10 szett állásinterjúra

2017. szeptember 1.
Szerző: V. Zsófi

Mutasd meg már az outfiteddel, milyen stílusos és összeszedett vagy!

Állásinterjúra öltözni nem könnyű feladat, ám sokkal fontosabb a megfelelő ruhadarabok kiválasztása, mint azt a legtöbben gondolnák. Egy ilyen helyzetben egyébként is éles szemekkel vizsgál a leendő főnököd és a HR-es, így már azelőtt kiszúrhatnak rajtad valamit, hogy megszólalnál. Mindenekelőtt nézz utána a cégnek, de ne csak üzleti szempontból próbáld kitalálni, milyen hely lehet, hanem az öltözködés ügyében is.

Olvasd el ezt is!
5 stílusbaki, ami felér egy halálos ítélettel a (leendő) munkahelyeden

Függetlenül attól, milyen helyre jelentkezel, a következő tanácsok sokat segíthetnek:

  • Használd a 80-20 elvet. 80 százalékban válassz klasszikus darabokat (inget, ingruhát, blézert, elegáns nadrágot, ceruzaszoknyát) és 20 százalékban add hozzá a stílusodat kifejező darabokat (mókás fülbevalót, színes cipőt).
  • Mutatkozzon meg a személyes stílusod a szettben, ékszerekkel a legegyszerűbb talán, viselj egy vintage darabot vagy olyan különleges ékszert, amelynek szentimentális értéke van számodra.
  • Ne viselj ujjatlan felsőt még a kánikulában, egy laza irodába sem.
  • Válassz stílusos, de kényelmes cipőt, hiszen nem tudhatod előre, hogy át kell sétálnod egy óriási irodán, rengeteg ember előtt, vagy éppen milyen nehézségekkel találhatod szembe magad odafelé az úton.
  • Ha divattal kapcsolatos munkára fáj a fogad, mutasd meg a témában a tudásodat, de semmiképpen ne vidd túlzásba és demonstrálj egyszerre ötféle trendet. Látszódjon a személyes stílusod is.
  • Egy jól szabott nadrágkosztüm mindig jó ötlet, ráadásul most menő is, adj hozzá pólót, ha lazább helyre mész, és inget, ha konzervatívabb közegbe.
  • Fordíts gondot a kabátodra is. Nem tudhatod, hogy hol ejtitek meg az interjút, talán ősszel is a teraszon, vagy éppen összefuthatsz leendő munkaadóddal az utcán, de az is lehet, hogy úgy döntenek, kikísérnek. Még a legtökéletesebb szettet is tönkrevághatja egy oda nem illő kabát.
  • Nem muszáj ruhát viselned, egy jól szabott felső és nadrág ugyanolyan csinos lehet!

Lapozd fel a galériát a konkrét ötleteinkért!

Nézd meg a galériánkat - 10 kép
10 szett állásinterjúra

Who What Wear