Elizabeth Taylor halálközeli élményéről vallott - a legfélelmetesebb, közben mégis a legszebb történet, amit valaha hallottál!

Elizabeth Taylor halálközeli élményéről vallott - a legfélelmetesebb, közben mégis a legszebb történet, amit valaha hallottál!
Forrás: Getty Images

Életmód

Tisztább és egészséges víz otthon! A vízszűrő kancsó előnyei és kiválasztásának szempontjai

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

JOY SOCIAL MEDIA AWARD 2024 - Szavazz te is a kedvencedre!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Facebook
Twitter
Pinterest

Elizabeth Taylor 1992-ben egy interjúban mesélt erről a különös emlékéről.

Elizabeth Taylor neve hallatán tehetsége mellett sokaknak mesés ékszergyűjteménye és híresen sok házassága jut az eszébe, azt viszont már kevesen tudják, hogy volt az első színésznő, akinek egymillió dolláros gázsit ajánlottak egy szerepért. Ez a film pedig nem volt más, mint a Kleopátra.
Fontos hozzátennünk azt is, hogy a filmcsillag hihetetlen szerencsés helyzetben volt, pontosabban inkább úgy mondanánk, hogy nagyon jó ügynököt választott magának, akinek a rekordösszegű díjazás mellett még sikerült azt is kialkudnia a Fox-tól, hogy Elizabeth Taylort illeti az alkotás bevételének 10%-a, valamint a forgatás alatt keletkező költségek sem őt, hanem a stúdiót terhelik. Egy ilyen alapcsomaggal vágtak bele a Kleopátra forgatásába, ami végül minden túlzás nélkül a filmtörténet egyik legnehezebben elkészülő alkotása lett. A megsemmisült díszleten túl az elhúzódó munkálatok miatt elvesztett színészek, és a lemondott rendező körüli történet szinte eltörpül amellett, amit a színésznő élt át akkoriban.

Kép
forrás: 20th Century Studios

1959-ben, amikor már minden készen állt a munkára, Elizabeth Taylor influenzás lett, és bár gyógyszeres kezelés alatt volt, állapota folyamatosan romlott és végül kétoldali tüdőgyulladást kapott. Mindeközben a forgatás szünetelt, és minden egyes felvételek nélkül eltöltött nap több százezer dolláros veszteséget jelentett a filmstúdiónak. Sajnos a díva egészsége nem akart rendbe jönni, és 1960-ban nem sokkal a 28. születésnapja után rosszul lett a lakosztályában, életét pedig a szálloda orvosa mentette meg, aki gégemetszést hajtott végre a színésznőn, majd végül válságos állapotban vittek a kórházba.
Az itt töltött napok részleteit hosszú évtizedekig nem osztotta meg a sajtóval, majd végül 1992-ben Oprah Winfrey műsorában mesélt először a kórházban átélt halálközeli élményeiről.

„Bementem, azaz valahogy beúsztam ebbe az alagútba. És voltak más alakok is itt, akiket felismertem. Olyan volt a fogadtatásom, mint a Nap, egy fehér Nap és elöntött a melegség, mintha folyékony higanyban lettem volna. Olyan volt, mintha súlytalan lennék" - nyilatkozta.

Ezen különleges testen kívüli utazása során pedig harmadik férjével, Liza lányának apjával, az 1958. március 22-én repülőgép-balesetben elhunyt Mike Todd-dal is találkozott. „Mike Todd ott volt. Én pedig mindennél jobban szerettem volna vele lenni. Már vagy három éve meghalt, én pedig még mindig gyászoltam." Majd hozzátette, hogy mit mondott neki egykori férje: „»Nem, bébi, nem teheted. Még nem jött el a te időd. Nem jöhetsz át. Harcolnod kell, hogy visszamehess. Harcolnod kell, hogy visszamenj.« Én pedig azt mondtam: »De veled akarok lenni.« És azt mondta: »Most nem teheted. Itt leszek. Küzdened kell, hogy visszamehess«”.

A színésznő egyébként ébredéskor mindent elmondott az orvosának, pont azért, mert úgy érezte, hogy valakivel meg kell osztania mindezt, hogy ne érezze annyira őrültnek magát. Ahogy teltek az évek, egyre több ilyen esetről hallott, pont ezért döntött úgy, hogy végül a közönség előtt is mesél élményeiről.

Most pedig a Kleopátra mellett íme 10 világhírű film, melynek kész rémálom volt a forgatása!

Galéria / 10 kép

10 világhírű film, melynek kész rémálom volt a forgatása

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Kép
Életmód

Oroszlán, kakas és labdazsonglőr srác - mutatjuk a foci-Eb-k kabaláit

Idén egy Albärt nevű mackóval találkozhatunk majd a helyszíneken és a közvetítésekben, de vajon kik voltak az elődei?

Kép
Életmód

Nosztalgiázzunk: ilyen volt a légi utazás a repülés aranykorában! - Nagyobb ülések, cigifüst és még sok minden más

Ez volt ám az igazi luxus! A repülés aranykorában szinte teljesen más élmény volt az utazás. Most pedig egy kis nosztalgiázásra invitálunk!

Kép
Életmód

Titkos üzenetet rejtettek el a Bridgerton sorozat ruháiban: Ezt jelentik az egyes családok ruhái és azok színkombinációi!

Mint minden régebbi korszakot felölelő filmben, így a Bridgertonban is nagy hangsúlyt fektettek a rendezők és jelmeztervezők a szereplők ruháira és azok szimbolikus jelentésére. Lássuk, milyen hatást akartak elérni vele!

Kép
Életmód

12 hatékony anyagcsere-gyorsító gyümölcs és zöldség, amik segítenek formába lendülni! 2 receptet is mutatunk!

Szeretnél beindítani az anyagcserédet és könnyedén formába lendülni? Akkor itt az ideje, hogy bevezess egy csodálatos és ízletes élelmiszer-csoportot az étrendedbe – a gyümölcsöket és zöldségeket! A gyors anyagcsere nemcsak a fogyáshoz járul hozzá, hanem energiával tölt fel, serkenti az emésztést és segíti az egész szervezet működését.

Kép
Stílus

Újabb klasszikus darab tér vissza a reflektorfénybe! A capri nadrág 2024 egyik nagy stílushúzása lesz - Mutatjuk, hogyan viselik a legdivatosabb nők!

A capri nadrág 76 éve hódít a nők körében, és minden jel arra utal, hogy a sikerszéria 2024 nyarán is folytatódik: újra a nyári divatrendek kedvence!

Kép
Életmód

A szakértő szerint ezt a magot edd minden reggel, ha ragyogóan szép bőrre és fantasztikusan jó memóriára vágysz

Ez a mag igazi szuperélelmiszer: ragyogóvá teszi a bőrt, valamint javítja az agyműködést! Mutatjuk miért érdemes diót enni minden reggel!