Most te is kipróbálhatod a királyi család egyik kedvenc karácsonyi sütijét

Forrás: Getty Images/WPA Pool / Pool
2021. november 24.
Szerző: JOY

Megosztották a receptet, ami csak arra vár, hogy elkészítsd.

Mindenkinek megvannak a maga kedvenc karácsonyi desszertjei, de ha idén kipróbálnál valami újat, akkor a legjobb helyen jársz. A királyi család – vagyis a család cukrásza - ugyanis megosztotta, hogyan készül a hagyományos karácsonyi puding, ami az ünnepek alatt mindig az asztalra kerül.

Olvasd el ezt is!
Kipróbáltam Erzsébet királynő kedvenc palacsinta receptjét

„Ma van a Stir-up Sunday: hagyományosan annak a napja, amikor a cukrászok összekeverik a karácsonyi puding hozzávalóit az adventi időszakot megelőző vasárnap – és megkezdődik a karácsonyi visszaszámlálás”

- olvasható a posztban.

Ezzel a sütivel indítják tehát a karácsonyra való készülődés és hangolódás időszakát, amit fügés vagy szilvás pudingnak is szoktak nevezni.

„Reméljük néhányan elkészítitek a saját otthonaitokban”

- írják a posztban.

Rengeteg követő köszönte meg a posztot, valaki pedig viccesen megjegyezte, hogy így változik majd át hirtelen a család Instája gasztrocsatornává. Ha te is kipróbálnád a receptet, itt megtalálod:

forrás: Getty Images/ esp_imaging
Recept
Elkészítési idő: 6 óra
8 személyre
A királyi család karácsonyi pudingja
Hozzávalók
  • 250 g mazsola
  • 250 g ribizli
  • 185 g fehér szőlő
  • 150 g kandírozott narancs és citrom vegyesen
  • 250 g faggyú vagy növényi alapú zsiradék
  • 250 g zsemlemorzsa
  • 90 g liszt
  • 12 g vegyes fűszer (mézessütemény fűszerkeverék)
  • 2 darab egész tojás
  • 180 g nádcukor
  • 275 ml sör
  • 40 ml sötét rum
  • 40 ml brandy vagy tea
1. lépés
Minden száraz hozzávalót keverj össze egy nagy tálban.
2. lépés
Add hozzá a tojásokat és a folyékony hozzávalókat is.
3. lépés
Vajazd ki a sütőformákat, majd nyomkodd bele a keveréket.
4. lépés
A tetejüket zsírpapírral borítsd be, és tegyél rá egy réteg alufóliát.
5. lépés
Helyezd őket egy mély lábasba, majd öntsd fel az edény ¾-ét vízzel. Ezt is fedd le alufóliával, majd főzd 6 órán keresztül folyamatosan ellenőrizve a vízszintet.
6. lépés
Amikor kihűlt, csomagold be és tedd száraz, hűvös helyre egészen karácsony napjáig. Fogyasztás előtt vízfürdőben melegítsd 3-4 órán keresztül.

Olvasnál még a témában? Ide kattints!

Nézd meg a galériánkat - 8 kép
A brit királyi család karácsonyi hagyományai

A JOY magazin írása.