„Ha minden szabályt betartasz, lemaradsz az életről“ - életleckék Katherine Hepburntől

„Ha minden szabályt betartasz, lemaradsz az életről“ - életleckék Katherine Hepburntől
Forrás: Getty Images

Életmód

Tisztább és egészséges víz otthon! A vízszűrő kancsó előnyei és kiválasztásának szempontjai

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

JOY SOCIAL MEDIA AWARD 2024 - Szavazz te is a kedvencedre!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Facebook
Twitter
Pinterest

A XX. század egyik, ha nem, a legikonikusabb amerikai színművésze, aki a mai napi Oscar-rekorder a maga 4 díjával és 12 jelölésével, sokak számára a legendás Szabadság-szobor élő mintaképe volt. Katherine Hepburn szerencsés csillagzat alatt született, ám egy korai családi tragédia az egész pályafutására hatással volt.

Katherine Hepburn 1907-ben született vagyonos családba, apja orvos, anyja aktivista volt, így gyermekkorától kezdve szókimondásra, őszinteségre, és önállóságra nevelték. Mindig is tudta mit akar, már egészen kisiskolás korától kezdve aktívan élt, fára mászott, sportolt, lovagolt, teniszezett, úszott, ezzel is bizonyítva talpraesettségét, határozottságát és kitartását. Arisztokrata származását sosem rejtette véka alá, sőt amikor bekerült a Broadway-re, természetes eleganciája sokkal inkább előny volt a színpadon, mint hátrány, szemben a szegény sorsból kitörni próbáló pályatársaival. Épp ezért, valamint független és szabad életfelfogása miatt Katherine Hepburn nem is számított népszerűnek, barátait is inkább a férfi kollégái között találta meg. Az, hogy a férfiak társaságát jobban kedvelte, ahhoz is köthető, hogy rajongásig imádott testvére, Tom 14 éves korában, tisztázatlan körülmények között elhunyt, ráadásul ő talált rá a fiú holttestére. A tragédiát sosem tudta feldolgozni, a család soha nem nyilatkozott később sem, hogy pontosan mi vezetett a fiú fulladásához. (Egyes hírek szerint öngyilkosságot követett el, de ezt Hepburnék mindig tagadták, más források szerint véletlenül fulladt meg, miközben egy csomózási technikát gyakorolt önmagán - a szerk.)

Kép
forrás: Getty Images

A karrierjét illetően sosem ütközött akadályokba, szülei mindig támogatták, hogy megvalósíthassa álmait, így 1928-ban az iskolai évek végeztével Connecticutból New Yorkba költözött, ahonnan már nem volt megállás Hollywoodig. 1932-ben kapott először fontosabb szerepet a film fővárosában, a magyar származású George Cukor által rendezett Búcsú a szerelemtől c. filmben, amivel megindult a világhír felé. 1933-ban nyerte el első Oscar-díját a Morning Glory-ban nyújtott alakításáért. 1991-ben megjelent önéletrajzi könyvében így jellemezte saját magát:

Tudom, hogy őszinte szerelemből születtem. Boldog természetem van, szeretem az esőt, szeretem a napot, a hőséget, a hideget, a hegyeket, a tengert, a virágokat. Nos, szeretem az életet, és nagyon szerencsés vagyok. Miért ne lehetnék boldog? Mindig is voltak ambícióim, amikért harcoltam. Több lehetőségem volt, mint sokaknak, és tudtam, hogy mit akarok. Ezért sokan nem kedveltek. Nem zárom be az ajtókat. Nem tartok haragot. Sok ember számára olyan vagyok, mint a Szabadság-szobor.

A sikerek ellenére a testvérével történt tragédia után azonban még egy borzasztóan fájdalmas halálesetet is fel kellett dolgoznia a színésznőnek, amikor elveszítette azt a férfit, akivel közel 30 éven keresztül tartó se veled, se nélküled viszonyban voltak, a legendás színészt, Spencer Tracyt, akiről így emlékezett meg a könyvében:

Tőle tanultam meg, mit is jelent őszintén szeretni. A szerelemben nem létezik feltétel. Csak az számít, hogy kiadj mindent magadból, anélkül, hogy bármit is várnál viszonzásul. Ez a szeretet legtisztább formája. Amíg élek, hiányozni fog.

Katherine Hepburn 2003-ban hunyt el, de még néhány héttel a halála előtt is a pozitív életfelfogás mellett adott hangot egyik utolsó interjújában.

Az élet a legnagyobb lehetőség. Én sokmindent túléltem, és miért? Mert sosem fordultam vissza, mindig csak előre mentem, mert tudtam, hogy csak így nyerhetek. Ha visszafordulsz, akkor vége lesz.

Most pedig jöjjön 8 felejthetetlen 8 megfontolandó életbölcsesség egy másik igazi ikontók, Gina Lollobrigidától!

Galéria / 8 kép

8 felejthetetlen idézet Gina Lollobrigidától

Megnézem a galériát

Videók

Életmód

Tisztább és egészséges víz otthon! A vízszűrő kancsó előnyei és kiválasztásának szempontjai

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

JOY SOCIAL MEDIA AWARD 2024 - Szavazz te is a kedvencedre!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Kép
Stílus

Újabb klasszikus darab tér vissza a reflektorfénybe! A capri nadrág 2024 egyik nagy stílushúzása lesz - Mutatjuk, hogyan viselik a legdivatosabb nők!

A capri nadrág 76 éve hódít a nők körében, és minden jel arra utal, hogy a sikerszéria 2024 nyarán is folytatódik: újra a nyári divatrendek kedvence!

Kép
Életmód

A szakértő szerint ezt a magot edd minden reggel, ha ragyogóan szép bőrre és fantasztikusan jó memóriára vágysz

Ez a mag igazi szuperélelmiszer: ragyogóvá teszi a bőrt, valamint javítja az agyműködést! Mutatjuk miért érdemes diót enni minden reggel!

Kép
Életmód

A Bridgerton csak a kezdet! Ezek a június legszexisebb tartalmai a Netflix-en

Idén júniusban nem csak az időjárás lesz igazán forró.

Kép
Életmód

Pletykarajongók figyelem! Nem A Bridgerton család az egyetlen: 6 sorozat, ahol valaki a háttérből mozgatja a szálakat

Élünk-halunk az olyan sorozatokért, melyben valamilyen titok bontakozik ki, azokat pedig, melyekben egy titkos besúgó, posztoló vagy firkász pletykál az adott sorozat szereplőiről, rendszeresen kibeszélve őket és kiteregetve szennyesüket egyenesen imádjuk!

Kép
Életmód

Alvászavar, száraz bőr? A magas kreatininszint a vese betegségre is utalhat

Sokan nem tudják, de kreatinin egyike a legalapvetőbb laborparamétereknek, ugyanis gyakorlatilag az izomanyagcsere végterméke, ezt a vese szűri ki a szervezetünkből. Amikor a laboreredményekben vizsgáljuk a mértékét, akkor a vese állapotára lehet következtetni.

Kép
Szépség

Ez a 3 ezer forintos arctisztító gél Selena Gomez makulátlan arcbőrének titka! Több ezer vásárló esküszik rá!

Ugyanazt tudja, mint a legdrágább arctisztítók és mégis csak 3 ezer forint! Ez a termék Selena Gomez és a vásárlók kedvence!