5 primertipp, amiről még nem hallottál, de imádni fogod

Forrás: Halász Jácint
2017. október 9.
Szerző: Kálmán Zsófi

Íme az 5 legérdekesebb dolog, amit tudnod kell a primerről!

Ha nem használtál még primert, akkor lefogadjuk, hogy számodra ez plusz egy – és igen haszontalan – lépésnek tűnik mások sminkelési rutinjában. De ha használtad már, akkor pontosan tudod, hogy a primer egy igazi csodaszer, amely nélkül bár lehet, de nem érdemes élni. Viszont most nem is ez a lényeg, hiszen tartozz bármelyik csoportba, tudunk számodra újat mondani erről a termékről, és ezt is csak azért merjük ilyen bátran kijelenteni, mert mi is meglepődtünk, amikor hallottuk őket a profiktól, pedig azért képben vagyunk a témában.

1. Használd a színezett változatokat!

A színkorrekció csodáit már ismerjük a korrektoroknak köszönhetően, de még ütősebb hatást érhetsz el, ha már primerből is színezettet használsz. Ha az arcod kicsit nyúzott a kialvatlanságtól, akkor a tökéletes választás számodra a rózsaszín, míg a sápadt bőrt a lilás árnyalat tornázza fel leginkább, a zöld formula pedig semlegesíti a bőrpírt.

2. A kevesebb néha több

A primer nem nappali krém – kivéve, ha ezt nem tűntetik fel a gyártók rajta –, és nem is helyettesíti a rendszeres hidratálást. Ha túl sok primert használsz, az eltömítheti a pórusaidat, szóval hallgass a szakértőkre, egy mazsola nagyságú termék bőven elég, hogy egész nap szép maradjon a sminked.

3. Alapozd meg a csókálló rúzsodat

Léteznek erre speciális termékek is, de mi úgy tapasztaltuk, hogy egy jó primer egyaránt működik az arcon és az ajkakon is. És hogy miért olyan jó ez a trükk? A primernek köszönhetően egyenletesebb lesz az ajkak felülete, jobban tartják a rúzst, ami így nem fut ki a megrajzolt keretből.

4. Használd szemkörnyékre is

Óvatos, ütögető mozdulatokkal dolgozz el egy kis primert a szemkörnyéken is. Ezzel megelőzheted, hogy elkenődjön a sminked, s az alapozó és a korrektor sem fog beülni a szemkörnyéki apró ráncokba.

InStyle tipp: Smashbox Primerizer


Ez a minden-az-egyben primer 24 óráig tartó hatásával 127 százalékkal növeli a bőröd hidratáltságát. Bőrmegújító és hidratáló hatóanyagaival könnyű formulája azonnal felszívódik és pillanatok alatt rögzülve gyorsan hidratálja a bőrt, felkészítve azt az egész napos sminkviselésre. Az apró
ráncokat kisimítja, a pórusokat összehúzza és arcodnak selfie-kész fényt adva egyenlíti ki puhán a bőrtónust – filterre nem lesz szükséged!

5. A fixálást sose felejtsd el

Bármilyen jó is egy primer, a púderezést akkor sem érdemes kifelejteni. Már csak azért sem, mert bár a primerek és az alapozók úgy lettek kifejlesztve, hogy taszítsák a vizet, ám ha nedvesség éri őket, akkor elég egy apró mozdulat és mindkettő jön le azonnal.