6+1 dolog, amit egy modern és sikeres nő nem csinál már 2023-ban a közösségi médiában

6+1 dolog, amit egy modern és sikeres nő nem csinál már 2023-ban a közösségi médiában
Forrás: Samsung

Promóciók

TOP10 élmény Máltán: a tökéletes bakancslista

Facebook
Twitter
Pinterest

Ma már nemcsak kapcsolattartásra, hanem társ-, és munkakeresésre is a social media platformokat használjuk, ezért egyáltalán nem mindegy, milyen képet alakítasz ki magadról ezeken a felületeken.

A cikk támogatója a Samsung

Egy 2017-ben végzett online felmérés szerint a munkaadók 70 százaléka a közösségi médiát is használja a jelöltjeik átvilágítására, mielőtt döntést hoznának arról, hogy felajánlják valakinek a meghirdetett pozíciót. Ez a szám ráadásul évről évre egyre csak növekszik, ezért nem árt odafigyelned arra, milyen képet is mutatsz magadról a világnak a digitális térben. Íme néhány hiba, amivel lenullázhatod az esélyeidet az álompozíciód (és akár az ideális partner) megszerzésére!

Ne szólj szám, nem fáj fejem!

Az Instagram pörgetése közben belefutottál egy mémbe, ami tökéletesen leírja, mennyire nehéz megfelelni a főnököd elvárásainak, aki általában minden feladatot lehetőleg tegnapelőttre kér tőled? Nos, bármilyen csábítónak is tűnik az adott pillanatban, hogy továbboszd ezt a vicces posztot, óriási károkat okozhatsz vele magadnak a karrieredben – akár hosszú távon is. A lehetséges jövőbeli munkadóid ugyanis nemcsak a LinkedIn profilodat fogják lecsekkolni, ha jelentkezel hozzájuk, hanem a Twitter, a Facebook, továbbá az Instagram oldaladat is, és az ehhez hasonló bejegyzések miatt bizony elutasíthatnak téged, hiába felelsz meg egyébként a szakmai követelményeiknek. Úgyhogy amikor legközelebb felbosszant a felettesed vagy az egyik kollégád, vegyél pár mély lélegzetet és emlékeztesd magad arra, hogy milyen súlyos szakmai árat fizethetsz azért, ha most az egész világgal megosztod az irodai problémádat…

A kevesebb több

Ugyanígy nem túl szerencsés az sem, ha a magánéletedet a közösségi médiában éled: tudod kell, hol húzódik a határ a privát szférád és az online jelenlét között. A párkapcsolati gondokat, a családi-, illetve baráti konfliktusokat például egyáltalán nem jó ötlet publikussá tenni, erre valók a privát beszélgetések!

Ha nem posztolod, meg sem történt?

Van még egy rossz hírünk: a jelenlegi és a jövőbeli munkaadóid nem feltétlenül nézik jó szemmel a bulifotóidat sem, különösen akkor, ha rendszeresen töltesz fel magadról a baráti társaságodról olyan képeket, amiken éppen szórakoztok: azt éreztetheted velük, az életed (főként) a szórakozásról szól ezért előfordulhat, hogy nem sorolnak majd téged a komoly jelöltek közé egy állásinterjú után. Néhány ízléses felvételt persze nyugodtan közzétehetsz mondjuk a születésnapi partidról, egy-egy baráti vacsoráról, koktélozásról, és nyugodtan posztolj az utazásaidról és hobbijaidról, de a többit inkább csak a telefonodon tárold, ne a közösségi médiában!

Adj a minőségre!

Már felhúztad a válaszfalat a privát és a virtuális éned között? Szuper, akkor most végre ints búcsút a rossz minőségű, a homályos képeknek is, hiszen az igényes tartalom, igényes személyről árulkodik, és fordítva... A Samsung Galaxy S23 Ultra 200 megapixeles kamerájának, valamint a százszoros nagyításnak köszönhetően például lélegzetelállító tartalmakat készíthetsz a különböző fényviszonyhoz alkalmazkodva és karnyújtásnyira kerülhetnek a legizgalmasabb momentumok is: az Asztrofotó beállításnak hála pedig a határ szó szerint a csillagos ég lesz, mert még a kedvenc csillagképedet vagy akár a Tejútrendszert is megörökítheted vele.

Kép
forrás: Samsung

Selena Gomez után szabadon

A Kardashian-testvérek posztjai rendszeresen címlapokra kerülnek különböző Photoshop-bakik miatt és egyébként is gyakran éri őket kritika azért, hogy túlszerkesztik a képeiket. Kylie Jenner trónfosztója, az immár 400 milliós Instagram-követőtáborral rendelkező Selena Gomez viszont határozottan hátat fordított a filterek világának és nem fél megmutatni az igazi arcát sem. Szóval igen, 2023-ban már kínosak a túlszerkesztett és túlfilterezett fotók. Viszont a Samsung Galaxy S23 új mesterséges intelligencia alapú képjelfeldolgozó algoritmusnak hála akár egy gyertyafényes vacsorán vagy egy fesztiválon is szuper fotókat lőhetsz magadról, szóval szerkesztés nélkül, azonnal feltöltheted a legújabb képeidet. Ezek a készülékek ráadásul előcsalogatják a felhasználókban rejlő kreativitást, a Galaxy S23 széles látószögű, 50 megapixeles kamerája a nagy teljesítményű chippel együtt dolgozva részletgazdag és nagy felbontású fotót készít, a Nightography éjszakai felvételek funkcióval pedig este is moziminőségű videókat rögzíthetsz.

+1 Második esély az életre

A fenntarthatóság ma már megkerülhetetlen téma, amire egy modern nő szintén gondol. Beszerezted az új telefonodat, amivel tökéletesen meg tudod örökíteni a mindennapjaid legfontosabb vagy legszebb pillanatait? Ne dobd félre az előző mobilodat sem, inkább adj neki egy második esélyt! Képzeld, a Samsung elindította Magyarországon a meglévő készülékek javításával és frissítésével foglalkozó ReGalaxy programját. Azoknak, akik a Galaxy S23 eszközök valamelyikét megvásárolják, bruttó 100 ezer forintos keretösszeget biztosítanak a korábbi Samsung Magyarország által forgalomba hozott Galaxy készülékek díjmentes felújítására 2023. február 1. és 2023. március 31. között. A március 31-ig vásárolt promócióban résztvevő készülékekre április 15-ig érvényes a beváltás. Ezzel a kezdeményezéssel a régebbi okostelefonok egy új életet kaphatnak, akár egy másik családtagnál vagy egy okosotthon ökoszisztémájába beépítve akár bébi monitorként vagy kisállat figyelőként is.

Galéria / 6 kép

5+1 dolog, amit SOSE viselj állásinterjúra

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

TOP10 élmény Máltán: a tökéletes bakancslista

Kép
Szépség

10 frizura, ami teljesen elrontja a megjelenésed - olcsó és igénytelen hatást keltenek!

Bizony a klasszikusnak mondható frizurák között is akadnak olyanok, amik képesek egy másik, nem tervezett irányba elbillenteni az összképet.

Kép
Sztárok

Ben Affleck és Jennifer Lopez öt gyereket nevelnek együtt: így tud békésen működni mozaikcsaládjuk!

A legidősebb 17 éves, a legkisebb 11, három lány és két fiú. Ezek az arányok Jennifer Lopez és Ben Affleck családjában.

Kép
Sztárok

Valóra vált álmok! Avagy a sztárvilág 13 legszebb és legdrágább menyasszonyi ruhája

Ha valaki hát a sztárok bizony szeretik a lehető leglátványosabb formában megadni a módját annak a bizonyos nagy napnak, és ez alól a esküvői ruha sem kivétel.

Kép
Sztárok

„Ha ránézek a testemre, már nem csak a hibáimat látom” - interjú Szilágyi Szilvivel

A hónap témája: body positivity. Példaértékű hazai sztárok, akik bátran vállalják, hogy elfogadják, és szeretik a testüket! Elsőként ismerd meg Szilágyi Szilvi történetét!

Kép
Sztárok

#afilmamimeghatároz: Ez az a film, amit Erős Antónia már legalább százszor látott, mégsem tudja elkapcsolni, ha megy a TV-ben

A film, ami meghatároz cikksorozatunk első részében Erős Antónia mesélt nekünk meghatározó filmélményéről!

Kép
Sztárok

„Fontos, hogy az ember megtalálja, miként tud kikapcsolni” - interjú Olasz Renátóval

Az Aranyélet című sorozattal országos ismeretséget szerző Olasz Renátó 2023 márciusában átvehette a legjobb színésznek járó elismerést a Televíziós Újságírók Díja gálaestjén A Király miniszériában nyújtott alakításáért. Mi pedig kifaggattuk őt arról, mire készül a jövőben.