Hozzávalók (3-4 főre):
- 1 bögrényi (kb. 2 dl-es) kuszkusz, 10 dkg szeletelt mandula vagy apróra vágott dió, 10 dkg parmezán sajt, 10-15 dkg áfonya
- Öntet: 1 citrom leve, fél citrom reszelt héja, 2 teáskanál magos mustár, só, bors, 1 evőkanál méz, apróra vágott petrezselyem, 3-4 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
- A kuszkuszt helyezd egy közepes tűzálló edénybe, (amit majd le is tudsz fedni).
- Ezt egy teáskanálnyi sóval keverd össze és forralj fel annyi vizet, hogy az 1 cm-rel ellepje a kuszkuszt. Miután megkeverted, gyorsan fedd le, és 10 percig hagyd így.
- Közben készítsd el az öntetet, kóstolgasd, ízesítsd ízlés szerint.
- 10 perc után keverd meg újra a kuszkuszt. Ha melegen fogyasztanád a salátát, most keverd hozzá az öntetet, ha hideg salátára vágysz, akkor viszont szűrőben hűtsd le hideg vízzel, alaposan csöpögtesd le és csak utána keverd hozzá az öntetet.
- Tedd hozzá az áfonyát, a mandulát/diót (ezeket meg is piríthatod előtte), majd tálaláskor reszelj a salátára gazdagon parmezán sajtot.
Köretként és magában is kitűnő fogás. Jó étvágyat!
Fotó: Zimmermann Zsolt