Ezt ellenőrizd mindig, mielőtt online rendelsz valahonnan - így nem verhetnek át a vásárlásnál!

Ezt ellenőrizd mindig, mielőtt online rendelsz valahonnan - így nem verhetnek át a vásárlásnál!
Forrás: Antoni Shkraba/Pexels

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

Az online vásárlás tény és való, hogy könnyű és gyors megoldást kínál számos területen, de azért nem árt pár dologgal tisztában lenni.

Az online vásárlás évről évre egyre népszerűbb. A koronavírus volt az, ami végleg megpecsételte a sorsát, az emberek pedig azóta se szívesen mondanak le a sorban állás nélküli, biztonságos és nem mellesleg széles választékkal dolgozó pénzköltés ezen formájáról. Azonban mint az élet minden egyes területén, úgy itt is akadnak olyan apró, elsőre talán nem is látható buktatók és részletek, amik mint ahogy láthatod, megérnek egy fokkal nagyobb figyelmet, ugyanis az online vásárlás bár tényleg a maga módján könnyűnek mondható, ám nem mindig biztonságos. Néhány kattintásból pedig könnyen lehet a vártnál több utánajárás, plusz költség, vagy akár átverés is. Éppen ezért gyűjtöttünk most csokorba pár olyan tippet, amit megéri észben tartani ha a virtuális térben szeretnél költekezni.

Következzen 8 dolog, amire érdemes figyelni az online vásárlás során!

1. Szállítási lehetőségek!

Megvan a kiszemelt darab? Akkor csak azt kell eldöntened, hogy miként szeretnéd megkapni a csomagodat?! Több webáruház egy bizonyos összeg felett garantálja az ingyenes szállítást, ám ha nem lépted át ezt a határt, akkor érdemes fontolóra venned azt, hogy mennyire sürgős is számodra az adott csomag, mert ha annyira nem, akkor érdemes egy olcsóbb, ám a többihez hasonló biztonsággal dolgozó csomagszállítási opciót választanod.

2. Visszaküldési szabályzat

A nagy webáruházak esetén sokszor teljesen egyértelmű a dolog, ám a kiskereskedők esetén ez oldalanként változhat, éppen ezért a saját kiadásaid védelmének az érdekében mindenképpen olvasd el az adott vállalkozás visszaküldési szabályzatát. Például vannak olyanok, akik viszonylag rugalmasak ezen a téren, míg mások csak akkor hajlandók visszavenni az adott terméket, ha az hibás vagy sérült. Szóval a problémák elkerülése végett az a legjobb, ha a vásárlás előtt képbe kerülsz ezekkel a részletekkel is.

3. Szállítással kapcsolatba felmerülő problémák

Vannak olyan esetek is, amikor egy termék csak az üzletben átvehető, ezért megéri rendelés előtt tájékozódni ezekről is. Ezután gondold át, hogy például befér-e az autódba, ha nincs segítséged a cipekedésben akkor elbírod-e egyedül?! Apropó súly! Bizonyos áruk után egy bizonyos kilogramm felett extra költségeket számolnak fel, éppen ezért ennek is járj utána mielőtt belevetnéd magadat a vásárlásba. Továbbá mindig minden esetben ellenőrizd, hogy a szállítási címet jól adtad-e meg. Tudjuk abszolút magától értetődő a dolog, de sokszor pont ezek miatt vagyunk hajlamosak hibát véteni.

4. Díjak

Külön pontot érdemel, ugyanis ez is egy kiemelten fontos érv egy-egy rendelés kapcsán. Nemcsak akkor fontos, hogy pontosan mi és mennyibe kerül, ha mi rendelünk magunknak valamit, hanem akkor is ha esetleg mi adunk fel valakinek valamit. Utóbbira pedig van is egy nagyon jó kis gyors tippünk! A november 9 és 12 között megrendezésre kerülő JOY-napok alatt, a Foxpost automatáiban a regisztrált felhasználók 300 Ft kedvezménnyel adhatják fel a kézbesítésre szánt csomagot. Sok kicsit pedig tényleg sokra megy, így kár lenne kihagynod egy ilyen szuper ajánlatot!

5. Biztonság

A rendelés befejezése előtt olvasd el a kereskedő biztonsági szabályzatát és adatvédelmi beállításait is, ugyanis ha egy webhely nem titkosítja az személyes adataidat, fennáll annak a veszélye, hogy a kiberbűnözők ellopják a személyazonosságodat azáltal, hogy a fizetés során hozzáférnek a számítógépedhez. Az ilyen jellegű problémák elkerülése érdekében az online vásárlást mindig megbízható virtuális áruházakban folytasd le.

6. Olvasd el a véleményeket

Mindig érdemes átfutni a korábbi ügyfelek kommentjeit, ebből ugyanis könnyen kirajzolódhat az adott oldal üzletpolitikája és kommunikációja abban, hogy miként is állnak a problémás helyzetekhez vagy az elégedetlen vásárlókhoz. Szóval ha szemet szúrt egy-két durvább visszajelzés vagy komment, akkor érdemes újragondolni a rendelés szükségességét és esetleg más kereskedő után nézni.

7. Fizetési módok

Azt gondolnánk, hogy ennél egyszerűbb nem is lehetne, pedig a figyelmetlenségünk során hajlamosak vagyunk ezen a ponton is átsuhanni, és hirtelen azon kapjuk magunkat, hogy az előre tervezett online fizetés helyett a személy átvételkor kell majd rendeznünk a számlát. Nos, vannak akiknek ez mindegy, de ha te a másik csoportba tartozol, akkor mindig fusd át a végső kattintás előtt a dolgokat.

Azt már tudjuk, hogy mikre érdemes figyelni egy-egy online vásárlás során. Galériánkra kattintva pedig megtudhatod azt is, hogy a szállásfoglalás kapcsán is vannak megfontolandó dolgok!

Galéria / 6 kép

Online szállásfoglalás? Ezekre figyelj!

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Sztárok

Közel 400 millió forintos gyűrűt kapott Victoria Beckham, és nem ez az első: íme a Spice Girl 13 legszebb eljegyzési gyűrűje

Victoria Beckham szinte minden évben új eljegyzési gyűrűt kap David Beckhamtől szerelmük zálogaként. Összegyűjtöttük a 13 legszebbet!

Kép
Sztárok

Eva Longoria szűk ruhája nem sokat hagyott a képzeletre: 49 évesen megmutatta, mitől döglik a légy!

Ismét megmutatta Eva Longoria gyönyörű alakját: ebben a piros ruhában valami elképesztően szexi!

Kép
Életmód

7 tiltólistás étel reflux és gyomorégés esetén: ezek csak rontanak a helyzeten!

Neked is megvan az a kellemetlen érzés, amikor keserű vagy savanyú ízt érzel a torkodban, és mintha marná a sav az egész nyelőcsövedet? Nem vagy egyedül, hiszen a gyomorégés és a reflux sokak életét megkeseríti, és talán nincs is olyan ember a Földön, aki ne találkozott volna már velük valamilyen formában.

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 9 izgalmas hazai vállalkozó, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív tehetségei közül ismerhetsz meg néhány vállalkozót!

Kép
Életmód

10 étel, ami 40 év felett fontos a dietetikusok szerint

Noha fiatalabb éveikben kevesebben gondolnak a rák és a szívbetegségek kialakulásának kockázatára, a 40-es évek elérése során mindkettő kockázata fennáll. Ez ellen pedig leginkább egészséges életmóddal tehetünk, melynek központi tényezője az étkezés.

Kép
Életmód

Különleges ajánlatok: Akciós belföldi wellness csomagok májusban, amiket nem fogsz tudni visszautasítani

Íme május legjobb akciós wellness ajánlatai! Ha egy kis kikapcsolódásra vágysz, akkor most itt az idő!