7 dolog, amivel tökéletesítheted az utazós szépségrutinodat

Forrás: ThinkStock
2017. október 25.
Szerző: V. Zsófi

Tippjeink segítségével a legjobb formádban léphetsz ki a reptérről!

Egy hosszúórás repülőút lelkileg, fizikailag, no és a szépséged szempontjából is megviselhet téged. Vannak azonban olyan apró trükkök, amelyek enyhíthetik például a magasban tapasztalt száraz levegő káros hatásait. Összegyűjtöttük a leghasznosabbakat!

1. Tegyél fel szérumot a krémed alá

Úgy őrizheted meg a legkönnyebben a bőröd nedvességtartalmát, ha egy tápláló szérumot viszel fel a nappali arckrémed alá, sőt, ha hosszú útra készülsz, használhatod az éjszakai krémedet is, nagyon hálás lesz a bőröd a gazdagabb állagú krémért!

2. Szerezz be egy hidratáló spray-t

A légiutas-kísérők kedvenc trükkje a frissítő, hidratáló mist spray használata. Válassz belőle utazós kiszerelést (100 ml) és vidd magaddal a fedélzetre.

3. Ne feledkezz meg a napvédelemről

Ha nappal utazol, akkor mindenképp gondoskodj napvédelemről, ugyanis a legtöbb repülőgép ablakán átjutnak a káros sugarak, de a ledfények sem tesznek jót a bőrödnek.

Olvasd el ezt is!
A 6 legjobb utazós Instagram, amit követned kell

4. Mindig legyen nálad sminklemosó kendő

Könnyen és egyszerűen tudsz vele korrigálni akár úgy is, hogy a helyeden maradsz. De ha többórás éjszakai út vár rád, akkor elalvás előtt is lemoshatod vele a sminkedet.

5. Használj krémes állagú sminktermékeket

Próbáld egyszerűsíteni a sminkrutinodat amikor utazol, hogy egy kompakt tükör segítségével a helyeden ülve is felvihess egy alapsminket. Ebben leginkább a krémes állagú sminkek lesznek segítségedre, amelyekhez nincs szükség külön eszközökre, csupán az ujjbegyedre. Válassz olyan krémes pirosítót, amit az ajkakra is lehet tenni!

6. Használj szárazsampont

De ne a spray-t, mert az többnyire nagyobb flakonban kapható és nem fogják felengedni a kézipoggyászodban. Válassz porállagút, hintsd meg vele a hajtöveket landolás előtt és masszírozd a fejbőrödbe.

7. Köss kendőt

Legyen nálad egy kisméretű, szép selyemkendő, így akkor sem kell aggódnod, ha megviselte a hosszú út a frizurádat, a Pinteresten számos megkötési módszert találsz, válassz ki egyet előre és hagyd el a repteret igazi dívaként!

Tudtad?


A QATAR AIRWAYS járatain amenity kit-eket kapnak az utasok, amiben van füldugó, szempárna, ajakbalzsam, fogkefe, fogkrém és egy pár unisex zokni is.