Menopauza a 30-as éveid közepén? Naomi Watts-szal megtörtént, ilyenkor jelentkeztek az első jelek

Menopauza a 30-as éveid közepén? Naomi Watts-szal megtörtént, ilyenkor jelentkeztek az első jelek
Forrás: Getty Images

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Facebook
Twitter
Pinterest

A korai menopauza olyan dolog, ami mindmáig tabutémának számít. Ezzel ment most szembe saját történetével az 54 éves színésznő, Naomi Watts.

Ha azt a szót halljuk, hogy menopauza, a legtöbben egy 50 körüli nőre gondolunk, aki hangulatingadozással, hőhullámokkal, szabálytalan, el-elmaradozó vérzéssel küzd. Hollywood egyik legfényesebb csillagával, Naomi Watts-szal azonban mindez 36 éves korában történt meg, a sztár egyike azoknak a nőknek, akik sokat szenvedtek a korai menopauza miatt. Minderről most a Hello! magazinnak mesélt, remélve, hogy erőt adhat sorstársainak és felhívhatja a világ figyelmét erre a problémára.

Naomi Watts 36 éves volt, amikor a menopauza tünetei jelentkeztek nála

„A menopauza ennyire fiatalon nem volt könnyű, már csak azért sem, mert akkoriban nagyon kevés volt az ezzel kapcsolatos, számomra is elérhető információ” – kezdte Naomi Watts, aki a 2000-es évek elején tapasztalta meg az első tüneteket.
Ez az időszak amúgy is nagyon problémás volt, akkoriban elképesztően helytelen képet festett a nőkről, a női testről a média. Gondolj bele, akkoriban teljesen oké volt, hogy egy hírességet a strandra is követnek a lesifotósok, hogy lehetőleg sikerüljön róla lőni néhány olyan képet, amin látszik a „ciki” narancsbőre. Az öregedés szabályosan tilos volt, ha olyan nő akartál lenni, aki egy kicsit is ad magára, így nem sok szó esett a ráncokról vagy az általában idősebb nőket érintő változókorról. Pedig a piros betűs napoknak egyszer vége szakad minden nő életében, ez a természet rendje. A színésznő az interjúban elmondta, úgy gondolja, a korral, öregedéssel kapcsolatos témák elől nem szabad elmenekülni, nyilvánosan kell róluk beszélni.
„Csak egy korral kapcsolatos téma a sok közül: a karrier. Személy szerint nagyon büszke vagyok arra, hogy még dolgozom, hiszen néhány évtizeddel korábban a 40 éves kort elérő színésznők ezzel a lendülettel mehettek is nyugdíjba, senkit sem érdekeltek többé” – fejtegette a sztár.
Naomi Watts hozzátette, a korai menopauza, ami a 40. életév előtt kezdődik, több nőt érint, mint azt sokan hinnék. Éppen ezért fontos beszélni róla, hogy ilyen is van és túl lehet élni, ki lehet jönni belőle. A színésznő nőtársaiért még síkosítót is reklámozott, ezzel szerette volna felhívni a figyelmet arra, hogy a változókor miatt kialakuló hüvelyszárazság kezelhető.

Most pedig íme 8 híres nő, aki őszinteségével megtörte a menopauzával kapcsolatos sztereotípiákat!

Galéria / 9 kép

8 híres nő őszinte véleménye a menopauzáról

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Kép
Életmód

Nem fogyasztod eleget, pedig jót tesz egészségednek: a spárga jótékony hatásai!

Külföldön megőrülnek a spárgáért, ez persze nem csoda, hiszen számos jótékony hatása van, melyek miatt abszolút érhető, hogy ilyen nagy népszerűségnek örvend. Azonban annak ellenére, hogy Magyarországon hatalmas területen termelik, mégis meglepően kevesen fogyasztják. Nos, mi most megpróbálunk meggyőzni arról, hogy miért építsd be az étrendedbe ezt az igazán szuper zöldséget.

Kép
Életmód

A banánnál is hatásosabbak! Káliumban gazdag ételek, amikkel szíved egészségét támogatod

A banán talán a legismertebb káliumban gazdag étel, de számos más egészséges élelmiszer jó káliumforrás. És, hogy miért van szükségünk káliumra? Többek között szabályozza a vérnyomást, a szívritmust, a sav-bázis egyensúlyt és szerepet játszik az idegrendszeri jelek továbbításában.

Kép
Sztárok

Néhányan sokkal sikeresebbek lettek: 10 eredményes sportoló, aki színészi pályafutásba kezdett

Van, aki jól döntött, hogy váltott: íme azok a sportolók, akik színészi pályafutásba kezdtek.

Kép
Életmód

Hollywoodon túl! 10 nem amerikai film, amit egyszer látnod kell

Íme azon európai filmek listája, melyben mindenki megtalálja a szívéhez és ízléséhez legközelebb álló darabokat!

Kép
Életmód

8 dolog, amit gyakrabban kellene takarítanod az otthonodban, mint gondolnád - naponta lenne az ideális!

Lehet, hogy eddig nem tudtad, de bizony vannak az otthonunkban olyan fontos dolgok, melyeket minden nap érdemes letörölni, letakarítani, ezzel is megakadályozva a baktériumok és kórokozók felhalmozódását.

Kép
Szépség

Cindy Crawford 33 éve csak erre a testápolóra esküszik - ez a száraz bőrűek megmentője!

Cindy Crowford már 25 éves kora óta használja ezt a testolajat, amit kifejezetten a száraz bőrűeknek ajánlunk!