Finomságok hétvégére, amikért cserébe rengeteg dícséretet bezsebelhetsz

Forrás: Weheartit
2019. április 27.
Szerző: InStyle.hu

Cseresznyés-csokis keksz, citromkrém és mogyorólikőr házilag.

Krémes mogyorólikőr

Jó lesz, ha még ma nekiállsz, mert az elkészítési idő 2 nap.

Mi kell hozzá?

3 tojássárgája
15 dkg cukor
3 deci tejszín
2 dl rum
10 deka egész mogyoró

A mogyorót vágd darabokra, és száraz serpenyőben pirítsd le.

A kihűlt mogyorót add a rumhoz és 2 napig áztasd (2-3 deci rumban, attól függő-
en, ki milyen erősen szereti).

A tojást, cukrot, vaníliát keverd habosra.

Add hozzá a tejszínt, és gőz fölött állandó keverés mellett sűrítsd be, majd hűtsd le.

A rumot szűrd le és keverd a krémhez.

Citromkrém

Elkészítési idő: 15 perc

2 egész tojás
2 tojássárgája
15 deka porcukor
6 deka vaj
2 citrom héja (a legjobb, ha Meyer citrom)

A citromhéjat, a tojásokat és a cukrot keverd el és alacsony hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett sűrítsd be.
Vedd le a tűzről és a kockákra vágott vajat keverd hozzá.
Töltsd üvegekbe.

Cseresznyés-csokis keksz

Elkészítési idő: 30 perc

5 deka egész, blansírozott mandula
5 deka aszalt cseresznye vagy meggy (de aszalt
vörös áfonya is jó)
10 deka min. 70%-os csokoládé
10 deka puha vaj
12 deka barna cukor
1 tojás
15 deka liszt
½ teáskanál őrölt fahéj
¼ teáskanál sütőpor
¼ teáskanál szódabikarbóna
csipet só

A mandulát, a csokit és az aszalt cseresznyét késes robotgépben vágd fel egész apróra.
A lisztet keverd el a fahéjjal, sütőporral, szódabikarbónával és egy csipet sóval.
A vajat verd habosra a cukorral, majd add hozzá a felvert tojást és az apróra vágott gyümölcskeveréket.
Gyúrd össze az egészet a liszttel.
Formázz diónyi gombócokat és fektesd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben süsd kábé 8-10 perc alatt készre.
Amikor megsülnek a kekszek, még puhák, így nagyon óvatosan, spatula segítségével tedd hideg felületre őket.

Karácsonyi törökméz

Elkészítési idő: 15 perc

22 deka cukor
80 ml kukoricaszirup
40 ml víz
2 teáskanál szódabikarbóna
½ teáskanál vanília
½ teáskanál mézeskalács-
fűszerkeverék

A cukrot, kukoricaszirupot és vizet forrald össze 150 fokra.
Vedd le a tűzről és azonnal keverd hozzá a fűszereket és a szódabikarbónát.
Öntsd a forró, habos masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és hagyd teljesen kihűlni.
Törd darabokra és csomagold kedved szerint.

Tudod, hogyan kell elkészíteni a legegyszerűbb csokis desszertet?

Nézd meg a galériánkat - 5 kép
Csokis-desszert lépésről lépésre
Tovább olvasok