Felejtsd el néhány pillanatra a hideget egy forró ital és egy különleges édes hozzávaló társaságában

Felejtsd el néhány pillanatra a hideget egy forró ital és egy különleges édes hozzávaló társaságában
Forrás: PR

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Facebook
Twitter
Pinterest

Rengeteg dolog van, amit szeretni lehet a télben. Először is ott van a varázslat a levegőben, amit az ünnepi dekorációk és események hoznak magukkal. Másodszor pedig ez az évszak a legalkalmasabb arra, hogy egy kis én időt szánj magadra, miközben egy puha paplannal bekuckózol a kanapén a kedvenc könyvedet olvasva, vagy az éppen aktuális kedvenc sorozatodat nézve...

Tagadhatatlan azonban, hogy mindannyian ismerjük ennek az évszaknak a negatív oldalát is: amikor hideg van, korán sötétedik, és hihetetlenül lehangoló a helyzet. De aztán egy bögre tea vagy kávé köré fonod a kezed, és máris érzed azt a megnyugtató meleget, amelyet kedvenc italod nyújt, és azon nyomban könnyebb befogadni és élvezni a téli hónapok időjárását.

A meleg italok hideg időben fogyasztása

Nem is lenne teljes a tél valami finom és meleg ital nélkül. Akár otthon érzed jól magad, akár a kinti időjárást élvezed, a forró ital az egyik legkielégítőbb és legegyszerűbb dolog, ami segíthet abban, hogy szép és hangulatos legyen a napod.

Az egyik fő oka annak, hogy hideg időben forró italt választunk, hogy felmelegítsen. Mindazonáltal a meleg csésze ital nem csak a száj és a gyomor hőmérsékletének rövid távú megemelésére jó, hanem a kezed is megvédi a hidegtől. Tehát, ha olyan fizikai és szellemi jutalmat keresel, amely segít néhány pillanatra elfelejteni a hideget, akkor ez egy ideális választás lehet, amelyet egy stílusos formacukorral még különlegessebbé varázsolhatsz.

Kép
forrás: PR

A meleg italok jótékony hatása

A forró italok kiváló téli placebo-k is, ugyanis egyes kutatók azt találták, hogy a megfázásban szenvedőknek javultak a tüneteik a meleg ital elfogyasztása után, annak ellenére, hogy ennek semmilyen tudományosan bizonyított alapja nem lett volna.

Valójában azonban a forró italok fogyasztása számos más tényleges egészségügyi előnnyel járhat, beleértve a szív- és érrendszeri és az emésztési funkciókat.

Természetesen annak ellenére, hogy például a rendszeres tea fogyasztás hozzájárulhat a folyadékbeviteledhez is, a meleg italok mellett ne felejts el a nap folyamán vizet is inni, hiszen a hidratáltság segít abban, hogy egészségesek és erősek maradjunk a hideg hónapokban is.

Kép
forrás: PR

Dobd fel az italod speciális hozzávalókkal

Vitathatatlanul az egyik legnépszerűbb téli ital nem más, mint a klasszikus kávé. Ennek az oka pedig a sokféle recept és tálalási mód, amely létezik hozzá. Mindenkinek csak a képzelete szabhat határt abban, hogy mivel édesíti, tálalja vagy ízesíti. Természetesen ugyanez vonatkozik az szintén népszerű téli italnak számító teára is.

Speciális hozzávalók lehetnek ízesítés szempontjából: a csillagánizs, a chili, a kardamon, a gyömbér vagy bármilyen fűszer, mag vagy gyümölcs, ami az eszedbe jut.

Például a chilis opció esetén csak add hozzá az adott fűszert a kávé lefőzése előtt az őrleményhez, hogy az megkapja annak az aromáját, majd adj hozzá tejet, tejszínt, cukrot, ahogyan csak szereted.

Igazán speciális hozzávaló lehet az édesítés és tálalás szempontjából: egy egyedi formájú, kézzel készült formacukor (stílusos ”kockacukor”), amely bármely korosztály számára édesebbé teheti a kávézás vagy teázás élményét nem csak az ital ízében, hanem látványában is.

Kép
forrás: PR

A Sucrobello, amely egy magyar vállalkozás, például pontosan ezt teszi az egyedi, stílusos és különleges formacukraival, amelyek ráadásul nádcukorból készülnek. Ezek a meleg (vagy akár hideg) italkiegészítők garantáltan megédesítik a kávézás vagy teázás élményét, és remek módja lehet annak, hogy feldobj például egy teadélutánt, mosolyt csalj a gyerekek arcára vagy gyönyörködtesd vendégeid a következő kávézáskor ezekkel a kézzel készült cukorformákkal.

Kép
forrás: PR

Tipp: Most, hogy nyakunkon a karácsony, egy ilyen kiegészítő akár nagyszerű ajándék is lehet családtagoknak, barátoknak és/vagy munkatársaknak, hiszen megannyi stílus és forma közül tudsz válogatni. Kutya rajongóknak kutyás forma készlet, macskásoknak cicás készlet, de ha netalán jogász ismerősnek szánod, akkor még a paragrafusjel is megtalálható a kínálatukban. Aki a virágokat szereti, az a rózsa vagy a tulipán formának biztosan örülni fog. Ráadásul teával vagy kávéval együtt is meg lehet ezeket vásárolni, ami még szuperebb egyedi ajándék lehet.

Kép
forrás: PR

Ha te is szívesen kínálnád karácsonykor a kávét és teát fenyőfa vagy hópehely formacukorral és szívesen bezsebelnéd a vendégek elismerő pillantásait, esetleg ajándékba is adnád, nézz szét a webshopban.

Stílusos formacukrokat itt tudsz választani: www.sucrobello.hu

-

Kattints a képre és fedezd fel a Sucrobello kínálatát!
forrás: PR
Kattints a képre és fedezd fel a Sucrobello kínálatát!

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Kép
Sztárok

Kiderült, ez Katalin hercegné kedvenc esküvői fotója: meglepő módon Vilmos herceg nem szerepel rajta

13 évvel ezelőtt tartotta esküvőjét Katalin hercegné és Vilmos herceg. Ez a hercegné kedvenc képe a nagy napról!

Kép
Sztárok

Emlékszel még rá? Így néz ki ma az a kislány, aki széttrollkodta Katalin és Vilmos esküvőjét

Grace van Cutsem ellopta a show-t Vilmos herceg és Katalin hercegné esküvőjén 13 évvel ezelőtt!

Kép
Sztárok

Eláll a lélegzet! Nicole Kidman lányai életükben először léptek a vörös szőnyegre, Sunday és Faith gyönyörű tinik már - FOTÓ

Nicole Kidman lányai, Sunday Rose Kidman-Urban és Faith Margaret Kidman-Urban most szombaton debütáltak először a vörös szőnyegen. Gyönyörű tini lett belőlük!

Kép
Shopping

Hivatalosan is ez a tavasz legdivatosabb színe: megmutatjuk, hogyan csempészheted be a ruhatáradba

Vidámságot és energiát áraszt magából, nem véletlenül ilyen népszerű.

Kép
Életmód

Nem fogyasztod eleget, pedig jót tesz egészségednek: a spárga jótékony hatásai!

Külföldön megőrülnek a spárgáért, ez persze nem csoda, hiszen számos jótékony hatása van, melyek miatt abszolút érhető, hogy ilyen nagy népszerűségnek örvend. Azonban annak ellenére, hogy Magyarországon hatalmas területen termelik, mégis meglepően kevesen fogyasztják. Nos, mi most megpróbálunk meggyőzni arról, hogy miért építsd be az étrendedbe ezt az igazán szuper zöldséget.

Kép
Életmód

A banánnál is hatásosabbak! Káliumban gazdag ételek, amikkel szíved egészségét támogatod

A banán talán a legismertebb káliumban gazdag étel, de számos más egészséges élelmiszer jó káliumforrás. És, hogy miért van szükségünk káliumra? Többek között szabályozza a vérnyomást, a szívritmust, a sav-bázis egyensúlyt és szerepet játszik az idegrendszeri jelek továbbításában.