Cipőtrendek 2014 tavasz-nyár - A kényelem és a divat találkozása

Cipőtrendek 2014 tavasz-nyár - A kényelem és a divat találkozása

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

2014 tavaszán és nyarán a divat könnyed lazasággal hódít: könnyű anyagok, enyhe excentrikusság, világos formák, stílusos kényelem. Így a szezon cipődivatjára is elsősorban a kényelem és a mindennapi viselhetőség jellemző.


Sok más favorit mellett a sneaker kedveltebb lesz, mint valaha. Láthatjuk feltűnően színesen vagy excentrikus mintákkal, máskor sugárzó fehéren sportos-laza eleganciával. Az alap divatszín, a fehér mellett fontos szerepet kapnak a krém, az elefántcsont, a pezsgő árnyalatok, illetve a bézs, a nude és számos szürkés variáció.


Ragyogás


A színpalettán biztos helyet kap az ezüst, az arany, a réz, sőt ezek fémes árnyalatai is. A matt fényű fémes színek gyakran feltűnnek a könnyű nyári csizmáknál, a körömcipőknél, a szandáloknál és a flip-flopoknál. Ha nem is az egész modell csillog, a díszítő elemek mindenképp: a fényes-szegecses szegélyek, díszes csatok, játékos bőrszalagok, fonott pántok, lánc hatású hajtókák. A csillámos hatáshoz, dekorációhoz nagy felületeket kínál a szezon kihagyhatatlan kelléke: a nyári csizma.


Kép

Bepillantás


A meleg évszakban ideálisak a cut-out modellek, a lézeroptika és a decens lyukacsozások, amelyek idén minden cipőtípusnál feltűnnek és rafináltan a fedetlen bőrre irányítják a figyelmet. A bokamagas körömcipők és kiscsizmák mindkét oldalon divatosan nyitottak, az egyes részeket különböző pántok fogják össze. A cut-out csizma különösen szexi, ha még az orra is nyitott. A cut-out modellek még hűvösebb napokon is kiváló alternatívát jelenthetnek, hiszen egy színes zoknival is garantáltan a lábra vonzzák a tekintetet.


Sarokvariációk


Az elmúlt nyár magaslati szárnyalása alábbhagy, a tendencia egyértelműen lefelé mutat: a cipők sarka ugyanis laposabb lesz. A törpesarkak, a lapos éksarkak vagy a sportos, cápafog-mintás talp tökéletesen passzolnak a nyárias szandálokhoz, flip-flopokhoz és balerinákhoz.


Nagy visszatérését ünnepli a 70-es évek széles, kényelmes tömbsarka, a szandálok és belebújós papucsok magabiztosabb fellépést garantálva nagyobb stabilitást nyújtanak.
Újak a szezonban az ázsiai ihletésű ún. brikett-platók, amelyek elöl és hátul egyforma magasak. Jelszó az easy chic, hiszen ezek a sarkak többnyire szuperkönnyű anyagokból, parafából, kaucsukból vagy bevont habszivacsból készülnek. A magas platóknak is szilárd tartása van, és tökéletesen illenek a nyári outfithez.


Pántok a finom női bokára


A bokapántok variációs gazdagsága minden igényt kielégít. Lehet fonott, kivágott, szegecsekkel díszített vagy csatos. A bokát nagy csatok, széles szalagok, rojtok, egyedüli vagy többsoros pántok fogják körül. És ugyanezt látjuk a flip-flopoknál, a balettcipőknél, a balerináknál, sőt olykor még a körömcipőknél is.


A forma tekintetében mindenekelőtt a lapos cipőtípusoknál - balerina, loafer, férfias fűzős cipők - a hegyes orr lesz a nyerő, leváltva az őszitéli szezonra jellemző kerek orrot. Az egyenes vonalvezetést továbbra is az orr és a sarok szegecses vagy más díszítőelemekkel való
dekorációja ékesíti – igaz, az eddigieknél kissé visszafogottabban. A bokapánt a balerina modelleknél ismét trendi.


Kép

Laza férfitípusok


A férfidivatban a casual look hódít. A lapos sneakerek és a mid-cutmodellek divatos és lezser benyomást keltenek. Az új modellek színesebbek és kontrasztos csíkokkal vonzzák magukra a tekintetet. Az előző nyárhoz hasonlóan idén is aktuálisak és lazák a puha anyagokból illetve vászonból készült könnyű bakancscipők. A színek tekintetében a paletta a tengerkéktől a világosszürkén át a sötétbarnáig terjed.


A szezon különleges kedvencei a könnyű velúrbőr cipők - tavaszias, zöld, kék, piros és menta színekben. Valamennyi típus közös vonása a fehér talp. Ebből adódik a szándékoltan feltűnő kontraszt. Az elegáns, barna és fekete fűzős cipőknél nagyobb hangsúlyt kap a hegyes orr. A színek teret nyernek egy kicsit az üzleti megjelenésben is. A bordó és a kék különböző tónusaiban megjelenő velúrcipők magabiztosan feszítenek klasszikus példaképeik mellett.


Kép



Nyáron továbbra is a flip-flopok és pántos papucsok hódítanak.

Gyereksarok


Szegecsek, fémek és csillagok – a női cipődivat e három motívumát ebben a szezonban a lánycipők is átvették. Erőteljes színekkel és vidám applikációkkal találkozunk minden variációban. Fontos szerepet kap a fehér talp, trendi darabok a sneakerek és a balerinák, bokapánttal vagy anélkül. A fiúknál a különböző formájú, laza vászon- és sneaker cipők dominálnak. Színük – az apukák cipőihez hasonlóan – bátrabb lesz, harsányan friss, zöld és kék árnyalatokkal, sőt, itt-ott még a neonsárga is feltűnik.


Kép

Nélkülözhetetlen táskák
Fiatal, színes és praktikus: ezek a 2014-es tavaszi-nyári táskák fő jellemzői. Ismét a nagyformátumú táskák kerülnek előtérbe. Etnonyomatok, kevert anyagok és fekete-fehér kontraszt - ezek a legkedveltebb témák, legyen szó elegáns pántos táskáról, nagyalakú bevásárlótáskáról vagy akár kis kézitáskáról. Leheletnyi rockos életérzést és luxust kölcsönöznek a modelleknek a szegecses kiegészítők, a flitterek és az egyes arany részletek, a láncok, kapcsok, vasalatok. A felületek részben dombornyomottak vagy lyukacsosak. A palettát a könnyű anyagból vagy háncsból készült nagyalakú szabadidős táskák teszik nyáriasan teljessé.
Kép

Videók

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 9 izgalmas hazai vállalkozó, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív tehetségei közül ismerhetsz meg néhány vállalkozót!

Kép
Életmód

10 étel, ami 40 év felett fontos a dietetikusok szerint

Noha fiatalabb éveikben kevesebben gondolnak a rák és a szívbetegségek kialakulásának kockázatára, a 40-es évek elérése során mindkettő kockázata fennáll. Ez ellen pedig leginkább egészséges életmóddal tehetünk, melynek központi tényezője az étkezés.

Kép
Életmód

Különleges ajánlatok: Akciós belföldi wellness csomagok májusban, amiket nem fogsz tudni visszautasítani

Íme május legjobb akciós wellness ajánlatai! Ha egy kis kikapcsolódásra vágysz, akkor most itt az idő!

Kép
Sztárok

El se hisszük! Sztárok, akik idén ünneplik 60. születésnapjukat - sokuk közülük úgy ragyog, mint 20 évvel ezelőtt!

Sokukon nem is látszik az öregedés! Íme azok a sztárok, akik 2024-ben ünneplik 60. születésnapjukat.

Kép
Sztárok

Harry herceg elárulta: ez volt az a pillanat, amikor tudta, örökre elveszítette Vilmos herceget

Harry herceg és Vilmos herceg 2020 óta nem beszélnek egymással. Mit szólna ehhez Diana hercegné?

Kép
Életmód