Áfonyás, mandulás kuszkuszsaláta

2013. szeptember 27.
Szerző: admin

Azoknak, akik nemcsak főzni meg enni szeretnek, de élvezik azt a minőségi időt, ami ezzel a tevékenységgel együtt jár, és tudják, minden elkészített étel/ital/desszert olyan finom lesz, amennyire szeretjük azt, akinek készítjük. Rózsa Szonja rovata.


Hozzávalók (3-4 főre):


  • 1 bögrényi (kb. 2 dl-es) kuszkusz, 10 dkg szeletelt mandula vagy apróra vágott dió, 10 dkg parmezán sajt, 10-15 dkg áfonya

  • Öntet: 1 citrom leve, fél citrom reszelt héja, 2 teáskanál magos mustár, só, bors, 1 evőkanál méz, apróra vágott petrezselyem, 3-4 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:


  1. A kuszkuszt helyezd egy közepes tűzálló edénybe, (amit majd le is tudsz fedni).
  2. Ezt egy teáskanálnyi sóval keverd össze és forralj fel annyi vizet, hogy az 1 cm-rel ellepje a kuszkuszt. Miután megkeverted, gyorsan fedd le, és 10 percig hagyd így.
  3. Közben készítsd el az öntetet, kóstolgasd, ízesítsd ízlés szerint.
  4. 10 perc után keverd meg újra a kuszkuszt. Ha melegen fogyasztanád a salátát, most keverd hozzá az öntetet, ha hideg salátára vágysz, akkor viszont szűrőben hűtsd le hideg vízzel, alaposan csöpögtesd le és csak utána keverd hozzá az öntetet.
  5. Tedd hozzá az áfonyát, a mandulát/diót (ezeket meg is piríthatod előtte), majd tálaláskor reszelj a salátára gazdagon parmezán sajtot.

Köretként és magában is kitűnő fogás. Jó étvágyat!
Fotó: Zimmermann Zsolt