#vegyélhazait - Szupermenő kutyakollekció készült a menhelyi diszkrimináció ellen! Mert minden kutyus megérdemel egy esélyt

#vegyélhazait - Szupermenő kutyakollekció készült a menhelyi diszkrimináció ellen! Mert minden kutyus megérdemel egy esélyt
Forrás: Printa

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Facebook
Twitter
Pinterest

Tudtad, hogy a fekete bundájú kutyusok jóval nagyobb eséllyel maradnak gazdátlanul?

A fenntartható márka, a Printa a ruházati és lakberendezési termékek mellett most egy kutyakollekcióval rukkolt elő, amellyel a nehéz sorsú, fekete színű kutyákra hívja fel a figyelmet. A menhelyeken jól megfigyelhető, hogy a világos bundájú házi kedvencek hamarabb gazdára találnak, mint sötétebb szőrű társaik. Amerikában ez a BBD (Big Black Dog) nevet kapta, amely kifejezés arra a jelenségre utal, amikor örökbefogadáskor egy kutya nem a temperamentuma vagy az egészségi állapota miatt kerül figyelmen kívülre, hanem egész egyszerűen a fekete bundája miatt.

Kép
forrás: Printa

Amikor 2017-ben a kutyánkat örökbe fogadtuk, fel sem tűnt, hogy a menhelyen szinte minden kutya fekete volt, kivéve egy nagyon öreg fehér pitbullt, aki külön volt elzárva mindenkitől. Így érkezett hozzánk a mi fekete Kira kutyánk, hiszen más opció nem igazán volt. Nem tudom, mi lett volna, ha például egy aranyos bézs vagy barna kutyuska is ott lett volna Kira mellett. Akkor még nem tudtam a jelenségről, és a tudatos döntés hiányában könnyen elképzelhető, hogy én sem fekete kutyust választok, de nagyon örülök, hogy így alakult. Kira a legszebb, legcsodálatosabb kutyus!

- Majoros Zita, a Printa tervezője

Erre a legkézenfekvőbb magyarázat a fekete szín szimbolikus jelentésében rejlik, hiszen csupa negatív fogalom társul hozzá, a gonosztól kezdve a balszerencsén át egészen a gyászig. A történelem sem kímélte ezt a konnotációt, például az ókori görög mitológia szerint a démoni kinézetű, háromfejű fekete kutya, Kerberosz is fekete bundával őrzi az alvilág kapuját. A filmekben és a mesékben is ritkán látni sötét színű kutyust a jó szerepében, még egy fiktív piros kutya is hamarabb kap hősies karakterjellemet. Egy másik hátráltató tényező, hogy a fekete színű kutyusok arckifejezései optikailag nehezebben kivehetők, és fotózni is nagyobb kihívás őket, így az online térben is nehezebben találnak gazdára.

Ezek után nem meglepő, ha az ember tudatosan vagy akár tudat alatt is zsigerből negatív dolgokra asszociál a színről. A Printa éppen erre szeretné felhívni a figyelmet, és arra ösztönzi az örökbefogadókat, hogy jobban vegyék szemügyre a fekete bundájú kis kedvenceket a választáskor.

A Black Dog Club kollekció olyan praktikus kiegészítőkből áll, amelyeknek tényleg minden kutyás örülne! Az alapdarabok mellett -natúr és kék bőr nyakörv, póráz, farmer anyagú kutyahám, kutya jutifalat tartó, kutya kakizacsi tartó 100% juta anyagból -a Printa arra az esetre is gondolt, amikor a négylábú barátainkkal utazunk: egy pamut autós biztonsági öv a kedvencek biztonságáért, a hordozható kutya fekvőhely pedig az édes heverészésért felel. Természetesen a játékidő kellékei sem maradhatnak el: csont formájú, farmer anyagú kutya játék és a klasszikus csomós kötél játékok is helyet kaptak a kollekcióban. A kedvencek és kis gazdáik pedig összeöltözhetnek a fekete kutyus printekkel díszített gyermek tote baggel, halászsapkával és pólóval.

Kép

A Black Dog Club kollekció nem csak a fekete kutyákkal történő igazságtalanságra világít rá, hanem a szépségükre és szerethetőségükre is, hiszen minden efféle előítélet teljesen abszurd és téves.

Nézd meg a kollekció többi darabját!

Galéria / 8 kép

Black Dog Club kollekció

Megnézem a galériát

Videók

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Kép
Shopping

Az egyetlen összetevő, amit keresned kell az öregedő bőr hidratálásához a szépségápolási termékekben

Az öregedést és a ráncok kialakulását sajnos nem tudjuk megakadályozni, viszont lassíthatjuk a folyamatot, ha megfelelő összetevőkkel rendelkező termékeket használjuk!

Kép
Stílus

Kopizd le a stílusát! Gigi Hadid már most viseli a 2024-es év legtrendibb dzsekijét

Az apucipő után itt az apudzseki! Gigi Hadid kedvenc darabjának nagy jövőt jósolnak a stílusszakértők, így mutatjuk is, hogy hol szerezheted be a saját darabodat!

Kép
Életmód

10 csillagászati jelenség, amit mi már nem láthatunk az életünkben

Üstökösök, aszteroidák, új bolygó, jégkorszak és még sok más... Megmutatjuk azokat a csillagászati jelenségek, amiket mi már valószínűleg nem fogunk látni az életünkben. Vagy inkább szerencsére?!

Kép
Sztárok

Hivatalos: Őt tartják a valaha élt legjobb színésznőnek a világon - több mint százezer szavazat érkezett!

A nézők szavaztak! Máris mutatjuk, hogy ki lett minden idők legjobb színésznője egy szavazás szerint! Te egyetértesz a döntéssel?

Kép
Sztárok

Barbra Streisand már nem hitt a szerelemben, az mégis rátalált - fotón a ritkán látott férje!

Barbra Streisand sokat csalódott, mielőtt megismerte álmai férfiját. Ő ritkán látott férje, James Brolin!

Kép
Életmód

Mutasd az alvásod, megmondom ki vagy! Alvásminőség javítása 12 egyszerű lépésben

Jó alváshoz idő kell – igen, de mi még? Alvásminőségünk nem csak a fáradtságérzetünkre, de fizikai és mentális egészségünkre, hangulatunkra is hatással van. Mindenki más-más óraszámot szán (tud szánni) az alvásra, sokan azonban nem is tudják, mennyire nem hatékonyan teszik mindezt. Mutatjuk, mivel lehet javítani a helyzeten!