Ezt ellenőrizd mindig, mielőtt online rendelsz valahonnan - így nem verhetnek át a vásárlásnál!

Ezt ellenőrizd mindig, mielőtt online rendelsz valahonnan - így nem verhetnek át a vásárlásnál!
Forrás: Antoni Shkraba/Pexels

Sztárok

Magyar tervezők ruháiba bújtak a filmcsillagok! Mutatjuk a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gála legjobb szettjeit

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Életmód

6 bakancslistás nyári program, amit neked is ki kell pipálnod 2024 nyarán!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Facebook
Twitter
Pinterest

Az online vásárlás tény és való, hogy könnyű és gyors megoldást kínál számos területen, de azért nem árt pár dologgal tisztában lenni.

Az online vásárlás évről évre egyre népszerűbb. A koronavírus volt az, ami végleg megpecsételte a sorsát, az emberek pedig azóta se szívesen mondanak le a sorban állás nélküli, biztonságos és nem mellesleg széles választékkal dolgozó pénzköltés ezen formájáról. Azonban mint az élet minden egyes területén, úgy itt is akadnak olyan apró, elsőre talán nem is látható buktatók és részletek, amik mint ahogy láthatod, megérnek egy fokkal nagyobb figyelmet, ugyanis az online vásárlás bár tényleg a maga módján könnyűnek mondható, ám nem mindig biztonságos. Néhány kattintásból pedig könnyen lehet a vártnál több utánajárás, plusz költség, vagy akár átverés is. Éppen ezért gyűjtöttünk most csokorba pár olyan tippet, amit megéri észben tartani ha a virtuális térben szeretnél költekezni.

Következzen 8 dolog, amire érdemes figyelni az online vásárlás során!

1. Szállítási lehetőségek!

Megvan a kiszemelt darab? Akkor csak azt kell eldöntened, hogy miként szeretnéd megkapni a csomagodat?! Több webáruház egy bizonyos összeg felett garantálja az ingyenes szállítást, ám ha nem lépted át ezt a határt, akkor érdemes fontolóra venned azt, hogy mennyire sürgős is számodra az adott csomag, mert ha annyira nem, akkor érdemes egy olcsóbb, ám a többihez hasonló biztonsággal dolgozó csomagszállítási opciót választanod.

2. Visszaküldési szabályzat

A nagy webáruházak esetén sokszor teljesen egyértelmű a dolog, ám a kiskereskedők esetén ez oldalanként változhat, éppen ezért a saját kiadásaid védelmének az érdekében mindenképpen olvasd el az adott vállalkozás visszaküldési szabályzatát. Például vannak olyanok, akik viszonylag rugalmasak ezen a téren, míg mások csak akkor hajlandók visszavenni az adott terméket, ha az hibás vagy sérült. Szóval a problémák elkerülése végett az a legjobb, ha a vásárlás előtt képbe kerülsz ezekkel a részletekkel is.

3. Szállítással kapcsolatba felmerülő problémák

Vannak olyan esetek is, amikor egy termék csak az üzletben átvehető, ezért megéri rendelés előtt tájékozódni ezekről is. Ezután gondold át, hogy például befér-e az autódba, ha nincs segítséged a cipekedésben akkor elbírod-e egyedül?! Apropó súly! Bizonyos áruk után egy bizonyos kilogramm felett extra költségeket számolnak fel, éppen ezért ennek is járj utána mielőtt belevetnéd magadat a vásárlásba. Továbbá mindig minden esetben ellenőrizd, hogy a szállítási címet jól adtad-e meg. Tudjuk abszolút magától értetődő a dolog, de sokszor pont ezek miatt vagyunk hajlamosak hibát véteni.

4. Díjak

Külön pontot érdemel, ugyanis ez is egy kiemelten fontos érv egy-egy rendelés kapcsán. Nemcsak akkor fontos, hogy pontosan mi és mennyibe kerül, ha mi rendelünk magunknak valamit, hanem akkor is ha esetleg mi adunk fel valakinek valamit. Utóbbira pedig van is egy nagyon jó kis gyors tippünk! A november 9 és 12 között megrendezésre kerülő JOY-napok alatt, a Foxpost automatáiban a regisztrált felhasználók 300 Ft kedvezménnyel adhatják fel a kézbesítésre szánt csomagot. Sok kicsit pedig tényleg sokra megy, így kár lenne kihagynod egy ilyen szuper ajánlatot!

5. Biztonság

A rendelés befejezése előtt olvasd el a kereskedő biztonsági szabályzatát és adatvédelmi beállításait is, ugyanis ha egy webhely nem titkosítja az személyes adataidat, fennáll annak a veszélye, hogy a kiberbűnözők ellopják a személyazonosságodat azáltal, hogy a fizetés során hozzáférnek a számítógépedhez. Az ilyen jellegű problémák elkerülése érdekében az online vásárlást mindig megbízható virtuális áruházakban folytasd le.

6. Olvasd el a véleményeket

Mindig érdemes átfutni a korábbi ügyfelek kommentjeit, ebből ugyanis könnyen kirajzolódhat az adott oldal üzletpolitikája és kommunikációja abban, hogy miként is állnak a problémás helyzetekhez vagy az elégedetlen vásárlókhoz. Szóval ha szemet szúrt egy-két durvább visszajelzés vagy komment, akkor érdemes újragondolni a rendelés szükségességét és esetleg más kereskedő után nézni.

7. Fizetési módok

Azt gondolnánk, hogy ennél egyszerűbb nem is lehetne, pedig a figyelmetlenségünk során hajlamosak vagyunk ezen a ponton is átsuhanni, és hirtelen azon kapjuk magunkat, hogy az előre tervezett online fizetés helyett a személy átvételkor kell majd rendeznünk a számlát. Nos, vannak akiknek ez mindegy, de ha te a másik csoportba tartozol, akkor mindig fusd át a végső kattintás előtt a dolgokat.

Azt már tudjuk, hogy mikre érdemes figyelni egy-egy online vásárlás során. Galériánkra kattintva pedig megtudhatod azt is, hogy a szállásfoglalás kapcsán is vannak megfontolandó dolgok!

Galéria / 6 kép

Online szállásfoglalás? Ezekre figyelj!

Megnézem a galériát

Videók

Sztárok

Magyar tervezők ruháiba bújtak a filmcsillagok! Mutatjuk a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gála legjobb szettjeit

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Életmód

6 bakancslistás nyári program, amit neked is ki kell pipálnod 2024 nyarán!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Kép
Életmód

6 csillagjegyek, akiknek szerencsét és boldogságot hoz a júniusi telihold: rájuk nagyon pozitívan hat az eperhold!

Az asztrológus szerint ezeknek a csillagjegyeknek nagyszerűen telik majd a nyár első teliholdja, az eperhold.

Kép
Szépség

Mindenki ezért a '80-as évekbeli hajért van most oda a TikTokon: ez lesz a nyári frizuratrendek új kedvence!

Mob Wife Bob a '80-as években élte első nagy fénykorát, végül pár hónapja a TikTokon pörgő múltidézés lendülete őt is felélesztette, ebből a lázból pedig a sztárok se szeretnének kimaradni.

Kép
Sztárok

A sztárok többsége Európába jár nyaralni: ezekre a helyekre még fapados géppel is eljuthatsz!

A hírességek kedvenc üdülőhelyei nyári úti tippként is megállják a helyüket. Van ahova fapados géppel is eljuthatsz! Mutatjuk a 11 nyaralóhely, ahol a sztárok is sűrűn megfordulnak!

Kép
Életmód

Nem játék, ha nyáron bedagad a boka: 6 figyelmeztető jel, amikor orvoshoz kell fordulni

Sajnálatos módon a bokaduzzanat sokak számára ismerős kellemetlenség a nyári hónapokban. Fontos tudni, hogy ennek pár nap alatt el kell tűnnie, és ha a duzzanat nem múlik el, az akár komoly problémára utaló jel is lehet. Az alábbiakban összegyűjtöttük ezeket.

Kép
Életmód

6 bakancslistás nyári program, amit neked is ki kell pipálnod 2024 nyarán!

Végre itt a nagybetűs nyár, ez idő tájt pedig még a legzsúfoltabb menetrendünkbe is szívesen építünk be egy-egy szabadtéri programot.