Ne maradj le a JOY-napokról,
keresd a kuponokat az Instyle magazinban!
0 nap
0 óra
0 perc
múlva kezdődik a JOY-napok!múlva vége a JOY-napoknak!

A film, ami meghatároz: Pataki Ági

A film, ami meghatároz: Pataki Ági
Forrás: Pataki Ági

Szépség

A 8 legnagyobb tévhit a fényvédelemről, avagy ragyogj egész nyáron pigmentfoltok nélkül

Promóciók

Igazi különlegességgel nyitott a White Raven Skybar & Lounge Budapest felett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Facebook
Twitter
Pinterest

A film, ami meghatároz sorozatunkban ezúttal Pataki Ági osztja meg velünk legmélyrehatóbb filmélményét!

Az InStyle nyári lapszáma a magyar filmek/filmesek körül forog, az instyle,hu-n pedig elindítottuk A film, ami meghatároz névre keresztelt cikksorozatunkat! Mert egy jó film kikapcsol, szórakoztat, elgondolkoztat, megnevettet, vagy éppen könnyeket csal a szemedbe. És vannak olyan filmek is, amik mindent megváltoztatnak, és egy életen át végigkísérnek minket. Mindenkinek van olyan filmélménye az életében, ami átformálta azt, ahogy a világot látja, vagy esetleg olyan nyomot hagyott benne, amit sosem felejt el. A film, ami meghatároz sorozatunkban ezúttal Pataki Ági kérdeztük kedvenc filmjeiről, aki elárulta a sorozatokért kevésbé, a dokumentumfilmekért viszont annál inkább rajong. Az ismert modell és filmproducer magyar filmet még nem hagyott ki, moziba pedig az art filmekért jár.
Van olyan kedvenc filmed, amit hiába láttál már megszámlálhatatlan alkalommal, ha meglátod, hogy megy a tv-ben, mégsem kapcsolsz tovább?
A Keresztapa, azt nem tudom nem megnézni újra, és újra, pedig szerintem már legalább százszor láttam. Ilyen még az Üvegtigris, nyilván ez a személyes kötődés miatt is különösen fontos film a számomra, de azért is szeretem, mert egy igazi szórakoztató film, amiből csak úgy árad a jókedv. Amit pedig ritkábban lehet látni, de örök kedvencem, az Makk Károly, Szerelem című filmje, így ha véletlen feltűnik, azon sem tudok továbbléptetni. Régi élmény, de beívódott. Meg kell még említenem még - és nem csak a címazonosság miatt - Michael Haneke Szerelem című filmjét, ami kicsit műfajilag is hasonló. Egy kamaradarabról beszélünk, ahol két ember története zajlik egy szobában, ez egy igazán szép és mélyreható alkotás. Sajnos azért ebbe az utóbbi két filmbe nagyon ritkán lehet véletlenül belebotlani.
Ha nem véletlen, hanem előre eltervezett program a filmnézés, akkor például moziba milyen stílusú filmekért ülsz be szívesen?
Oh, mi nagy moziba járó család vagyunk, a férjem tipikusan mindenevő, bármilyen filmet megnéz, ezért nem feltétlen járunk mindig együtt moziba. Neki sem a származása, sem a műfaja nem lehet akadály. Engem inkább az art filmek érdekelnek. Nem szívesen megyek el otthonról egy szórakoztató, kedves film miatt, ahelyett akkor inkább fogok egy könyvet és olvasok. Egy igazi art filmért azonban, még ha iszonyatosan nehéz is, képes vagyok megküzdeni. Legjobban épp az köti le a figyelmemet, ami nehezen emészthető. Így kipróbálom magam, fel tudom-e dolgozni a látottakat. Van, amikor igen, van, amikor nem, ezért is vallom, hogy egy art filmet megnézni, az bizony kockázatos dolog, kockázatosabb, mint a kedves-helyes, kis szórakoztató alkotásokat, ám ha betalál, akkor jóval mélyebb élményt ad.

Kép
forrás: Pataki Ági

Hogy állsz a sorozatokkal?
Sorozatokat nem igen nézek, de dokumentumfilmeket nagyon szívesen. Életrajzi témájú alkotások a kedvenceim, ezeket nézem elsősorban, és ez egy igazán kivételes, közös pont a férjemmel. Az ilyen típusú filmekért ő is rajong. Azt viszont kötelezőnek tartom magamra nézve, hogy producerként minden magyar filmet megnézzek, kivéve a politikai indíttatású, vagy kurzusfilmeket. Azok nem érdekelnek. Egyébként minden filmet megnézek, még a kevésbé sikeres produkciókat is, hiszen a kudarcokból is tanulhat az ember.

Most pedig nézd meg galériánkban, hogy az IMDb közönségszavazása szerint melyek minden idők legjobb magyar filmjei!

Galéria / 15 kép

Minden idők 15 legjobb magyar filmje

Megnézem a galériát

Te már beszerezted?


Magyar filmek, magyar filmesek, megannyi elképesztő alakítás és alkotás, generációkon átívelő tehetség és tudásátadás. Figyelni és tanulni. Tanítani és inspirálni. Az InStyle nyári lapszáma a filmekről és a magyar filmekről szól, valamint a női történetekről, a női szerepekről a filmvásznon és amögött! Tarts velünk, amíg alámerülünk a hazai filmek és filmesek világába, elkalauzolunk kicsit a kulisszák mögé, a színészi játék és alkotófolyamatok legizgalmasabb pillanataiba, a Magyar Mozgókép Fesztivál hazai filmes seregszemléjén bemutatott legújabb, vagy az elmúlt évek legemlékezetesebb magyar alkotásainak készítőivel és szereplőivel. A magazin már kapható az újságosoknál, vagy megvásárolható digitális formátumban ITT!

Kép

Videók

Szépség

A 8 legnagyobb tévhit a fényvédelemről, avagy ragyogj egész nyáron pigmentfoltok nélkül

Promóciók

Igazi különlegességgel nyitott a White Raven Skybar & Lounge Budapest felett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Kép
Szépség

Ez az apró sminktrükk áll Penelope Featherington elképesztő átalakulásának mögött�A Bridgerton család 3. évadában

Nem férhet kétség ahhoz, hogy a Bridgerton család szereplői hatalmas átalakuláson mennek keresztül minden évadban. Ezúttal Penelope Featheringtonon volt a sor, sminkese pedig elárulta a titkát!

Kép
Sztárok

Tudjuk, hogy csinálja! 8 időtálló stílustrükk, amire Blake Lively hosszú évek óta esküszik

Blake Lively hosszú évek óta bizonyítja, hogy a öltözködésnek messze nem kell szigorú szabályok közt zajlania. Íme az ő stílustrükkjei!

Kép
Sztárok

Az új reménységek! Ők most a legígéretesebb fiatal tehetségek hollywoodban

Őrségváltás jön az Álomgyárban, a jelek szerint ezek az ifjú színészek és színésznők alkotják majd az új A-listát.

Kép
Életmód

6 trükk, hogy az otthonodban mindig finom illat legyen: búcsúzz el a rossz szagoktól örökre!

Hiába takarítasz rendszeresen, mégis előjönnek a kellemetlen szagok? Segítünk!

Kép
Életmód

A Paloma koktél világnapján nyit a Don Julio 1942 x W Budapest exkluzív terasz

Exkluzív terasznyitó eseménnyel ünnepelte a Paloma koktél világnapját a Don Julio és a W Budapest. A világ első luxus tequila márkája és a főváros lélegzetelállító helyszíne május 22-től egész nyáron át várja vendégeit, akik a Don Julio 1942 x W Budapest terasz stílusos környezetében Mexikó ikonikus italát is prémium minőségben fogyaszthatják.

Kép
Sztárok

Kóros soványsággal vádolták Kate Beckinsale-t: elárulta, hogy komoly testi és lelki betegség áll a hátterében

Kate Beckinsale számos szörnyűséget élt át az elmúlt egy éveben mind lelkileg, mind testileg. Elege lett a bírálókból, és most saját történetén keresztül szerette volna megmutatni, hogy nincs helye a rosszindulatú kommenteknek!