Nem gondolnád, hogyan jött a világra Fülöp herceg: a néhai királynő férje távolról sem párnák közt született

Nem gondolnád, hogyan jött a világra Fülöp herceg: a néhai királynő férje távolról sem párnák közt született
Forrás: Getty Images

Sztárok

Magyar tervezők ruháiba bújtak a filmcsillagok! Mutatjuk a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gála legjobb szettjeit

Promóciók

Porsche Approved – használt Porsche megnyugtató garanciával

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Életmód

6 bakancslistás nyári program, amit neked is ki kell pipálnod 2024 nyarán!

Facebook
Twitter
Pinterest

Fülöp herceg csaknem 100 évig tartó élete elképesztően izgalmasan kezdődött, tudd meg, hogyan!

Erzsébet királynő életének egyetlen szerelme, férje, Fülöp herceg nem mindennapi körülmények között látta meg a napvilágot, ugyanis 1921. június 10-én Korfu szigetén, egy villa ebédlőasztalán született. Eredeti és teljes nevén Philippos Andreou Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg már akkor herceg volt, amikor még semmi köze nem volt a brit királyi családhoz, hiszen ő volt a görög és dán András herceg és battenbergi Alíz hercegnő ötödik gyermeke és egyetlen fia.
Anyai nagymamája nem volt más, mint Viktória hercegnő, aki Viktória angol királynő nagymamája is. Vagyis Fülöp herceg és II. Erzsébet királynő harmadunokatestvérek voltak.

Fülöp herceget egy ebédlőasztalon szülte meg az édesanyja

Ahogyan fentebb már említettük, Fülöp herceg döbbenetes módon nem a villa vagy palota egyik legszebb hálószobájában, az ágyban látta meg a napvilágot, hanem egy hatalmas ebédlőasztalon. A korabeli források szerint ennek oka az volt, hogy Alíz hercegnő nőgyógyásza úgy gondolta, egészségesebb asztalon fekve szülni, mint ágyban.
A dolog rettenetesen kényelmetlen lehetett, nőként belegondolni is szörnyű, milyen lehetett a szülés a hercegnőnek. Szerencsére Fülöp herceg érkezése komplikációmentesen zajlott, a kicsivel nem volt semmi probléma. „Csak annyit tudunk az ebédlőasztalon való szülésről, hogy volt egy orvos, aki szerint nem volt helyénvaló az ágyban szülés, ezért levitette Alíz hercegnőt az ebédlőbe és az asztalra fektette” – mondta el az Insider magazinnak Guy Hindley, egy londoni hajóközvetítő cég vezetője, akik 1980 óta birtokolják a híres ebédlőasztalt.
„Az ebédlőasztal Anna királynő korabeli, ahogyan a hozzátartozó székek is. Ezek akkor tömeggyártásban készültek, szóval semmi különleges nincs bennük. (…) A tény, hogy ezen az adott asztalon született Fülöp herceg persze megemeli az értékét az antik piacon”mondta az asztalról James McWhirter antikbútor szakértő a BBC-nek.
Fülöp herceg élete pont olyan izgalmasan folytatódott, ahogyan kezdődött, mindössze 18 hónapos volt, amikor egy narancsos ládában kimenekítették Görögországól. Családja sok-sok éven át élt Párizsban, nővérei német férfiakhoz mentek feleségül, akik közül sajnos legalább hárman náci eszméket vallottak. Amikor Fülöp herceg szülei elváltak, Fülöp Angliába került, ahol megismerkedett a bájos Erzsébet hercegnővel, aki később a világ egyik leghíresebb királynője lett.

Kíváncsivá tettünk?


Az InStyle podcastjában, a Teadélutánban most még többet megtudhatsz a hercegről. Fülöp története néhány hónap híján 100 évet ölel fel, hiszen az 1921. június 10-én született herceg két éve, 2021. április 9-én hunyt el. Szövevényes életét kezdjük az elején, a brit királyi család előtti időkkel. A Teadélután második évadának első adásában a herceg életének első 20 évéről beszélgetünk, családjának kényes politikai helyzetéről, a Görögországból való menekülésükről, Fülöp hányattatott gyerekkoráról, és arról, hogy miként került Fülöp herceg az Egyesült Királyságba és lett a Királyi Haditengerészet nagy reménysége.

Videók

Sztárok

Magyar tervezők ruháiba bújtak a filmcsillagok! Mutatjuk a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gála legjobb szettjeit

Promóciók

Porsche Approved – használt Porsche megnyugtató garanciával

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Életmód

6 bakancslistás nyári program, amit neked is ki kell pipálnod 2024 nyarán!

Kép
Sztárok

Sztárok, akikről példát vehetnénk! 7 LMBTQ sztárcsemete, akik minden támogatást megkapnak

A szerelem mindenkié, sokszínű és ennek nem szabhatunk határt! Sok sztár is ezt vallja, akik kiállnak és támogatják gyermekeiket, akik az LMBTQ közösséghez tartoznak!

Kép
Sztárok

Olivia Munn először jelent meg nyilvánosan, mióta márciusban mellrákot diagnosztizáltak nála - FOTÓ

Olivia Munn színésznőnél márciusban mellrákot diagnosztizáltak. Őszintén mesélt a párizsi divathéten arról, hogyan élte meg az elmúlt időszakot!

Kép
Életmód

Figyelj a jelekre! 5 tünet, amit ha nem veszel figyelembe, akkor komoly sérülés a vége!

A test és a lélek egymással folyamatosan kommunikáló „egységek”. Amikor úgy érezzük, nem vagyunk a helyünkön, párkapcsolati problémáink vannak, állandóan stresszesek és feszültek vagyunk a munkahelyi teljesítménykényszer miatt, de hiába érezzük magunkat rosszul a bőrünkben, mégsem teszünk ellene semmit, elnyomjuk az érzéseinket és csak megyünk tovább, akkor egy idő után a lelkünk betegségekkel és sérülésekkel üzen, és egyre súlyosbodó testi tünetekkel kényszerít bennünket a változtatásra. Mutatjuk, melyik tünet mire hívhatja fel a figyelmet!

Kép
Életmód

6 gyönyörű film az igaz szerelemről: ezeket mind valós események ihlették!

A romantikus filmek mindig is az életünk központi részét képezték, hiszen valljuk be: mind imádjuk a happy endet és a kellemes végkifejletet. Összeállításunkban olyan filmeket hoztunk, melyek az igaz szerelemről szólnak – mindezt valós események alapján.

Kép
Sztárok

Hivatalos: Őket tartják minden idők legbosszantóbb hírességeinek a világon - több tízezer szavazat érkezett!

Mindenki nem szerethet és ez a kijelentés a hírességek esetében halmozottan igaz. A rajongók megszavazták a legbosszantóbb hírességek listáját!

Kép
Életmód

Az olajos magvak számtalan problémára nyújtanak megoldást: mutatjuk, melyik mire való!

Nem véletlenül szerepelnek a manapság oly népszerű mediterrán étrendben is, de melyiknek mire van kedvező hatása?