Főzz stílusosan! - 10+1 tipp Lakatos Márktól

2015. július 3.
Szerző:

Az új InStyle-ban (amely már kapható az újságárusoknál) Lakatos Márk saját otthonában mutatja meg, hogyan készíthetsz pazar menüt alig két óra alatt! Most a fotózás legjobb backstage-pillanatait mutatjuk meg nektek.


A borsó és a spárga bevetésre kész.





Márk konyhája szuperstílusos, és egy tipp, amit elleshetsz: mindenhol jól fest egy csokor friss virág!





„A vaníliás spárgakrémleveshez a legjobb, ha egy egész vaníliarudat használsz fel. A vaníliarudat is főzheted a levessel együtt, így még intenzívebb lesz az ízhatás – csak a főzés végén emeld ki a levesből!”





„A blansírozás lényege, hogy csak alig 1-2 percig főzzük forró vízben a zöldséget, majd rögtön leöblítjük hideg vízzel. Így maradnak roppanósan frissek!”





„A sült paprikát a legjobb grillen készíteni, de persze a sütő grillfokozatán is sütheted. Vigyázz, csak fakanállal nyúlj hozzájuk!”





„A sültpaprika remek és sokoldalúan felhasználható étel – ha a héját lehúzod, és pépesíted, akár szendvicsre is kenheted!”





„A mentás zöldborsópüréhez nem kell túl sok – frissen blansírozott zöldborsó, pár levél menta és néhány kocka vaj!”





„A desszert készítésének legkényesebb része a két krém összekeverése – gyorsan dolgozz!”





„Mindig idénygyümölcsökkel dolgozom, mert legjobb a friss. Szeptemberben készítsd szőlővel, télen mandarinnal, úgy is remek!”





10.



„A sült paprika salátára egy egyszerű balzsamecetes-olívaolajos öntet kell csak, így adja ki a legjobb ízt.”





+1.


Szöveg: Osvárt Judit, Fotók: Erdőháti Áron


„Imádok odakint grillezni – a sütés közben felszálló illatokhoz semmi sem hasonlítható!”





Szerezd be az új InStyle-t Márk szuper nyári receptjeivel, a részletekért kattints a képre!