A borsó és a spárga bevetésre kész.
Márk konyhája szuperstílusos, és egy tipp, amit elleshetsz: mindenhol jól fest egy csokor friss virág!
„A vaníliás spárgakrémleveshez a legjobb, ha egy egész vaníliarudat használsz fel. A vaníliarudat is főzheted a levessel együtt, így még intenzívebb lesz az ízhatás – csak a főzés végén emeld ki a levesből!”
„A blansírozás lényege, hogy csak alig 1-2 percig főzzük forró vízben a zöldséget, majd rögtön leöblítjük hideg vízzel. Így maradnak roppanósan frissek!”
„A sült paprikát a legjobb grillen készíteni, de persze a sütő grillfokozatán is sütheted. Vigyázz, csak fakanállal nyúlj hozzájuk!”
„A sültpaprika remek és sokoldalúan felhasználható étel – ha a héját lehúzod, és pépesíted, akár szendvicsre is kenheted!”
„A mentás zöldborsópüréhez nem kell túl sok – frissen blansírozott zöldborsó, pár levél menta és néhány kocka vaj!”
„A desszert készítésének legkényesebb része a két krém összekeverése – gyorsan dolgozz!”
„Mindig idénygyümölcsökkel dolgozom, mert legjobb a friss. Szeptemberben készítsd szőlővel, télen mandarinnal, úgy is remek!”
10.
„A sült paprika salátára egy egyszerű balzsamecetes-olívaolajos öntet kell csak, így adja ki a legjobb ízt.”
+1.
„Imádok odakint grillezni – a sütés közben felszálló illatokhoz semmi sem hasonlítható!”