Áthívnád a barátnőket? Itt a nyár legfrissítőbb pezsgőkoktélreceptje

2017. augusztus 2.
Szerző: Kálmán Zsófi

Számunkra ez a nyár kedvenc itala!

Olvasd el ezt is!
3 alkoholos ital, amit megengedhetsz magadnak diéta alatt

Bár többnyire még mindig csak nagyobb alkalmakkor kerül elő, mi arra szavazunk, hogy a pezsgőnek a hétköznapokban is érdemes helyet szorítani, hisz miért ne lehetne minden nap ünnep. Egy apró siker a munkahelyeden, egy romantikus vacsora, egy jó film, pihentető kádfürdő, laza este a barátnőkkel – pukkanjon az a pezsgősdugó!

És hogy a pezsgő több annál, mint eddig gondoltad, mi sem mutatja jobban, mint hogy isteni koktélokat is lehet készíteni belőle. A mi nagy kedvencünk a nyári estékre most a Gancia Hugo névre hallgató frissítő és könnyű koktél, ami igazi csajos ital, ráadásul az elkészítéséhez sem kell szakavatott mixernek lenni. Ha Carrie, Miranda, Samantha és Charlotte ismerték volna, tuti, hogy ők is ezt isszák a Cosmo helyett!

Kíváncsi vagy, hogyan készül? Nézd meg a receptet!

Hozzávalók:

  • Prosecco
  • 10 cl bodzaszirup
  • 2 cl szénsavas ásványvíz
  • Mentalevél
  • Lime 1 db

Elkészítés:

Egy lime-ot 4 gerezdre vágunk és előhűtött pohárba tesszük a mentalevelekkel. A pohárba töltjük a bodzaszirupot és a bort, majd törőfával óvatosan megtörjük a rostokat a pohárban. Zúzott jeget teszünk az italhoz és felöntjük ásványvízzel, majd bárkanállal alaposan átkeverjük.

Keresd őket a Facebookon és az Instagramon!

Gancia – ismerd meg az első olasz pezsgőcsaládot!


A Gancia az első eredeti olasz pezsgőcsalád, amely 1850 óta képviseli az olasz pezsgőkultúrát. Sikerét – az ország iránti szenvedély és a hagyományok mély tisztelete mellett – a megújulásra és a minőségre fordított aprólékos figyelemnek köszönheti. A Gancia Prosecco a glera szőlőfajta gondosan válogatott szemeiből, több évszázados tradicionális eljárással, ugyanakkor a lehető legmodernebb körülmények között készül, s az eredmény egy üde, gyümölcsös, könnyen fogyasztható habzóbor. Önmagában fogyasztva, de vacsorák aperitifjeként, fehér húsú halételekhez, salátákhoz is kiváló társ.