Hozzávalók
- 4-5 db közepes cékla, 1 fej lilahagyma, egy közepes zellergumó fele, csipetnyi chili, diónyi friss gyömbér, egy maréknyi friss kakukkfű, olívaolaj, só, bors
Elkészítés
Fotók: Zimmermann Zsolt
- Főzd meg egészben, majd ha kihűlt, hámozd meg és vágd fel kockákra a céklákat.
- Egy fazékban kevés olívaolajon pirítsd meg a lilahagymát, adj hozzá egy csipetnyi chilit, az apróra vágott kakukkfüvet, reszeld bele a diónyi gyömbért, párold egy keveset.
- Most már mehet bele a felkockázott zeller és a cékla.
- Ízesítsd sóval, borssal ízlés szerint.
- Ezután öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje az alapanyagokat, fedd be a fazekat és főzd addig, amíg a zeller is megpuhul, akkor botmixerrel keverd pépesre.
- Tálaláskor díszítsd kakukkfűvel.
- Fogyaszthatod magában, pirítóssal vagy kesudióval megszórva.