Milyen jelentést tartogatnak leggyakoribb álmaink?

álom, álomfejtés, gyakori álmok, álmok jelentése, rémálom,
Forrás: Pexels

Életmód

Tisztább és egészséges víz otthon! A vízszűrő kancsó előnyei és kiválasztásának szempontjai

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

JOY SOCIAL MEDIA AWARD 2024 - Szavazz te is a kedvencedre!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Facebook
Twitter
Pinterest

Az álmok mélyebb jelentésének megértése segíthet abban, hogy felismerjük gondolataink kevésbé tudatos tartalmait, megmutatják, hogyan vagyunk, mi minden foglalkoztat bennünket túl azon, ami nyilvánvaló.

Az álomértelmezések megértése

A híres pszichoanalitikus, Sigmund Freud az álmokat a tudattalanba vezető útnak nevezte, és arra biztatott, hogy az álmok tartalmának tanulmányozásával napvilágra hozzuk azokat a rejtett és tudattalan vágyainkat, amelyek az elfojtás révén akár neurózishoz is vezethetnek. Az álomszimbólumok elemzése és jelentésük értelmezése az önreflexió forrásává válhatnak. Az, hogy az álmok mit mondanak, és felfedik-e valódi érzéseinket, számos tényezőtől függ. Míg egyes modern álomelméletek azt sugallják, hogy az álmoknak inkább biológiai magyarázata van, illetve akár az alvás pozíciójának is köszönhető a tartalmuk, az álomfejtőket mindez nem akadályozza meg abban, hogy megpróbálják azonosítani, mit jelentenek a gyakori álomtémák és szimbólumok.

álom, álomfejtés, rossz álom, rémálom,
forrás: Unsplash / Morgan Sessions

Nézzünk meg közelebbről néhányat a leggyakoribb álmok közül, és azt is, hogy mit mondanak róluk az álomfejtő könyvek!

Cikkünk a galéria után folytatódik!

Galéria / 9 kép

Milyen jelentést tartogatnak leggyakoribb álmaink?

Megnézem a galériát

Ha ezek közül az álomértelmezések közül nem találsz semmi olyat, ami a saját életedben fellelhető lenne – legalábbis tudatosan – akkor se aggódj. Viszont, ha szeretnél többet megtudni a saját személyes álomtémáid hátteréről, első lépésként ébredés után írj le mindent, amire csak emlékszel, mert az álmok nem ritkán hamar köddé válnak. Ezután nézd meg az álom tartalmát, és gondold át, mit jelenthet az életedben. Milyen kapcsolatod van az álom eseményeivel? Milyen érzéseket váltott ki? Sok esetben előfordulhat, hogy az álom az ébrenlét eseményeit vagy aggodalmait tükrözi.

Az állatok, amelyek megjelennek az álmainkban, szintén eltérő jelentést hordoznak. Kattints a galériára, hogy megtudd, mit jelent macskával vagy kutyával álmodni!

Galéria / 5 kép

Állatok az álomban? Érdekes jelentéssel bír 5 állat, ami gyakran jelenik meg az álmokban

Megnézem a galériát

Az Éva magazin írása.

Videók

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Kép
Életmód

Oroszlán, kakas és labdazsonglőr srác - mutatjuk a foci-Eb-k kabaláit

Idén egy Albärt nevű mackóval találkozhatunk majd a helyszíneken és a közvetítésekben, de vajon kik voltak az elődei?

Kép
Életmód

Nosztalgiázzunk: ilyen volt a légi utazás a repülés aranykorában! - Nagyobb ülések, cigifüst és még sok minden más

Ez volt ám az igazi luxus! A repülés aranykorában szinte teljesen más élmény volt az utazás. Most pedig egy kis nosztalgiázásra invitálunk!

Kép
Életmód

Titkos üzenetet rejtettek el a Bridgerton sorozat ruháiban: Ezt jelentik az egyes családok ruhái és azok színkombinációi!

Mint minden régebbi korszakot felölelő filmben, így a Bridgertonban is nagy hangsúlyt fektettek a rendezők és jelmeztervezők a szereplők ruháira és azok szimbolikus jelentésére. Lássuk, milyen hatást akartak elérni vele!

Kép
Életmód

12 hatékony anyagcsere-gyorsító gyümölcs és zöldség, amik segítenek formába lendülni! 2 receptet is mutatunk!

Szeretnél beindítani az anyagcserédet és könnyedén formába lendülni? Akkor itt az ideje, hogy bevezess egy csodálatos és ízletes élelmiszer-csoportot az étrendedbe – a gyümölcsöket és zöldségeket! A gyors anyagcsere nemcsak a fogyáshoz járul hozzá, hanem energiával tölt fel, serkenti az emésztést és segíti az egész szervezet működését.

Kép
Stílus

Újabb klasszikus darab tér vissza a reflektorfénybe! A capri nadrág 2024 egyik nagy stílushúzása lesz - Mutatjuk, hogyan viselik a legdivatosabb nők!

A capri nadrág 76 éve hódít a nők körében, és minden jel arra utal, hogy a sikerszéria 2024 nyarán is folytatódik: újra a nyári divatrendek kedvence!

Kép
Életmód

A szakértő szerint ezt a magot edd minden reggel, ha ragyogóan szép bőrre és fantasztikusan jó memóriára vágysz

Ez a mag igazi szuperélelmiszer: ragyogóvá teszi a bőrt, valamint javítja az agyműködést! Mutatjuk miért érdemes diót enni minden reggel!