A tudósok szerint ez a 4 személyiségtípus dolgozik minden munkahelyen - Te melyik vagy?

2017. március 1.
Szerző: V. Zsófi

Izgalmas kutatás hasznos eredményekkel.

A Rutgers Egyetemen végzett kutatásban 190 ezer ember vett részt, és az adatok alapján megállapítottak négy fő típust, közülük kerülnek ki a dolgozók. Az emberek tartozhatnak az életük különböző pontján különböző típusba, de egyszerre általában csak egy vagy kettő leírása illik rájuk. Számold össze a tulajdonságokat, hogy megtudd, te melyik vagy és olvasd el a tanácsokat alatta!

Úttörő: barátságos, spontán, kockázatkedvelő, alkalmazkodó, hosszútávban gondolkozik, leleményes

Ez a típus a vezetők között a leggyakoribb. Az úttörő szeret új ötleteket kipróbálni és kockáztatni, nem szeret a részleteknél leragadni. Találékony és mer nagyot álmodni. Az a hátránya, hogy elbizakodott és impulzív, ezért fontos, hogy mások nézőpontját is meghallgassa.

Pilóta: kvantitatív beállítottságú, logikus, képes összpontosítani, dúl benne a versenyszellem, kísérletező, mélységesen kíváncsi

A pilóta a döntéshozó, szereti látni az eredményeket és nagyra értékeli az adatokat. Hajlamos türelmetlenségre, ezért néha anélkül vág bele az ötletek megvalósításába, hogy végiggondolná, hogyan fogja kivitelezni őket. A pilótának emlékeztetnie kell magát, hogy semmibe ne ugorjon bele megfelelő átgondolás nélkül.

Olvasd el ezt is!
Ezért nagyon fontos, hogy 6 éves korában (is) megerősítd a lányod abban, hogy okos

A másik két személyiségtípusról az evamagazin.hu oldalra kattintva olvashatsz!