„Szent terror”: Erzsébet királynőt egykor komolyan aggasztotta Vilmos viselkedése

„Szent terror”: Erzsébet királynőt egykor komolyan aggasztotta Vilmos viselkedése
Forrás: Getty Images
Facebook
Twitter
Pinterest

Erzsébet királynőt jó ideig bántotta unokája vállalhatatlan magatartása.

Királyi csemetének lenni nem mindig könnyű és ezzel minden bizonnyal Erzsébet királynő is tisztában volt, ám ettől függetlenül mindig is fontosnak tartotta, hogy gyerekei és unokái is kövessék és tiszteljék a hagyományokat úgy, hogy közben megbecsüljék a palota alkalmazottjainak áldásos munkáját.

Erzsébet királynő pedig idővel rájött, hogy Vilmos herceg mindent megtesz azért, hogy egy szép napon méltó utódja legyen a trónon, ám nem volt ez mindig így. Gyerekként ugyanis annyira rosszcsont volt, hogy édesanyja, Diana sokszor viccesen „szent terror”-nak nevezte elsőszülött fiát, ez a magatartás pedig nagymamáját is nyugtalanította.

Vilmos viselkedése komolyan aggasztotta a királynőt, mert igazi rosszcsont volt. Elpanaszolta a férjének is, hogy hogy unokájuk fékevesztett lett és szigorúbb dajkára lenne szüksége. Egyáltalán nem nevetett jót azon, hogy Vilmos előszeretettel mondogatta, ha király leszek, új szabályokat fogok hozni

- mesélte egy forrás.

A kis herceg korához képest elég határozott véleményen volt, ami azt illeti, legalábbis ez a történet mindenképpen erről árulkodik.

Négy éves korára már megvolt az a nem túl vonzó szokása, hogy dadájára, Barbara Barnesra üvöltött: „Senki sem mondja meg, mit tegyek! Ha király leszek, megbüntetem”.

- folytatta a királyi családhoz közelálló forrás.

Vilmosnak és Harrynek gyerekkorában egyébként több dadája is volt, de Barbara mindig is közel állt a cambridge-i herceg szívéhez.

Vilmos első óvodai napján Nanny Barnes - Baba, ahogy ő hívta - egyszerűen eltűnt. A kis herceg megszokta, hogy reggelente az ágyához tipegjen és bebújjon mellé, mielőtt felébresztené az édesanyját. Miután Diana elbocsátotta a dadát, megtiltotta neki, hogy utoljára megölelje Vilmost, vagy akár csak egy képeslapot is küldjön neki a jövőben. Diana ugyanis nagyon féltékeny anya volt.

- zárta a visszaemlékezést a forrás.
Barbara és a 10 hónapos Vilmos 1983-ban Új-Zélandon.
forrás: Getty Images
Barbara és a 10 hónapos Vilmos 1983-ban Új-Zélandon.

A történet viszont édesen zárul, mert Vilmos nem felejtette el egykori dadaját és ragaszkodását 24 évvel később is bizonyította, amikor meghívta őt a Westminsteri apátságban tartott esküvőjére, így Katalin is megismerhette Barbarát, akinek néhanapján azért nem kis fejtörést okozott a rosszcsont herceg.


És ezt láttad már?

Galéria / 10 kép

Ritkán látott fotók Vilmos hercegről és Diana hercegnéről

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Sztárok

7 híres vonzó ember, aki valamiért még mindig szingli: a rajongók tudják az okát

Külső szemlélőként úgy tűnik, hogy a hírességeknek mindenük megvan – pénz, autó, gyönyörű otthon.

Kép
Életmód

3 csillagjegy, akinek pénz hullik az ölébe a közeljövőben

Úgy tűnik, melléjük áll a szerencse.

Kép
Stílus

Minden idők legszebb kismama szettjei a vörös szőnyegről: neked hogy tetszik az első helyezett?

Ezek voltak a legszebb kismama ruhák, amiket valaha a vörös szőnyegen láthattunk.