Angela Lansbury egy meleg férfihoz ment feleségül: végül 53 évig élt boldog szerelemben

Angela Lansbury egy meleg férfihoz ment feleségül: végül 53 évig élt boldog szerelemben
Forrás: Getty Images

Sztárok

Magyar tervezők ruháiba bújtak a filmcsillagok! Mutatjuk a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gála legjobb szettjeit

Promóciók

Porsche Approved – használt Porsche megnyugtató garanciával

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Életmód

6 bakancslistás nyári program, amit neked is ki kell pipálnod 2024 nyarán!

Facebook
Twitter
Pinterest

A népszerű színésznő, Angela Lansbury első házassága kudarcra volt ítélve, mert férje meleg volt.

A legendás filmszínésznő, Angela Lansbury 1925-ben született Londonban, édesanyja színésznő volt, édesapja gazdag üzletember és politikus, aki azonban lánya kilencéves korában elhunyt. A gyász volt az, ami miatt először színészkedni kezdett, úgy érezte, vigasztalóan hat rá, ha olykor „mások bőrébe bújik”. Kiskamaszként minden héten moziba járt és imádott zongorázni, önfejlesztő hajlamának köszönhetően kimondottan ügyesen játszott. 16 éves korában egy kanadai éjszakai klub népszerű énekesnője lett.
A magyar film- és sorozatkedvelők olyan alkotásokból ismerhetik, mint a Gyilkos sorok, az Ágygömb és seprűnyél, a Nanny McPhee – A varázsdada, vagy a Mary Poppins visszatér.

Angela Lansbury első férje meleg volt

A II. világháború alatt Angela Lansbury a családjával együtt a tengerentúlra menekült, végül az Egyesült Államokban, New York-ban telepedtek le, itt kezdte el színésznői pályafutását. Nem sokkal később Los Angelesbe tette át a székhelyét, ahol a Metro-Goldwyn-Meyer szerződést ajánlott neki, így 13 filmben szerepelhetett.
Angela mindössze 19 éves volt, amikor hozzáment a színész Richard Cromwell-hez, az esküvőre 1945-ben került sor, de erre alig egy évre válás lett a vége. A páros nagyon sokáig nem árulta el, miért szakítottak annak idején, a színésznő csak évtizedekkel később fedte fel a titkukat. A sármos, a színésznőnél jóval idősebb férfiról a kapcsolatuk alatt kiderült, meleg, a saját neméhez vonzódik, így a házasság kudarcra volt ítélve. Ennek ellenére Angelában nem maradt tüske, egész életükben nagyszerű barátok maradtak.
A színésznő nagyon szép karriert épített, 1944-ben, Gázláng című filmjéért Oscar-díjra jelölték, később pedig öt Tony-díjat zsebelhetett be. 2014-ben II. Erzsébet királynő a Dame címmel jutalmazta, ami a lovagi cím női megfelelője. Angela Lansbury 1949-ben ismét szerelmes lett, hozzáment a brit színészhez és producerhez, Peter Shaw-hoz. Ők igazi lelki társak voltak, házasságuk öt évtizeden át tartott, 2003-ban a férfi halálakor ért véget. Két gyermekük született, egy fiú és egy lány, akiket mindennél jobban szerettek. Az ismerőseik szerint Angie és Peter tökéletes párost alkottak, számukra nem volt lehetetlen, együtt mindent megoldottak. Ugyanolyan volt a humoruk, a lendületük, egyetértettek az élet legfontosabb kérdéseiben.

„Csak tudtam, hogy várnom kell, és eljön majd a pillanat, amikor újra a felszínre tudok jutni, és akkor megtalálom a módját annak, hogy orvosoljam ezt az óriási fájdalmat a lelkemben” – nyilatkozta a sztár nem sokkal azután, hogy elveszítette imádott férjét. Angela Lansbury 2022 októberében, álmában hunyt el Los Angeles-i otthonában, ekkor 96 éves volt. Élete utolsó éveiben is aktív maradt, sok filmben szerepelt.

Angela Lansbury azonban nem egyedi! Galériánkban most pedig még több híres nőt ismerhetsz meg, aki meleg férfihoz ment feleségül!

Galéria / 9 kép

Híres nők, akik meleg férfihoz mentek feleségül

Megnézem a galériát

Videók

Sztárok

Magyar tervezők ruháiba bújtak a filmcsillagok! Mutatjuk a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gála legjobb szettjeit

Promóciók

Porsche Approved – használt Porsche megnyugtató garanciával

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Életmód

6 bakancslistás nyári program, amit neked is ki kell pipálnod 2024 nyarán!

Kép
Sztárok

Sztárok, akikről példát vehetnénk! 7 LMBTQ sztárcsemete, akik minden támogatást megkapnak

A szerelem mindenkié, sokszínű és ennek nem szabhatunk határt! Sok sztár is ezt vallja, akik kiállnak és támogatják gyermekeiket, akik az LMBTQ közösséghez tartoznak!

Kép
Sztárok

Olivia Munn először jelent meg nyilvánosan, mióta márciusban mellrákot diagnosztizáltak nála - FOTÓ

Olivia Munn színésznőnél márciusban mellrákot diagnosztizáltak. Őszintén mesélt a párizsi divathéten arról, hogyan élte meg az elmúlt időszakot!

Kép
Életmód

Figyelj a jelekre! 5 tünet, amit ha nem veszel figyelembe, akkor komoly sérülés a vége!

A test és a lélek egymással folyamatosan kommunikáló „egységek”. Amikor úgy érezzük, nem vagyunk a helyünkön, párkapcsolati problémáink vannak, állandóan stresszesek és feszültek vagyunk a munkahelyi teljesítménykényszer miatt, de hiába érezzük magunkat rosszul a bőrünkben, mégsem teszünk ellene semmit, elnyomjuk az érzéseinket és csak megyünk tovább, akkor egy idő után a lelkünk betegségekkel és sérülésekkel üzen, és egyre súlyosbodó testi tünetekkel kényszerít bennünket a változtatásra. Mutatjuk, melyik tünet mire hívhatja fel a figyelmet!

Kép
Életmód

6 gyönyörű film az igaz szerelemről: ezeket mind valós események ihlették!

A romantikus filmek mindig is az életünk központi részét képezték, hiszen valljuk be: mind imádjuk a happy endet és a kellemes végkifejletet. Összeállításunkban olyan filmeket hoztunk, melyek az igaz szerelemről szólnak – mindezt valós események alapján.

Kép
Sztárok

Hivatalos: Őket tartják minden idők legbosszantóbb hírességeinek a világon - több tízezer szavazat érkezett!

Mindenki nem szerethet és ez a kijelentés a hírességek esetében halmozottan igaz. A rajongók megszavazták a legbosszantóbb hírességek listáját!

Kép
Életmód

Az olajos magvak számtalan problémára nyújtanak megoldást: mutatjuk, melyik mire való!

Nem véletlenül szerepelnek a manapság oly népszerű mediterrán étrendben is, de melyiknek mire van kedvező hatása?