Kerékméretek kezdőknek

Kerékméretek kezdőknek
Forrás: Photo by NeONBRAND on Unsplash

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

Mindenki életében nagyon fontos a mozgás, és a legtöbbünk imád kerékpározni. Sokan könnyedén “ráböknek” egy biciklire, mondván, hogy nagyjából jó lesz. Azonban ebben kifejezetten fontos, az adott korhoz mérten, az ideális kerékpárat válasszuk ki. Most ehhez kapsz némi segítséget a cikkben.

Mit vegyek a gyereknek?

Nagyon fontos, hogy ne adjunk a gyereknek a szükségesnél nagyobb kerékméretű biciklit! Egy nagyobb kerekű biciklivel nem biztosítható a biztonságérzete és sokkal nehezebben tanulja meg a biciklizést. Nehezebb vele elindulni, tekerni és irányítani is. Gyerekek esetében egy adott kerékméretű bicikli általában 2 évig megfelelő, azután cserére szorul. A mérettábla sokat segít a választásban, határesetnél általában a kisebb mellett kell dönteni! A méretek 2-4 colonként változnak, valahogy így: 12-16-18-20-24-26.

A MaxBike tündéri Capriolo gyerekkerékpárjai között megtalálhatod a választott járgányt, amivel útnak indíthatod gyermeked első kerékpárleckéjére!

„Jó az a gyereknek, annak idején én is anyám 28-asán tekertem” - sokszor hallani ma ezt a szülőktől. Viszont nem jó ilyeneken spórolni, főleg, hogy ez az a kor, amikor a gyerek eldönti, megszereti-e a mozgást vagy inkább egész nap a számítógép billentyűit ütögeti. Inkább vedd meg neki a megfelelő bringát és ne ezen spórolj, mert hidd el, 5-10 év múlva a gamer laptop sokkal többe fog fájni!

Kisebb biciklik

A 26”-os kerékméret leginkább a városi, női bringáknál gyakori. Ha biztonságosabb érzésű, könnyebben irányítható biciklire vágysz, vagy nem vagy olyan rutinos kerékpáros, akkor ez éppen optimális. A nevesebb MTB modellek körében ez már a gyerekkategóriába esik, de néhány konzervatív gyártónál találkozhatunk ilyen MTB kerékméretekkel is. Ha olcsó bringát keresel, akkor jó választás, de nem a legmodernebb technológiát képviseli.

A 27,5”-os méret a JUNIOR MTB-k esetében ajánlott, amennyiben egy jobb felszereltségű, aluvázas bringát szeretnénk a gyereknek. Az alacsonyabb testmagasságú nőknek MTB-k esetében szintén javasolt ez a méret. Amennyiben nem érzed magad tapasztalt bringásnak, akkor is vásárolható ez a típus.

Nagyobb felnőtt méretű biciklik

A közepes-hosszabb távok megtételére, az aszfaltra, esetleg enyhe terepre lettek tervezve a városi vagy trekking kerékpárok. Az országúti klasszikus a hosszabb távok megtételére alkalmasak, de kizárólag csak aszfalton. Mindkét esetben az ideális kerékméret a 28”-os.

A 29”-os pedig a legújabb kerékméret, ami forradalmasította az MTB bringákat. Ha magasabb vagy 160 centinél, és olyan bicajra van szükséged, ami átgördül az akadályokon, úthibákon és hosszútávon is jó teljesítményt nyújt, akkor ez a te választásod.

Videók

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Sztárok

Közel 400 millió forintos gyűrűt kapott Victoria Beckham, és nem ez az első: íme a Spice Girl 13 legszebb eljegyzési gyűrűje

Victoria Beckham szinte minden évben új eljegyzési gyűrűt kap David Beckhamtől szerelmük zálogaként. Összegyűjtöttük a 13 legszebbet!

Kép
Sztárok

Eva Longoria szűk ruhája nem sokat hagyott a képzeletre: 49 évesen megmutatta, mitől döglik a légy!

Ismét megmutatta Eva Longoria gyönyörű alakját: ebben a piros ruhában valami elképesztően szexi!

Kép
Életmód

7 tiltólistás étel reflux és gyomorégés esetén: ezek csak rontanak a helyzeten!

Neked is megvan az a kellemetlen érzés, amikor keserű vagy savanyú ízt érzel a torkodban, és mintha marná a sav az egész nyelőcsövedet? Nem vagy egyedül, hiszen a gyomorégés és a reflux sokak életét megkeseríti, és talán nincs is olyan ember a Földön, aki ne találkozott volna már velük valamilyen formában.

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 9 izgalmas hazai vállalkozó, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív tehetségei közül ismerhetsz meg néhány vállalkozót!

Kép
Életmód

10 étel, ami 40 év felett fontos a dietetikusok szerint

Noha fiatalabb éveikben kevesebben gondolnak a rák és a szívbetegségek kialakulásának kockázatára, a 40-es évek elérése során mindkettő kockázata fennáll. Ez ellen pedig leginkább egészséges életmóddal tehetünk, melynek központi tényezője az étkezés.

Kép
Életmód

Különleges ajánlatok: Akciós belföldi wellness csomagok májusban, amiket nem fogsz tudni visszautasítani

Íme május legjobb akciós wellness ajánlatai! Ha egy kis kikapcsolódásra vágysz, akkor most itt az idő!