Készítsd el Eva Green kedvenc koktélját!

2014. december 15.
Szerző: admin

Mirko Stocchetto, a milánói Bar Basso bártendere találta fel ezt a koktélt 1972-ben. Tökéletes meglepetés vendégeidnek karácsonykor, szilveszterkor is.


Miközben vendégének Negroni koktélt készített Mirko, a gines üveg helyett tévedésből a habzó boros üveg akadt a kezébe. Hirtelen úgy érezte, hogy ez a változat is izgalmas lehet, így kitöltötte a habzóbort, az esetet a 'sbagliato' szóval illette, a többi pedig már történelem. (Innen a név, hiszen olaszul a 'sbagliato' tévedést, hibát jelent.)
A 90-es években számos új koktélbár nyílt, aminek köszönhetően az ital hirtelen egész Olaszországban közkedveltté vált. Ez az egyszerű tévedés egy olyan klasszikus koktél megszületését eredményezte, amit mára világszerte szívesen fogyasztanak. Ez a változat még a legodaadóbb Negroni-rajongók közül is sokak szívét meghódította. Ideális választás azok számára, akik bár nem szeretnének lemondani a klasszikus ízről, de néhány „buboréknak" nem tudnak ellenállni.
Készítesd el te is a csodálatos színésznő, Eva Green kedvenc koktélját, aki 2015-ben a Campari arca lesz!


Hozzávalók: 1 rész (3 cl) Campari, 1 rész (3 cl) vörös vermut (Cinzano), 1 rész (3 cl) habzó bor (a Campari a Cinzano Pinot Chardonnay-t ajánlja).

Vastag falú pohárban, jéggel, narancsszelettel díszítve kínáld.