#vegyélhazait - Szupermenő kutyakollekció készült a menhelyi diszkrimináció ellen! Mert minden kutyus megérdemel egy esélyt

#vegyélhazait - Szupermenő kutyakollekció készült a menhelyi diszkrimináció ellen! Mert minden kutyus megérdemel egy esélyt
Forrás: Printa
Facebook
Twitter
Pinterest

Tudtad, hogy a fekete bundájú kutyusok jóval nagyobb eséllyel maradnak gazdátlanul?

A fenntartható márka, a Printa a ruházati és lakberendezési termékek mellett most egy kutyakollekcióval rukkolt elő, amellyel a nehéz sorsú, fekete színű kutyákra hívja fel a figyelmet. A menhelyeken jól megfigyelhető, hogy a világos bundájú házi kedvencek hamarabb gazdára találnak, mint sötétebb szőrű társaik. Amerikában ez a BBD (Big Black Dog) nevet kapta, amely kifejezés arra a jelenségre utal, amikor örökbefogadáskor egy kutya nem a temperamentuma vagy az egészségi állapota miatt kerül figyelmen kívülre, hanem egész egyszerűen a fekete bundája miatt.

Kép
forrás: Printa

Amikor 2017-ben a kutyánkat örökbe fogadtuk, fel sem tűnt, hogy a menhelyen szinte minden kutya fekete volt, kivéve egy nagyon öreg fehér pitbullt, aki külön volt elzárva mindenkitől. Így érkezett hozzánk a mi fekete Kira kutyánk, hiszen más opció nem igazán volt. Nem tudom, mi lett volna, ha például egy aranyos bézs vagy barna kutyuska is ott lett volna Kira mellett. Akkor még nem tudtam a jelenségről, és a tudatos döntés hiányában könnyen elképzelhető, hogy én sem fekete kutyust választok, de nagyon örülök, hogy így alakult. Kira a legszebb, legcsodálatosabb kutyus!

- Majoros Zita, a Printa tervezője

Erre a legkézenfekvőbb magyarázat a fekete szín szimbolikus jelentésében rejlik, hiszen csupa negatív fogalom társul hozzá, a gonosztól kezdve a balszerencsén át egészen a gyászig. A történelem sem kímélte ezt a konnotációt, például az ókori görög mitológia szerint a démoni kinézetű, háromfejű fekete kutya, Kerberosz is fekete bundával őrzi az alvilág kapuját. A filmekben és a mesékben is ritkán látni sötét színű kutyust a jó szerepében, még egy fiktív piros kutya is hamarabb kap hősies karakterjellemet. Egy másik hátráltató tényező, hogy a fekete színű kutyusok arckifejezései optikailag nehezebben kivehetők, és fotózni is nagyobb kihívás őket, így az online térben is nehezebben találnak gazdára.

Ezek után nem meglepő, ha az ember tudatosan vagy akár tudat alatt is zsigerből negatív dolgokra asszociál a színről. A Printa éppen erre szeretné felhívni a figyelmet, és arra ösztönzi az örökbefogadókat, hogy jobban vegyék szemügyre a fekete bundájú kis kedvenceket a választáskor.

A Black Dog Club kollekció olyan praktikus kiegészítőkből áll, amelyeknek tényleg minden kutyás örülne! Az alapdarabok mellett -natúr és kék bőr nyakörv, póráz, farmer anyagú kutyahám, kutya jutifalat tartó, kutya kakizacsi tartó 100% juta anyagból -a Printa arra az esetre is gondolt, amikor a négylábú barátainkkal utazunk: egy pamut autós biztonsági öv a kedvencek biztonságáért, a hordozható kutya fekvőhely pedig az édes heverészésért felel. Természetesen a játékidő kellékei sem maradhatnak el: csont formájú, farmer anyagú kutya játék és a klasszikus csomós kötél játékok is helyet kaptak a kollekcióban. A kedvencek és kis gazdáik pedig összeöltözhetnek a fekete kutyus printekkel díszített gyermek tote baggel, halászsapkával és pólóval.

Kép

A Black Dog Club kollekció nem csak a fekete kutyákkal történő igazságtalanságra világít rá, hanem a szépségükre és szerethetőségükre is, hiszen minden efféle előítélet teljesen abszurd és téves.

Nézd meg a kollekció többi darabját!

Galéria / 8 kép

Black Dog Club kollekció

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Stílus

Minden idők legszebb kismama szettjei a vörös szőnyegről: neked hogy tetszik az első helyezett?

Ezek voltak a legszebb kismama ruhák, amiket valaha a vörös szőnyegen láthattunk.

Kép
Életmód

Emily Párizsban: miért nézem, ha olyan borzalmas?

Lehet, hogy agyzsibbasztó, nevetséges, lekezelő, olykor sértő és felháborító az a kliséhalom, amit a sorozat készítői immár három évadon át fáradhatatlanul az arcunkba tolnak. De valljuk be: imádjuk utálni. Kezdem én a vallomást, ha segít!

Kép
Sztárok
Kép
Sztárok

Ikonikus ruhák a Grammy-díjátadókról, amelyeket sosem felejtünk el

Kivágott, átlátszó, habos, csillogó, állatmintás – mindegy, csak feltűnő legyen és beszéljenek róla! Ezek a ruhák egytől egyig ilyenek!

Kép
Sztárok

Kínos! Madonna lányát ezért nem engedték be Marc Jacobs New York-i showjára

Úgy tűnik, hogy a divathét szabályai alól Madonna lánya sem kivétel.