Galéria
Forrás: A bőrkárosodás 90%-át a napsugárzás okozza.

Teljesen feleslegesen költesz ránctalanító krémekre, ha még mindig nem értetted meg, hogy az UVA-sugarak akadálytalanul átjutnak a felhőkön és az üvegen, egész éven át jelen vannak, ezért javasolt mindennap fényvédő krémet használni - évszaktól függetlenül.

ITT & ITT írtunk a megfelelő fényvédelemről bővebben.
Forrás: Azt javasoljuk, fürödj rövidebb ideig meleg vízben forró helyett. A forró víz és a hosszú zuhany vagy fürdő eltávolítják a védő lipid réteget a bőrről.
Forrás: Az egészséges bőr puha és rugalmas, viszont könnyen kiszárad, a telt bőrsejtek összezsugorodnak, így pedig a bőr ráncosabbá válik. A durva törölköző fokozhatja a bőrszárazság tüneteit, sőt irritációt is okozhat!

Azt javasoljuk, hogy zuhanyzás után egy puha törölközővel itasd fel a nedvességet, különösen, ha psoriasisos elváltozás (pikkelysömör) található a testeden. Soha ne dörzsöld a fejbőrödet se!
Forrás: A bőrtípusunk ismerete nélkül nemcsak túlélni, de élni se lehet. Az arctisztítás mindennek az alapja, amihez elengedhetetlen bőrtípusok ismerete.

Széles körben elterjedt tévhit, miszerint a víz, a szappan vagy a tusfürdő is megteszi a hatását. Ami azt illeti, igen: A száraz bőrt tovább szárítják, a zsíros bőr pedig válaszul fokozottabban fogja termelni a zsírt.

A helyes arctisztításról itt írtunk bővebben.


Forrás: A különböző termékek hatóanyagai könnyen felerősíthetik vagy csökkenthetik hatásukat. Nem, nem. Az előbbi esetében sem fognak eltűnni a ráncaid, de jó eséllyel irritációt okozhatsz magadnak.
Forrás: A régóta húzódó bőrprobléma hátterében számos belső ok rejtőzhet, aminek a feltárása figyelmet igényel. A hormonális és stressz okozta bőrproblémákat önmagában nem tud megoldani a legfinomabb kozmetikum se. Alaposan járj utána tüneteidnek!
Forrás: Használj aromaterápiás diffúzort vagy párologtatót, fertőtlenítik és növelik a lakás levegőjének nedvességét.
Forrás: Ha aknéra, ekcémára hajlamos a bőröd, akkor fordíts külön figyelmet a textilek összetételére és válassz minél természetesebb anyagokat, amik csökkentik a bőrirritáció kockázatát.
Forrás: A párnád és párnahuzatod hemzseghetnek az elhalt hámsejtektől, a portól és a poratkáktól, amiktől csak úgy szabadulhatsz meg, ha hetente tisztítod és cseréled az ágyneműdet.

8+1 mindennap elkövetett hiba, amivel árthatsz bőröd szépségének

Itt az idő! Szembesülj a bőröd egészsége ellen elkövetett hétköznapi bűneiddel, amelyekkel súlyos bőrbetegségeket okozhatsz magadnak.