a társadalmi felelősségvállalás terén. A divatanyag minden oldalán egy női vezető az ARTYPICAL Nude by Nubu kollekció egyik különleges darabját viseli, segítve a márka céljait: a társadalom figyelmét ráirányítani a művészet támogatására és a másság elfogadására. A Menedzserszövetség sokszínűségi kampányának főtámogatója a FIAT500, támogatói a LeasePlan Hungária Zrt., az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt., együttműködő partnerei a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., az Authentic Beauty Concept, a M·A·C Cosmetics és a Garmin.

Fotó: Pejkó Gergő Ruha: NUBU, Nude by Nubu, ARTYPICAL Nude by Nubu, Haj: Authentic Beauty Concept (Color Frame Salon), Smink: M·A·C Cosmetics, Óra: GARMIN

Videók

Promóciók

Life is a Celebration - Ünnepeld a hétköznapi pillanatokat is!

Promóciók

Engedd szabadjára a benned élő istennőt!

Stílus

Az olasz nők stílusának 7 titka, aminek utánozhatatlan megjelenésüket köszönhetik

Promóciók

Stílusosan az őszi utakon

Promóciók

budmil Kabátok - Színekben gazdagon a szürke őszi-téli napokon!

Promóciók

Ünnepeld velünk a szépséget! - Prix de Beauté - A szépség nagydíja 2023

Kép
Stílus

Hailey Bieber gyerekkorunk egyik megosztó farmerját hozta újra divatba - és működik!

Hailey Bieber jó szokásához híven megint trendet teremt!

Kép
Sztárok

Emlékszel még rá? Ilyen dögös nő lett Az éhezők viadala kislányából, Rue-ból

Amandla Stenberg alakította 2012-ben Rue-t Az éhezők viadala filmsorozat első részében. Nézd meg, hogy néz ki most!

Kép
Életmód

Önismereti teszt: Akár egyetlen mondatból kiderülhet, hogy mérgező szülőkkel nőttél fel

Vajon hány olyan mondatot találsz, amelyet te is napi szinten kiejtesz a szádon?

Kép
Sztárok

Biszexuális férj, törvénytelen gyermek, gyorsan múló boldogság: Ilyen volt valójában Margit hercegnő első és egyetlen házassága

Margit hercegnő magánéletében is találni pár elfeledett, ám nagyon is érdekes történetet.

Kép
Sztárok

Így érte el diéta nélkül a bomba alakot! Jennifer Lopez erre a 4 táplálkozási tippre esküszik évek óta

Jennifer Lopez szépségének és tökéletes alakjának titkát te is könnyen lekoppinthatod!

Kép
Életmód

Mekkora kamu! 10 őrült dolog, amit az emberek a filmekben csinálnak, de a valóságban sosem tennék

Arra már egészen fiatalon ráébredünk, hogy a filmekben tényleg bármi megtörténhet, és erre az elméletre a készítők is minden esetben ráerősítenek!