Szépség
Divatos sütik: kóstold meg az Elysian kreációját!
Még látogatható a Sofitelben a So Delicious Fashion kiállítás, melyen magyar divattervezők által inspirált süteményeket csodálhattok (és kóstolhattok) meg. Ha pedig el is készítenétek egy divatos finomságot, íme egy recept – az Elysian márka és Szabó Kati cukrász közös alkotása!
Hozzávalók (8 darabhoz)
- A piskótához: 5 dkg marcipán, 2 tojás, 1 evőkanál víz, 1,5 dkg cukor, 3,5 dkg liszt, 1,5 dkg olvasztott vaj
- A gránátalmás panna cottához: 0,5 dl gránátalmalé, 3 g zselatin, 1 kávéskanál cukor, 2 evőkanál tejszín, 2,5 dkg pirított, tört kesudió (az összeállításnál lesz rá szükség)
- A málnalekvárhoz: 10 dkg málnapüré, 2 kávéskanál cukor, 1 csipet pektin (elhagyható)
- A pezsgőmousse-hoz: 5 tojás sárgája, 10 dkg cukor, 2,5 dl tejszín, 0,5 dl száraz pezsgő, 1 dkg zselatin, fél lime leve
- A mázhoz: 3 dl víz, 8 dkg cukor, 2,5 dkg zselatin
- Hozzávalók a díszítéshez: 10 dkg fehércsokoládé dísz, aranypor, aranyfüst, gyöngyök, gránátalmamagok
- A piskótához a marcipánt egy evőkanál vízzel és a tojás sárgájával kihabosítjuk.
- A tojásfehérjét cukorral felverjük.
- A két részt óvatosan összekeverjük, hozzáadjuk a lisztet, majd végül az olvasztott vajat.
- 180 C-on vékony lapot sütünk belőle.
- Egy nagyobb és egy kisebb körméretű pohár segítségével 8-8 lapot szúrunk ki a piskótából.
- A panna cottához a zselatint beáztatjuk.
- A gránátalmalevet a cukorral és tejszínnel felforraljuk, majd hozzáadjuk a zselatint.
- Kis formákba öntjük, vagy egy nagyobb lapostányérba, ezután kiszúrjuk 8 egyforma méretű lappá, és a fagyasztóba tesszük.
- A lekvárhoz a cukrot összekeverjük a pektinnel, vigyázva, hogy ne legyen csomós.
- A többi hozzávalóval együtt összefőzzük, majd kis formákba, vagy lapostányérba öntjük, végül kerek lapokat szúrunk ki belőle és kifagyasztjuk.
- A mousse-hoz a tojások sárgáját összekeverjük, majd vízgőz felett 83 fokig hevítjük.
- Ezután habosra verjük, addig verve, míg ki nem hűl.
- A zselatint beáztatjuk, a tejszínt habbá verjük.
- A pezsgőt, lime-ot, olvasztott zselatint a tojássárgás keverékhez adjuk, majd hozzáforgatjuk a tejszínhabot is.
- A mázhoz a hozzávalókat összeforraljuk, langyosra hűtjük (majd ebben mártjuk meg a kész süteményt).
- A kiválasztott süteményformát (mi kúpot használtunk) -ig megtöltjük a pezsgő mousse-szal.
- A gránátalma panna cottát megforgatjuk a pirított-tört kesudióban, majd a pezsgő mousse-ra tesszük.
- Ráhelyezünk egy kisebb piskótalapot is, majd újra mousse és málnalekvár következik.
- A formát teletöltjük a mousse-szal, végül piskótalappal zárjuk a süteményt.
- Fagyasztóba tesszük, majd a formából kivéve zselébe mártjuk, és ízlés szerint díszítjük.
Szépség
Bosszantanak a striák? 5 tipp, amivel látványosan elhalványíthatod a csíkokat még a nyár előtt
Életmód
10 szokás olyan nőktől, akiknek mindig tiszta az otthonuk
Elképesztő átalakulások! Így néztek ki a sztárok az első és az utolsó MET-gálájukon - akkor és most fotók
Kedvenc sztárjaink is rengeteget változtak első MET-gálás megjelenésük óta: de nemcsak a kinézetük, hanem a stílusuk is! Akkor és most fotókon mutatjuk az átalakulásokat!
Heti AKCIÓ: A 4 legjobb kedvezményes árú fényvédő arckrém
Segítünk most rátalálni új kedvenc fényvédő arckrémedre. Íme a legjobb ajánlatok a Notino kínálatából!
10 sokkoló fotó, ami bebizonyítja, hogy mennyit változott a világ 10 év alatt
A 2014-es MET-gála fotói garantáltan visszarepítenek majd a múltba!
Nem fogod elhinni, hogy ezeket tényleg magukra húzták íme: a 2024-es MET-gála legsokkolóbb szettjei
Ha május, akkor MET-gála. Az elképesztő kreációk mellett tegnap este a megosztó szettekből sem volt hiány, lássuk a nagyközönség idén kiken akadt le!
Demencia tünete lehet, ha így étkezel: 7 jel, ami a retteget kórra utalhat
Alapvetően a legrettegettebb betegségtípus az időskori memóriavesztés. Ennek egy formája a frontotemporális demencia, melynek jellemzője az olykor egészen megszállott, ismétlődő viselkedés, ez pedig egy friss kutatás szerint sok esetben elsősorban az étkezési szokásokban jelenik meg.
7 meglepő tipp a spóroláshoz, amire talán nem is gondoltál
Mindenkinek mást jelent a takarékoskodás, ráadásul van, aki túltolja, más pedig nem elég hatékony.