Dakota Johnson bomba formába hozta magát A sötét 50 árnyalatára - íme, az edzésterve!

2017. február 10.
Szerző: Menyes Barbi

Dakota Johnsonnak nem egy olyan jelenete volt A sötét ötven árnyalatában, ahol bizony nem viselt túl sok ruhadarabot. A színésznő szuperjól nézett ki a forgatáson: ő ezeket a gyakorlatokat végezte!

Dakota szerencsés alkat, mert genetikailag nádszálkarcsú, a feszes testet azonban nem adják ingyen. Hiába a vékonyság, a tónusos izmokért bizony neki is edzenie kellett A sötét ötven árnyalata forgatására. Ebben pedig a hollywoodi sztáredző, Ramona Braganza segítette, aki arra törekedett, hogy egy hatékony és gyorsan végezhető edzéstervet állítson össze az elfoglalt filmcsillagnak.

"Ezek az ugrálós feladatok serkentik az anyagcserét, növelik a zsírégetést, és tónusossá teszik a lábat."

-

A következő 3 gyakorlatot a forgatás előtt Dakota többször is végezte egy nap, és te is megteheted: semmiféle eszköz nem kell hozzá, csak egy kis hely és némi kitartás. Melegíts be otthon 5-6 percben, majd jöhet egy 10-15 perces edzés a következő feladatokkal!

1. Guggolásból felugrás

Helyezkedj el vállszélességű terpeszben, a térdeket hajlítsd be 45 fokig, a karok nyújtva legyenek magad mögött. Ugorj egy nagyot felfelé, a lábakat és a karokat nyújtsd ki. Próbálj magasra ugrani, mintha valamit el szeretnél érni, közben a tekinteted legyen szemmagasságban.

Óvatosan érkezz vissza a talajra: végezz el 10 ilyen ugrást, pihenj egy fél percet, és még kétszer ismételd meg a szettet.

forrás: Popsugar.com

2. Váltott lábas kitörés

Itt a kiindulópont egy kitörés, ahol a lábak 90 fokos szöget zárnak be a talajjal. Lendületből ugorj fel, és válts lábat, kerüljön most a másik láb előre, a 90 fokos szög ismét maradjon meg.

12 váltott lábas ugrás után pihenj pár másodpercet, és végezd el még kétszer a sorozatot. Ugrás közben figyelj az egyensúlyodra, és arra, hogy finoman végezd a mozdulatokat, hogy ne sérüljön meg a térd.

forrás: Popsugar.com

3. Ugorj!

Biztosan van otthon egy torna vagy jógamatracod: terítsd ki hosszában, állj a jobb oldalára egész kis terpeszben, vegyél lendületet, és zárt lábakkal ugorj a túloldalra, majd vissza. 10 oda-vissza ugrás után pihenj pár másodpercet, és jöhet még két sorozat!

forrás: Popsugar.com

Ezek a gyakorlatok amellett, hogy alaposan megdolgoztatták a comb és farizmokat, az ugrások révén jót tesznek a szívnek és az érrendszernek is.

A rögtönzött otthoni edzés végén ne felejts el nyújtani!

Ez a cikk eredetileg a joy.hu-n jelent meg.