Egy laza kis főzés? - Kakukkfüves céklaleves

2014. március 2.
Szerző: admin

Azoknak, akik nemcsak főzni meg enni szeretnek, de élvezik azt a minőségi időt, ami ezzel a tevékenységgel együtt jár, és tudják, minden elkészített étel/ital/desszert olyan finom lesz, amennyire szeretjük azt, akinek készítjük. Rózsa Szonja rovata.


Hozzávalók


  • 4-5 db közepes cékla, 1 fej lilahagyma, egy közepes zellergumó fele, csipetnyi chili, diónyi friss gyömbér, egy maréknyi friss kakukkfű, olívaolaj, só, bors

Elkészítés


Fotók: Zimmermann Zsolt


  1. Főzd meg egészben, majd ha kihűlt, hámozd meg és vágd fel kockákra a céklákat.
  2. Egy fazékban kevés olívaolajon pirítsd meg a lilahagymát, adj hozzá egy csipetnyi chilit, az apróra vágott kakukkfüvet, reszeld bele a diónyi gyömbért, párold egy keveset.
  3. Most már mehet bele a felkockázott zeller és a cékla.
  4. Ízesítsd sóval, borssal ízlés szerint.
  5. Ezután öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje az alapanyagokat, fedd be a fazekat és főzd addig, amíg a zeller is megpuhul, akkor botmixerrel keverd pépesre.
  6. Tálaláskor díszítsd kakukkfűvel.
  7. Fogyaszthatod magában, pirítóssal vagy kesudióval megszórva.