Cameron Diaz rettegett attól, hogy ez a világhírű jelenet egy életre tönkreteszi a karrierjét

Cameron Diaz rettegett attól, hogy ez a világhírű jelenet egy életre tönkreteszi a karrierjét
Forrás: Todd Owyoung/NBC via Getty Images
Facebook
Twitter
Pinterest

Pedig a rajongók szerint ez Cameron Diaz egyik legjobb filmje.

Cameron Diaz 16 évesen írta alá első modellszerződését az Elite Model Managementtel és hamarosan olyan nagy cégek reklámjaiban szerepelt, mint a Calvin Klein vagy a Levi's. Egy idő után azonban többre vágyott és 21 évesen úgy döntött, hogy elmegy A maszk című film meghallgatására, melyben mint tudjuk meg is kapta Tina Carlyle jazzénekesnő szerepét.

A Jim Carrey főszereplésével készült alkotás bár vegyes kritikát kapott, ez kicsit rondított bele Cameron Diaz karrierelképzeléseibe, és egyre nagyobb és említésre méltó filmajánlatokkal keresték meg. Az Ő az igazi, a Féktelen Minnesota, az Álljon meg a nászmenet!, Az élet sója után 1998-ban mutatták be a Keresd a nőt! című filmet, melynek bemutatója után a színésznő úgy érezte, hogy könnyen lehet, hogy egy életre kiírta magát az álomgyár nagykönyvéből.

Mi volt az oka ennek? Kezdjük az elején!

A Bobby és Peter Farrelly által rendezett vígjátékban Cameron alakítja Maryt, a kedves szőke lányt, akiért Ted (Ben Stiller) szíve már a gimi óta dobog. Tednek nem is kell több, felfogad egy elég fura magánnyomozót Pat Healyt (Matt Dillon), hogy keresse meg neki tini szerelmét. Pat megtalálja Maryt és gyorsan bele is szeret a gyönyörű lányba, és amikor Ted azt hiszi, hogy csak egy férfival kell megküzdenie a lány kegyeiért, akkor kiderül, hogy ennél jóval nagyobb rajongótáborról van szó.


Az a bizonyos jelenet...

Mary és Ted randira mennek, de a férfi kicsit izgatott lesz a helyzettől, és úgy dönt, hogy könnyít magán. Igen ám, de a művelet után nem találja sehol sem a "végterméket", mialatt keresi azt, Mary bekopog az ajtón és rövidesen Ted egy hihetetlen kellemetlen helyzetbe találja magát. A nő megkérdi tőle, hogy mi az a fülén, talán zselé? Mire a férfi gyorsan rávágja, hogy igen! Több se kell Marynek és mondván, hogy az övé elfogyott, leszedi Ted füléről a spermát és a hajába keni azt, abban a hiszemben természetesen, hogy ez egy szimpla hajformázó. A következő jelenetben már egy bárban ülnek Mary haja pedig az égnek mered, Ted pedig nem tudja megállni, hogy ne a nő haját nézze. Nos, ez a jelenet kis híján meg se történt, mert Cameron Diaz erősen vonakodott azon, hogy jó ötlet-e egyáltalán bevállalni ezt az egészet. Attól tartott, hogy ez a pár perces felvonás véget vet a karrierjének. A rajongók persze ma már el sem tudnák képzelni ezt a filmet ezen jelenet nélkül, mert annyira vicces és ikonikus.

Kép
forrás: InterCom

A rendezők ez a bizonyos jelenet és Cameron kapcsolatáról később így emlékeztek vissza: „A forgatás napján ideges lett. És azt mondta: »Kétségeim vannak ezzel az egésszel kapcsolatban. Ez kisiklathatja a karrieremet.«” Cameron hosszú évek múltán egy interjú során mesélt ezen forgatási élményéről: „Először voltak kérdéseim, mert soha nem tudhatod, hogy működik az ilyesmi, ha korábban még nem csináltál ilyet. Nyilvánvalóan bíztam Bobbyban és Peterben, mert fantasztikusak voltak, de amikor kitaláltuk a vicc látványvilágát, rájöttem, mennyire igazuk van. Peter és Bobby az egész szívüket beleteszik a filmjeikbe. Bármilyen megdöbbentő is a vígjáték maga, a történetben és a karakterekben sok olyan jó dolog van, ami képes vonzani a nézőket, és ezeken a vicceken nevetünk, ami egy kicsit megbocsáthatóbbá teszi őket.” A filmet nemcsak a közönség hanem a kritikusok is szerettek, a színésznő alakításáért végül megkapta többek közt a New York-i Filmkritikusok díját, arról nem beszélve, hogy Golden Globe-díjra is jelölték. Végeredményében tehát egyáltalán nem volt egy rossz döntés bevállalni a dolgot, és ezt ma már ő is nagyon jól tudja.

Ikonikus filmjelenetekből bizony nincs hiány, de azt vajon gondoltad volna, hogy többet közülük egy másik filmből másoltak?

Galéria / 19 kép

9 ikonikus filmjelenet, amit egy másik filmből másoltak

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Életmód

Az asztrológus mindenkit óva int ettől február utolsó hetén: Ha nem figyelsz, komoly következménye lehet!

Hogy mi vár rád február 26-március 3. között? Heti horoszkópunkból most kiderül!

Kép
Életmód

4 konyhai trend, ami már nem lesz divatos 2024-ben a lakberendezésben - mutatjuk, mik jönnek helyettük!

Igen megosztó trendek érkeztek 2024-ben, ami a konyhát érinti: egy olyan darab ment ki a divatból, amit tényleg sosem gondoltunk volna!

Kép
Életmód

Köztünk járnak! Így él egy mai, modern boszorkány - még világsztárok is vannak köztük!

A 20. században született modern boszorkányság, a Wicca egyre népszerűbb. Hírességek is gyakorolják!

Kép
Életmód

Idén már 50 éves! Íme 12 érdekesség, amit talán nem is tudtál A Keresztapa II-ről

Idén éppen ötvenéves a film, amely hat Oscar-díjat nyert, és máig az egyik legsikeresebb, legkedveltebb folytatás.

Kép
Életmód

6 filmes baki, amit csak kevesen vettek észre: te kiszúrtad ezeket?

Hat film és sorozat, aminek a bakijaira talán nem pontosan emlékszel.

Kép
Életmód

6 pszichológiai kísérlet, ami megmutatta, milyen kiszámíthatatlan is emberi természet

Kiszámíthatatlan és kegyetlen az emberi természet? Mutatunk 6 pszichológiai kísérletet, ami azt bizonyítja, hogy emberségből megbuktunk!