10 tény, amit még nem tudtál Elvis Presley-ről: volt egy saját csimpánza és kedvenc étele egészen abszurd

10 tény, amit még nem tudtál Elvis Presley-ről: volt egy saját csimpánza és kedvenc étele egészen abszurd
Forrás: Getty Images

Sztárok

Magyar tervezők ruháiba bújtak a filmcsillagok! Mutatjuk a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gála legjobb szettjeit

Promóciók

Porsche Approved – használt Porsche megnyugtató garanciával

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Életmód

6 bakancslistás nyári program, amit neked is ki kell pipálnod 2024 nyarán!

Facebook
Twitter
Pinterest

46 évvel ezelőtt távozott az élők sorából, minden idők egyik legnagyobb sztárja, a rock and roll koronázatlan királya, Elvis Presley. A legenda életéről több film is készült, mely megpróbálta feldolgozni a zseniális tehetség életútját. Annyi bizonyos, hogy Elvis lenyűgöző ember volt, akinek rengeteg érdekes szokása, és szokatlan érdeklődési köre csak tarkította az amúgy is érdekfeszítő karakterét.

Elvis valóban különleges ember volt, élettörténetében számos olyan aspektus található, melyet ugyan nagyon kevesen ismernek, pedig izgalmas, különleges tények. Az alábbiakban ezeket a nem igazán ismert „fun fact"-eket szedtük össze a legendás Elvis Presley-ről.

1. Egyetlen dalát sem ő maga írta

Nos, ez sokaknak megdöbbentő lehet, de a világ egyik valaha volt legnagyobb sztárja soha nem írt még csak egyetlen egy dalt sem. Sőt, gyakran vett át régebbi slágereket, melyeket a saját ízére, stílusára formált. A dalokba pedig olyan zseniális csavarokat tett, melyek folytán azt emberek azt hitték, hogy az adott daloknak ő az eredeti előadója.

2. Cipőkrémmel festette a haját

Elvis ikonikus külsejének középpontjában egyértelműen gyönyörű, csillogó fekete haja állt, mely mindig tökéletesen volt beállítva. Ám bármennyire is meglepő, ő sem holló fekete hajjal született. Ugyanis ahhoz, hogy ilyen gyönyörű fekete a hajkoronája legyen, egészen különleges módszerhez nyúlt, vagyis egészen pontosan cipőpasztához, amivel világosabb tónusú haját, egészen sötétre tudta varázsolni.

Priscilla mindössze 14 éves volt, mikor megismerte későbbi férjét.
forrás: Getty Images
Priscilla mindössze 14 éves volt, mikor megismerte későbbi férjét.

3. A Priscillával való kapcsolata napjainkban illegális lenne

Elvis és Priscilla kapcsolata minden hullámvölgye ellenére legendás. Azonban azt sokan nem tudják, hogy amikor megismerkedtek, Priscilla mindössze 14 éves volt, tehát kiskorú. Azonban Elvis ekkorra már 24 éves fiatalember volt. Tehát, ha tüzetesebben belegondolunk, bármennyire is szépen indult ez a szerelem, ma bizony ez sok helyen büntetendőnek, de minimum nagyon megosztó párválasztásnak számítana.

4. Komolyan foglalkozott a karatéval

Elvis még a hadseregben ismerkedett meg a karate világával, melynek hamar a szerelmese is lett. Tulajdonképpen egyik legkedvesebb hobbijává vált az adott sport, melyet előszeretettel űzött a későbbiekben is.

5. Megszállottan szerette a kedvenc ételét

Elvis valósággal rajongott a sültekért, és konkrétan megszállottja volt kedvenc ételének, ami nem más volt, mint a „Fool’s Gold” szendvics. A híres étel pedig úgy készült, hogy a kenyeret megtöltötték mogyoróvajjal, szalonnával és banánnal.

Amennyiben még több érdekességet szeretnél megtudni a Elvis-ről néhány ritkán látott fotója kíséretében, kattints az alábbi galériára!

Galéria / 10 kép

Izgalmas érdekességek Elvis Presley-ről

Megnézem a galériát

Az Éva magazin írása.

Videók

Sztárok

Magyar tervezők ruháiba bújtak a filmcsillagok! Mutatjuk a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gála legjobb szettjeit

Promóciók

Porsche Approved – használt Porsche megnyugtató garanciával

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Életmód

6 bakancslistás nyári program, amit neked is ki kell pipálnod 2024 nyarán!

Kép
Sztárok

Sztárok, akikről példát vehetnénk! 7 LMBTQ sztárcsemete, akik minden támogatást megkapnak

A szerelem mindenkié, sokszínű és ennek nem szabhatunk határt! Sok sztár is ezt vallja, akik kiállnak és támogatják gyermekeiket, akik az LMBTQ közösséghez tartoznak!

Kép
Sztárok

Olivia Munn először jelent meg nyilvánosan, mióta márciusban mellrákot diagnosztizáltak nála - FOTÓ

Olivia Munn színésznőnél márciusban mellrákot diagnosztizáltak. Őszintén mesélt a párizsi divathéten arról, hogyan élte meg az elmúlt időszakot!

Kép
Életmód

Figyelj a jelekre! 5 tünet, amit ha nem veszel figyelembe, akkor komoly sérülés a vége!

A test és a lélek egymással folyamatosan kommunikáló „egységek”. Amikor úgy érezzük, nem vagyunk a helyünkön, párkapcsolati problémáink vannak, állandóan stresszesek és feszültek vagyunk a munkahelyi teljesítménykényszer miatt, de hiába érezzük magunkat rosszul a bőrünkben, mégsem teszünk ellene semmit, elnyomjuk az érzéseinket és csak megyünk tovább, akkor egy idő után a lelkünk betegségekkel és sérülésekkel üzen, és egyre súlyosbodó testi tünetekkel kényszerít bennünket a változtatásra. Mutatjuk, melyik tünet mire hívhatja fel a figyelmet!

Kép
Életmód

6 gyönyörű film az igaz szerelemről: ezeket mind valós események ihlették!

A romantikus filmek mindig is az életünk központi részét képezték, hiszen valljuk be: mind imádjuk a happy endet és a kellemes végkifejletet. Összeállításunkban olyan filmeket hoztunk, melyek az igaz szerelemről szólnak – mindezt valós események alapján.

Kép
Sztárok

Hivatalos: Őket tartják minden idők legbosszantóbb hírességeinek a világon - több tízezer szavazat érkezett!

Mindenki nem szerethet és ez a kijelentés a hírességek esetében halmozottan igaz. A rajongók megszavazták a legbosszantóbb hírességek listáját!

Kép
Életmód

Az olajos magvak számtalan problémára nyújtanak megoldást: mutatjuk, melyik mire való!

Nem véletlenül szerepelnek a manapság oly népszerű mediterrán étrendben is, de melyiknek mire van kedvező hatása?