Számtalan carbonara tészta receptet kipróbáltam már: volt, hogy a tojásos-sajtos masszát vízgőz fölött kevertem ki, hogy a szalonnát lecsepegtetve tettem a tésztához, hogy hozzáadtam a kisült szalonna zsírját vagy nem. Ugyan ezt az ételt sokan, sokféleképpen készítik, az alaprecept minden esetben ugyanaz, amihez szükség van a tojás, pancetta vagy bacon és pecorino vagy parmezán triumvirátusára és természetesen valamilyen tésztára – lehetőleg durumlisztből.
Mivel Gwyneth carbonarája szinte semmiben nem tér el az autentikus verziótól, mindössze egy különbséget véltem felfedezni: hogy nem spagettit, hanem bucattinit vagy makarónit ajánl a recepthez, nem is értem miért ment ekkorát a világhálón.
Vajon pont amiatt, hogy egyszerűen elkészíthető és igen közkedvelt étel, amit nem spilázott túl, mondjuk valami vegán, vagy öko-bio humbuggal?
-A választ sajnos nem tudom, de azt igen, hogy ha elkészíted ezt az ételt, egyrészt megnyalod mind a tíz ujjadat, másrészt kicsit szimpatikusabb lesz számodra a szőkeség.
Nemrég a Delish, Gwyneth Paltrow és Giada De Laurentiis carbonarareceptjét versenyeztette, majd kóstoltatta meg pár tesztalannyal. A videót itt megnézheted! Tudod, kié nyert? Annyit elárulhatok, hogy lesz még egy indok, hogy te is kipróbáld ezt a változatot.
Ha te is szívesen letesztelnéd, a receptet megtalálod a galériában!
Gwyneth Paltrow carbonara receptje lépésről lépésre